Serwis F4i
• Strona 1 z 1
Serwis F4i
Moi drodzy,
Nastukałem w tym sezonie na swojej F4i do 53k km.Robię właśnie serwis i listę rzeczy do zrobienia olej+filtry oczywista sprawa.
Do tego świece i przy tym przebiegu zastanawiam się nad wymianą łańcuszka rozrządu.
Sęk w tym,że kompletnie nie słychać by był z nim problem bądź ,żeby walił napinacz.W takim razie zmieniać?
Kolejna kwestia,przydałoby się przy tym przebiegu zrobić regulacje zaworów.Musi pójść do tego synchro wtrysków?Szczerze powiedziawszy,każdy mówi co innego łącznie z mechanikami.Przed poprzednim sezonem nie było potrzeby jakiejkolwiek regulacji(wszystko sprawdzona),ale w końcu po 12k km mogło coś sie zmienić.
O czymś mogłem jeszcze zapomnieć?
Pozdrawiam
Nastukałem w tym sezonie na swojej F4i do 53k km.Robię właśnie serwis i listę rzeczy do zrobienia olej+filtry oczywista sprawa.
Do tego świece i przy tym przebiegu zastanawiam się nad wymianą łańcuszka rozrządu.
Sęk w tym,że kompletnie nie słychać by był z nim problem bądź ,żeby walił napinacz.W takim razie zmieniać?
Kolejna kwestia,przydałoby się przy tym przebiegu zrobić regulacje zaworów.Musi pójść do tego synchro wtrysków?Szczerze powiedziawszy,każdy mówi co innego łącznie z mechanikami.Przed poprzednim sezonem nie było potrzeby jakiejkolwiek regulacji(wszystko sprawdzona),ale w końcu po 12k km mogło coś sie zmienić.
O czymś mogłem jeszcze zapomnieć?
Pozdrawiam
-
Laminator - Świeżak
Witaj. Nowe świece, czyszczenie wtrysków, czyszczenie + synchro przepustnic, czyszczenie/wymiana filtra powietrza, paliwa, regulacja zaworów. Rozrząd można by sprawdzić przy okazji, dla świętego spokoju. I to chyba by było na tyle. 

- freestyle431
- Świeżak
Wybacz,tak bardzo zająłem się szukaniem drugiego moto,że nie odpisałem;).Dzięki za pomoc,za filtry i płyny biorę się we wtorek,potem moto pójdzie na regulacje.Rozrząd jeśli do wymiany to mam nadzieje,że bez napinacza bo znaki na niebie i ziemi pokazują ,że F4i długo ze mną nie zostanie;p
-
Laminator - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości