Rejestracja motocykla z Niemiec
• Strona 1 z 1
Rejestracja motocykla z Niemiec
Witam!
Chciałbym w końcu zarejestrować swojego Hyosunga.
Mam niemiecki dowód rejestracyjny, jakieś pisemko z Dekry (nie znam niemieckiego i nie wiem co to), fakturę od sprzedawcy w Polsce i zwolnienie z podatku VAT. Plus pisemko że facet go sprowadził bez tablic i pieczątka od kogoś z urzędu.
Co dalej? Gdzie mam się zgłosić i jakie dokumenty dostarczyć? Objaśni mi ktoś to krok po kroku?
Jestem z Bydgoszczy
Chciałbym w końcu zarejestrować swojego Hyosunga.
Mam niemiecki dowód rejestracyjny, jakieś pisemko z Dekry (nie znam niemieckiego i nie wiem co to), fakturę od sprzedawcy w Polsce i zwolnienie z podatku VAT. Plus pisemko że facet go sprowadził bez tablic i pieczątka od kogoś z urzędu.
Co dalej? Gdzie mam się zgłosić i jakie dokumenty dostarczyć? Objaśni mi ktoś to krok po kroku?
Jestem z Bydgoszczy
- Qlek1234
- Świeżak
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Tłumaczenia, przegląd ( od niedawna do pierwszego przeglądu nie potrzeba tablic tymczasowych więc parę zł z głowy) i lecisz do wydziału komunikacji. Da Ci parę druczków do wypełnienia i po 15min masz dowód tymczasowy, dalej idziesz ubezpieczać. A potem na miacho. Po 3 tyg odbierasz twardy dowód.
- Arek570
- Świeżak
- gasadar
- Świeżak
• Strona 1 z 1