Niejasne pytania z testów na kat. A
• Strona 1 z 1
Niejasne pytania z testów na kat. A
Chciałbym założyć wątek, gdzie będzie można wrzucać dziwne pytania z testów na kat. A.
Na pewno część użytkowników ma przed sobą ten egzamin i może się to komuś przydać.
Na poczÄ…tek coÅ› ode mnie :
Na pewno część użytkowników ma przed sobą ten egzamin i może się to komuś przydać.
Na poczÄ…tek coÅ› ode mnie :
- Załączniki
-
test.JPG
- Czy w tej sytuacji, parkując motocykl na drodze, masz obowiązek włączyć światła pozycyjne lub postojowe?
- (37.38 KiB) Pobrane 15 razy
- LukHor
- Świeżak
Ale co tu jest niejasne? Oooj, kolega widzę nie przyłożył się do kursu
. Jeśli podczas zatrzymania lub postoju, pojazd znajduje się w miejscu oświetlonym, bądź poza jezdnią i poboczem, nie ma obowiązku używania świateł pozycyjnych.

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):Ale co tu jest niejasne? Oooj, kolega widzę nie przyłożył się do kursu. Jeśli podczas zatrzymania lub postoju, pojazd znajduje się w miejscu oświetlonym, bądź poza jezdnią i poboczem, nie ma obowiązku używania świateł pozycyjnych.
Sęk w tym, że motocykl stoi na linii, oświetlony jest światłem samochodu, a latarnie widać dopiero na drugim planie. Stąd moje wahanie . KRD przeczytałem kilka razy, ale wciąż mnie zaskakują te testy
- LukHor
- Świeżak
W zamyśle było byś zwrócił uwagę jaką to droga jest (oświetlona). Pytanie nie dotyczyło TEGO motocykla, a jedynie parkowania na tej drodze. Wszystkie niejasności są na korzyść WORDu.
Szukaj słów kluczowych
Szukaj słów kluczowych
FZ6N '09 98HP
brak podpisu.
brak podpisu.
-
traveler - Świeżak
LukHor napisał(a):Glenroy napisał(a):Ale co tu jest niejasne? Oooj, kolega widzę nie przyłożył się do kursu. Jeśli podczas zatrzymania lub postoju, pojazd znajduje się w miejscu oświetlonym, bądź poza jezdnią i poboczem, nie ma obowiązku używania świateł pozycyjnych.
Sęk w tym, że motocykl stoi na linii, oświetlony jest światłem samochodu, a latarnie widać dopiero na drugim planie. Stąd moje wahanie . KRD przeczytałem kilka razy, ale wciąż mnie zaskakują te testy
Widzisz, że teren jest oświetlony, nie widzisz co jest obok i za kamerą, więc zakładasz, że teren jest oświetlony, jeżeli moto stoi w ternie oświetlonym, to może stać na jezdni, w terenie nieoświetlonym, musi stać poza jezdnią. Jest prosta zasada na nowe egzaminy, skup się na tym, co widać na zdjęciu, a nie na domysłach, co akurat go oświetla i co jest za nim.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
inaczej
skup się na przepisie i nie wgłębiaj się zanadto.
taka jest zasada konstrukcji pytań i właściwych im odpowiedzi.
skup się na przepisie i nie wgłębiaj się zanadto.
taka jest zasada konstrukcji pytań i właściwych im odpowiedzi.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Witam , dwa dni temu zdałem na kat a , testy wymagają niestety większej uwagi niż kiedyś , polecam jakiś płatny serwis www z testami + uważne przeczytanie dupereli dotyczących odległości , jazdy w kolumnie , kategorii praw jazdy itp. Serwis www służył mi tylko do testowania wiedzy , na początku trudno mi było zdać , po 3-4 dniach intensywnego klikania na egzaminie miałem 74/74. Każde pytanie z testów które robiłem żle analizowałem i doczytywałem np. Wyprzedzanie z prawej strony
, mimo iż kategorię b mam 20 lat , dużo przepisów znałem nie dokładnie , każdy jeździ na pamięć. Pozdrawiam i powodzenia

- Semtex
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość