YAMAHA YZ450F 2009 70mt/h przebiegu od remontu - czy warto ?
• Strona 1 z 1
YAMAHA YZ450F 2009 70mt/h przebiegu od remontu - czy warto ?
Witam wszystkich !
Niedawno używałem ktma 300 w 2t , teraz zamierzam się przesiąść na coś w 4t 450cc.
Zamierzam kupić motor yamaha yz450f w 4t z 2009 roku .
2 lata temu w motorze sąsiad wymienił tłok , korbowód łożyska , jakieś honowanie , łańcuszek rozrządu , uszczelnił zawieszenie + uzupełnił nowy olej itp.., czyli do porządku , osobiście przeprowadzał wymiany części ,a nie jakiś serwis. Przebieg od tego remontu to 70 moto-godzin przez 2 lata co jest prawdą Wink
Może ktoś doradzić czy warto kupić coś takiego ? w sensie kiedy trzeba by było zrobić najbliższy remont ? dodam , że motor normalnie odpala oraz działa , bez kichania , stukania itp. oraz nie ma luzów .
Pytam bo z 4t to miałem tylko suzuki dr 650 i przez okres użytkowania nigdy nic się nie działo , więc nie miałem przygód remontowych Wink
Niedawno używałem ktma 300 w 2t , teraz zamierzam się przesiąść na coś w 4t 450cc.
Zamierzam kupić motor yamaha yz450f w 4t z 2009 roku .
2 lata temu w motorze sąsiad wymienił tłok , korbowód łożyska , jakieś honowanie , łańcuszek rozrządu , uszczelnił zawieszenie + uzupełnił nowy olej itp.., czyli do porządku , osobiście przeprowadzał wymiany części ,a nie jakiś serwis. Przebieg od tego remontu to 70 moto-godzin przez 2 lata co jest prawdą Wink
Może ktoś doradzić czy warto kupić coś takiego ? w sensie kiedy trzeba by było zrobić najbliższy remont ? dodam , że motor normalnie odpala oraz działa , bez kichania , stukania itp. oraz nie ma luzów .
Pytam bo z 4t to miałem tylko suzuki dr 650 i przez okres użytkowania nigdy nic się nie działo , więc nie miałem przygód remontowych Wink
- elkamilos
- Świeżak
czy warto to juz pytanie do ciebie. kiedy ? jak cos bedzie do wymiany wtedy remont ;D średnio takie tłoki wytrzymuja 100-150 godzin. zalezy jeszcze jak jezdzony jak traktowany jakie czestoi zastosowane. w jakim stanie silnik itp itd. wiec jeszcze troche pojeździ na pewno.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości