Zobacz wÄ…tek - Serwis F4i
NAS Analytics TAG

Serwis F4i

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Serwis F4i

Postprzez Laminator » 13/3/2016, 20:05

Moi drodzy,
Nastukałem w tym sezonie na swojej F4i do 53k km.Robię właśnie serwis i listę rzeczy do zrobienia olej+filtry oczywista sprawa.
Do tego świece i przy tym przebiegu zastanawiam się nad wymianą łańcuszka rozrządu.
Sęk w tym,że kompletnie nie słychać by był z nim problem bądź ,żeby walił napinacz.W takim razie zmieniać?
Kolejna kwestia,przydałoby się przy tym przebiegu zrobić regulacje zaworów.Musi pójść do tego synchro wtrysków?Szczerze powiedziawszy,każdy mówi co innego łącznie z mechanikami.Przed poprzednim sezonem nie było potrzeby jakiejkolwiek regulacji(wszystko sprawdzona),ale w końcu po 12k km mogło coś sie zmienić.

O czymś mogłem jeszcze zapomnieć?
Pozdrawiam
Laminator
Świeżak

Postprzez freestyle431 » 13/3/2016, 23:19

Witaj. Nowe świece, czyszczenie wtrysków, czyszczenie + synchro przepustnic, czyszczenie/wymiana filtra powietrza, paliwa, regulacja zaworów. Rozrząd można by sprawdzić przy okazji, dla świętego spokoju. I to chyba by było na tyle. :)
freestyle431
Świeżak

Postprzez Laminator » 19/3/2016, 01:35

Wybacz,tak bardzo zająłem się szukaniem drugiego moto,że nie odpisałem;).Dzięki za pomoc,za filtry i płyny biorę się we wtorek,potem moto pójdzie na regulacje.Rozrząd jeśli do wymiany to mam nadzieje,że bez napinacza bo znaki na niebie i ziemi pokazują ,że F4i długo ze mną nie zostanie;p
Laminator
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości

na górê