regulacja sprzęgła vfr800 ABS 2002r, pomocy!
• Strona 1 z 1
regulacja sprzęgła vfr800 ABS 2002r, pomocy!
witam wszystkich:)) prosze o pomoc, mianowicie: w mojej Hani sprzęgło łapie dopiero gdy pusze klamkę prawie do końca, mam krótkie palce i jest to dla mnie nie wygodne, wiec czy można jakoś wyregulować owe sprzęgło aby łapało tak w połowie? regulacja pokrętłem na klamce nie pomaga
- hulio111
- Świeżak
Popuść regulację, tzn wkręć do końca i wykręć linkę przy deklu sprzęgła, przy klamce ew doreguluj. Jeżeli nie pomoże do sprawdzenia olej, tarcze, przekładki, sprężyny.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Aaaaa a skoro tak spróbuj odpowietrzyć. Masz regulację? Jeżeli nie pomoże patrz moje ostatnie zdanie wyżej.
-
Odpowietrzenie odpowietrzeniem, jeszcze taka sprawa jest, kiedy był ostatnio wymieniany płyn w sprzęgle? Płyn hamulcowy -bo sprzęgło zasilane jest płynem hamulcowym- chłonie wodę, przez co swoje właściwości może stracić, a nawet na pewno to z czasem robi, na mocno wyeksploatowanym płynie hamulcowym klamka hamulca też dziwnie pracuje, ze sprzęgłem będzie to samo. Zaczął bym od możliwie najtańszych opcji.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Akurat sprzęgło może pracować na oleju oraz płynie, nie można tego stosować zamiennie. Na zbiorniczku pisze zwykle np DOT4 lub przykładowo only mineral hydraulic oil ale jak kolega wspomniał wymienić warto.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości