Zobacz wątek - Ocena kombinezonów dainese
NAS Analytics TAG

Ocena kombinezonów dainese

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Ocena kombinezonów dainese

Postprzez elektryknn » 6/2/2016, 16:32

Witam,

kupiłem za duży kombik, mianowicie spidi track touring 48. Teraz planuję go sprzedać.
Jak oceniacie kombinezony dainese np. laguna seca evo div? Ewentualnie opinie na temat kombinezonów alpiny tak do 3500zł max.
Chodzi mi głównie o to czy sprzedając za dużego spidiego, który jest warty 4200zł i kupując np. dainese laguna seca evo div , nie będę żałował? Zależy mi na ocenie jakości wykonania, i bezpieczeństwie.
WR250X supermoto | sprzedam spidi track touring 48 nowy | http://olx.pl/oferta/kombinezon-spidi-t ... 84f5f6799b
elektryknn
Świeżak

Postprzez Chaos. » 24/2/2016, 09:07

eloszka,

na moje wiadomym jest, że lepiej sprzedać niepasujący kombik i kupić dopasowany. W razie W ochraniacze w luźnym kombi nie spełnią swojego zadania, bo gdzieś pouciekają na boki, a w za ciasnym będziesz miał skrępowane ruchy i łatwiej będzie o wypadek.

Nie wiem czym to jest spowodowane, ale nie ma nigdzie na necie opinii/recenzji o Laguna Seca Evo - wiem, bo przekopałem internety wzdłuż i wszerz. Swojego czasu magazyn "Motocykl" zrecenzował ten kombik i dał mu najwyższą notę pod względem jakości i bezpieczeństwa, Motocykliczni też wypowiadali się pozytywnie o tym zestawie, więc coś musi być na rzeczy. Na wiosnę planuje kupić jakiś kombi 2-częściowy i osobiście mierzyłem Lagune - rzeczywiście nie miałem zastrzeżeń do wykonania, ale nie miałem także zastrzeżeń do Rev'IT'a - oba wyglądały porządnie. Natomiast jak mierzyłem alpinke motegi to ogolne wrażenie nie było zbyt dobre, ale może to wina egzemplarza w sklepie (widać miał już za sobą wiele przymierzeń).

Polecam kopsnąć się po kilku sklepach motocyklowych i pomierzyć kombinezony - jak jakiś ci podpasuje to albo kup na necie albo zapytaj w sklepie o rabat - cena na metce to tylko wskazówka :wink:
"Cease thy actions! My timepiece is indicating the necessity of mallets."
Chaos.
Świeżak

Postprzez RSSSS » 24/2/2016, 10:50

Dopasowany kombiak to podstawa, bo inaczej nie spełni swojej roli, więc nawet jakbyś miał zamienić na jakiś za 2000zł ale idealnie dopasowany, to powinieneś to zrobić.
Dainese to wyższa półka, więc IMO nie ma się nad czym zastanawiać.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê