Zobacz wÄ…tek - Co sÄ…dzicie o Pebble na motocyklu jako nawigacja?
NAS Analytics TAG

Co sÄ…dzicie o Pebble na motocyklu jako nawigacja?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Co sÄ…dzicie o Pebble na motocyklu jako nawigacja?

Postprzez iLaska » 25/8/2015, 21:44

Hej. Przyznaję, że poruszanie się bez nawigacji jest już dla mnie pewnym kłopotem. Od momentu jak poruszam się na motocyklu miałem już kilka sytuacji gdzie musiałem się zatrzymać, zdjąć rękawiczki i zerknąć na telefon. Telefon na kierownicy jakoś do mnie nie przemawia. Pomyślałem o tym (nie umiem znaleźć podobnego, gotowego rozwiązania) aby zainstalować na kierownicy smartwatch pebble (pierwszej generacji bo najtańszy), który będzie wyświetlał komunikaty z aplikacji odpalonej na telefonie (który leży sobie w plecaku podpięty pod powerbank). Zegarek wyświetla również inne powiadomienia więc możemy zobaczyć czy ktoś dzwoni albo wysłał smsa. Ma fizyczne przyciski więc od biedy nawet na czerwonym świetle można zerknąć co się dzieje bez zdejmowania rękawiczek. Czas życia na baterii ma przyzwoity bo to 7 dni. Na szybko wyszukałem jedną aplikację do nawigacji (https://play.google.com/store/apps/deta ... pebble.nav). Co sądzicie na ten temat? Albo znacie podobne rozwiązania gotowe?
iLaska
Świeżak

Postprzez Jarod » 25/8/2015, 21:56

Ja odpalam nawi w telefonie, wkładam do kieszeni i slucham komunikatów z zestawu głośnomówiącego. Dla mnie to wystarczające rozwiązanie
Jarod
Świeżak

Postprzez Croowab » 25/8/2015, 22:35

Ja jak i wiwlu kolegów pakuje telefon na kiere, podłacza zasilanie (oczywiście w wodoszczelnej obudowie) i tak śmiga..
Nawigacja zawsze przy sobie i nie trzeba wydawać kasy na inny sprzęt
Croowab
Bywalec

Postprzez iLaska » 26/8/2015, 09:51

Czyli to tylko mnie denerwuje telefon przy kierownicy. A szczególnie Note4 raczej zasłania mi pół świata:). Najwyżej jakiś drugi prosty telefon do nawigacji mieć muszę.
iLaska
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê