Alternatywa Keihina FCR
• Strona 1 z 1
Alternatywa Keihina FCR
Witam!
Jak nazwa tematu, szukam czegoś jako tańszą alternatywe FCRa, czyli płaska przepustnica na kółkach i pompka, może być bez pompki. Chciałbym przepustnice na kółkach, bo taka nie rozszczelnia się tak szybko. Miałem Dellorciaka VHSB 38, rozklekotana przepustnica i się nie dało go ustawić, bo łapał przez nią powietrze. Mam obecnie w Bergu jakiegoś Mikuna z płaską przepustnicą i membraną, ale dodając agresywniej gazu łapie doła, teraz chciałbym włożyc jakiś zwykły gaźnik. Istnieje w ogóle taka alternatywa? Z góry dziękuję za informacje.[/i]
Jak nazwa tematu, szukam czegoś jako tańszą alternatywe FCRa, czyli płaska przepustnica na kółkach i pompka, może być bez pompki. Chciałbym przepustnice na kółkach, bo taka nie rozszczelnia się tak szybko. Miałem Dellorciaka VHSB 38, rozklekotana przepustnica i się nie dało go ustawić, bo łapał przez nią powietrze. Mam obecnie w Bergu jakiegoś Mikuna z płaską przepustnicą i membraną, ale dodając agresywniej gazu łapie doła, teraz chciałbym włożyc jakiś zwykły gaźnik. Istnieje w ogóle taka alternatywa? Z góry dziękuję za informacje.[/i]
Pierwsza miłość Cagiva W8 - zdrada - obecna miłość Husaberg FE600
-
WaxEater - Świeżak
nie ma
FCR to najlepsze gaziory. teraz mozna tanio wyrwac po 200 zł da sie w miare sprawny kupy sie trzymający wyrwac.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czyli najlepiej szukac uzywek po OLXie i Allegro?
Widzialem kiedys dellorto z podobną mechaniką działania, ale bez kółek na przepustnicy, bodajże PHM, co o nim wiadomo?

-
WaxEater - Świeżak
jeżeli jakies inne gaźniki tansze miały by sens to na forach poswięconych lc4ką na pewno by ludzie sie o nie zabijali... a tym czasem kazdy po gaźnikach ze starych lc4 jak juz chcą rozwiazac problemy to konczą zawsze na FCR.
twoim problemem jest cały motocykl potem załozysz FCRa to bedą problemy z ustawieniem itp itd. taniej nic nie wykombinujesz niestety.
twoim problemem jest cały motocykl potem załozysz FCRa to bedą problemy z ustawieniem itp itd. taniej nic nie wykombinujesz niestety.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Rozumiem, czyli póki co bede szukal używek FCRów, i wiem, nasłuchałem sie wiele opinii o bergach i w 100% je potwierdzam, bez jakiegokolwiek doświadczenia nie nalezy pod żadnym pozorem iśc w te motocykle :/
A tak odskakując, jeśli chciałbym sprzedać berga, planowałbym jakieś 4000-6000zl, jest możliwość kupienia czegoś w 4t w tej cenie, hard enduro? Nawet może być troszke przyżylowany, do remontu, a jeśli jest coś takiego, to jakiej marki najlepiej szukac?
A tak odskakując, jeśli chciałbym sprzedać berga, planowałbym jakieś 4000-6000zl, jest możliwość kupienia czegoś w 4t w tej cenie, hard enduro? Nawet może być troszke przyżylowany, do remontu, a jeśli jest coś takiego, to jakiej marki najlepiej szukac?
-
WaxEater - Świeżak
nie bardzo jedyna opcja taka niezła chyba to suzuki drz 400 w lekkiej wersji ( np E albo Y ) w miare jeździ, co wazne jest tanie w eksploatacji, i dosyc zywotne.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości