Zobacz wÄ…tek - Jaki motor na poczÄ…tek?
NAS Analytics TAG

Jaki motor na poczÄ…tek?

i inne małe pojemności
_________

Jaki motor na poczÄ…tek?

Postprzez bikemaniak » 3/3/2016, 14:30

Witam, mam 16 lat, 167cm wzrostu, ważę 75kg. Od 3 lat interesuje się motorami ( wrażliwi niech sobe zamienią na " motocykl " ). Jaki motor na początek, czy coś w stylu enduro, cross czy jakiś porządny Junak czy router na ulicę. Maksymalnie chce wydać 2000 zł, i czy aby jeździć po ulicy musze mieć to A1, AM, czy co? Załóżmy że kupie motor za 2000zł + karta + kask, paliwo itp. Ktoś bez spiny mi wszystko wytłumaczy i doradzi? ( Znajdą się też tacy co śmieją sie z ludzi co mają mało pieniędzy i będą mówić ze za tyle nic nie dostane:) ).
bikemaniak
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 3/3/2016, 14:47

Tak więc zaczynając od podstaw to nie motor, nawet nie motocykl, a motorower. Druga sprawa to na ubiór składa sie nieco więcej niż kask. Głupio by było już w tym wieku załatwić sobie blizny na całe zycie. Spróbuj wydzielić z tego chociaż 500-700 na ubranie. Co to motoroweru poszukaj odpowiedniego działu na forum, podaj budżet i tam zadaj te pytania, które Cię interesują. Nie wiem ile kosztuje karta motorowerowa, ale licząc 100zł + 500zł na ubranie zostaje niecałe 1500zł na maszynę. Uważam, że pytania o konkretne modele nie mają przy tym budżecie sensu, po prostu trzeba będzie kupić to co się trafi najbardziej zadbane, żeby się nie okazało że 2x tyle trzeba zaraz włożyć w serwis. Co do paliwa, to na jednym baku niestety do końca życia nie pojeździsz, więc nie widzę sensu tego aspektu tutaj wliczać.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez Czester » 3/3/2016, 14:53

Z takim budżetem to albo jakiś rozpadający się chinol, albo względny Simson. Po odliczeniu kosztów na zrobienie AM, zostanie parę groszy na Tigera i japonki.

Przenoszę do piździkowni.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez bikemaniak » 3/3/2016, 14:57

Myślisz że specjalnie pojade sie powywalać i pozabijać? Nie do tego to chyba służy. 700 zł na ubranie na '' motorower '' ? Już wole ubrać kask, rękawice jakieś i tyle. Skoro już napisałem tutaj to możesz mi napisać, a nie gdzieś przekierowywać. 100 zł + 500? Do czego to 100 i 500 sprecyzuj. Za 1500 to raczej jakiegoś chinola tylko znajdę. Z paliwem racja. Ale napisałeś motorower a to mi sie kojarzy z jakimś słabym gówienkiem;/ W polsce zmienili karte motorowerową na prawo jazdy AM do 50ccm a od 16 lat A1 dla 125ccm.
bikemaniak
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê