Zobacz wątek - Niejasne pytania z testów na kat. A
NAS Analytics TAG

Niejasne pytania z testów na kat. A

Przepisy, prawo
_________

Niejasne pytania z testów na kat. A

Postprzez LukHor » 20/3/2016, 17:21

Chciałbym założyć wątek, gdzie będzie można wrzucać dziwne pytania z testów na kat. A.
Na pewno część użytkowników ma przed sobą ten egzamin i może się to komuś przydać.

Na poczÄ…tek coÅ› ode mnie :
Załączniki
test.JPG
Czy w tej sytuacji, parkując motocykl na drodze, masz obowiązek włączyć światła pozycyjne lub postojowe?
(37.38 KiB) Pobrane 15 razy
LukHor
Świeżak

Postprzez Glenroy » 20/3/2016, 17:54

Ale co tu jest niejasne? Oooj, kolega widzę nie przyłożył się do kursu :). Jeśli podczas zatrzymania lub postoju, pojazd znajduje się w miejscu oświetlonym, bądź poza jezdnią i poboczem, nie ma obowiązku używania świateł pozycyjnych.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez traveler » 20/3/2016, 18:02

Prawo o ruchu drogowym, siupnij sobie raz w weekend i przeczytaj (ze zrozumieniem) od deski do deski.
FZ6N '09 98HP

brak podpisu.
traveler
Świeżak

Postprzez LukHor » 20/3/2016, 18:33

Glenroy napisał(a):Ale co tu jest niejasne? Oooj, kolega widzę nie przyłożył się do kursu :). Jeśli podczas zatrzymania lub postoju, pojazd znajduje się w miejscu oświetlonym, bądź poza jezdnią i poboczem, nie ma obowiązku używania świateł pozycyjnych.

Sęk w tym, że motocykl stoi na linii, oświetlony jest światłem samochodu, a latarnie widać dopiero na drugim planie. Stąd moje wahanie . KRD przeczytałem kilka razy, ale wciąż mnie zaskakują te testy
LukHor
Świeżak

Postprzez traveler » 20/3/2016, 19:05

W zamyśle było byś zwrócił uwagę jaką to droga jest (oświetlona). Pytanie nie dotyczyło TEGO motocykla, a jedynie parkowania na tej drodze. Wszystkie niejasności są na korzyść WORDu.

Szukaj słów kluczowych
FZ6N '09 98HP

brak podpisu.
traveler
Świeżak

Postprzez Glenroy » 20/3/2016, 19:52

LukHor napisał(a):
Glenroy napisał(a):Ale co tu jest niejasne? Oooj, kolega widzę nie przyłożył się do kursu :). Jeśli podczas zatrzymania lub postoju, pojazd znajduje się w miejscu oświetlonym, bądź poza jezdnią i poboczem, nie ma obowiązku używania świateł pozycyjnych.

Sęk w tym, że motocykl stoi na linii, oświetlony jest światłem samochodu, a latarnie widać dopiero na drugim planie. Stąd moje wahanie . KRD przeczytałem kilka razy, ale wciąż mnie zaskakują te testy

Widzisz, że teren jest oświetlony, nie widzisz co jest obok i za kamerą, więc zakładasz, że teren jest oświetlony, jeżeli moto stoi w ternie oświetlonym, to może stać na jezdni, w terenie nieoświetlonym, musi stać poza jezdnią. Jest prosta zasada na nowe egzaminy, skup się na tym, co widać na zdjęciu, a nie na domysłach, co akurat go oświetla i co jest za nim.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez madcap » 20/3/2016, 20:14

inaczej
skup się na przepisie i nie wgłębiaj się zanadto.
taka jest zasada konstrukcji pytań i właściwych im odpowiedzi.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Semtex » 16/4/2016, 06:48

Witam , dwa dni temu zdałem na kat a , testy wymagają niestety większej uwagi niż kiedyś , polecam jakiś płatny serwis www z testami + uważne przeczytanie dupereli dotyczących odległości , jazdy w kolumnie , kategorii praw jazdy itp. Serwis www służył mi tylko do testowania wiedzy , na początku trudno mi było zdać , po 3-4 dniach intensywnego klikania na egzaminie miałem 74/74. Każde pytanie z testów które robiłem żle analizowałem i doczytywałem np. Wyprzedzanie z prawej strony :) , mimo iż kategorię b mam 20 lat , dużo przepisów znałem nie dokładnie , każdy jeździ na pamięć. Pozdrawiam i powodzenia
Semtex
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê