Kurtka na początek (i ewentualnie spodnie)
• Strona 1 z 1
Kurtka na początek (i ewentualnie spodnie)
Witam ponownie
Tym razem poszukuję kurtki.
Nie mam zielnego pojęcia czy powinna być tekstylna, czy skóra.
Wyglądem bardziej widzi mi się skóra, natomiast jeśli chodzi o właściwości i zastosowanie...
Budżet, to około 600-700 zł, więc obawiam się, że dobrej skóry w tej cenie nie kupię- chyba, że trafi się używana.
Jazda w mieście+trasa i wypady ze znajomymi, motocykl, to docelowo ER6 lub Diversion F.
Zastosowanie raczej letnie, najważniejsze, żeby się w niej nie ugotować.
Kask już w drodze, rękawice również (Shima RS-1).
Zakup spodni planuję poza sezonem, jak troszeczkę więcej gotówki wpadnie, natomiast na chwilę obecną przede wszystkim muszę dokonać wyboru co do kurtki.
Kurtka posłuży mi na prawku, egzaminie i później już do normalnej jazdy na własnym sprzęcie.
Mogę prosić o doradzenie co do modelu ?
Bardzo przypadł mi do gustu komplet RST TRACTECH EVO 2.
Używaną kurtkę można kupić za wspomnianą kwotę, opinie ma z tego, co widzę pozytywne.
Czy będzie to dobry wybór ?

Tym razem poszukuję kurtki.
Nie mam zielnego pojęcia czy powinna być tekstylna, czy skóra.
Wyglądem bardziej widzi mi się skóra, natomiast jeśli chodzi o właściwości i zastosowanie...
Budżet, to około 600-700 zł, więc obawiam się, że dobrej skóry w tej cenie nie kupię- chyba, że trafi się używana.
Jazda w mieście+trasa i wypady ze znajomymi, motocykl, to docelowo ER6 lub Diversion F.
Zastosowanie raczej letnie, najważniejsze, żeby się w niej nie ugotować.
Kask już w drodze, rękawice również (Shima RS-1).
Zakup spodni planuję poza sezonem, jak troszeczkę więcej gotówki wpadnie, natomiast na chwilę obecną przede wszystkim muszę dokonać wyboru co do kurtki.
Kurtka posłuży mi na prawku, egzaminie i później już do normalnej jazdy na własnym sprzęcie.
Mogę prosić o doradzenie co do modelu ?
Bardzo przypadł mi do gustu komplet RST TRACTECH EVO 2.
Używaną kurtkę można kupić za wspomnianą kwotę, opinie ma z tego, co widzę pozytywne.
Czy będzie to dobry wybór ?
-
A7 x - Świeżak
RST tractech evo 2 to kombiak 2pc, zatem kurtka jest krótka i jak kupisz ją samą do np. zwykłych jeansów to nie będzie to zbyt dobre rozwiązanie.
Sam kombiak RST jest godny polecenia jak za tyle ile kosztuje, sam byłem bliski jego zakupu.
Pozostaje kwestia zakupu używanych kombiaków. Teoria mówi, że kombiak powinien dopasować się do konkretnego użytkownika, więc zakup po kimś raczej wyklucza taką możliwość i co za tym idzie, nie ma szans na idealne dopasowanie.
Do Twoich zastosowań celowałbym w jeansy motocyklowe i kurtkę z perforacją (skoro chcesz jeździć w lecie).
Sam kombiak RST jest godny polecenia jak za tyle ile kosztuje, sam byłem bliski jego zakupu.
Pozostaje kwestia zakupu używanych kombiaków. Teoria mówi, że kombiak powinien dopasować się do konkretnego użytkownika, więc zakup po kimś raczej wyklucza taką możliwość i co za tym idzie, nie ma szans na idealne dopasowanie.
Do Twoich zastosowań celowałbym w jeansy motocyklowe i kurtkę z perforacją (skoro chcesz jeździć w lecie).
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Doceniam wygodę i funkcjonalność kurtek tekstylnych ale ... np. dla mnie nie mają one 'wyglądu'
Z budżetowych kurtek skórzanych z mojego doświadczenia to polecam Ci Redline Biker Team
http://www.motogen.pl/Redline-Biker-Team-3,7823.html
Aktyalnie na allegroszu za jakies 450zł
lub coś z oferty Tshula - wybór mają duży (ceny + - 500zł)
Gruba, twarda skóra ale porządnie uszyta, większość szwów podwójna.
Redline ma za to ochraniacze Knoxa.
W Bikerze jeżdżę już 3 sezon i nic sie nie urwało, nie pokosmaciło itp. Zamki nadal działają.
Latam w tym głownie po mieście do jeansów moto. Owszem dwa wloty powietrza na wysokości klatki piersiowej to czasem mało. Wkładam też krotkierękawice zeby powietrze wlattywalo mankietami
Ale, uważam w temp. + 30st C to jedynie kurtki z meshu dają radę (ale wracaj w czymś takim wieczorem po zachodzie słońca
)
W Tshulu (model 901) też jeździłem i też chwaliłem - sprzedałem jedynie dlatego, że zmieniłem moto i kolorystycznie mi nie pasowała. Poza tym 'napaliłem' się na Redlina.

Z budżetowych kurtek skórzanych z mojego doświadczenia to polecam Ci Redline Biker Team
http://www.motogen.pl/Redline-Biker-Team-3,7823.html
Aktyalnie na allegroszu za jakies 450zł
lub coś z oferty Tshula - wybór mają duży (ceny + - 500zł)
Gruba, twarda skóra ale porządnie uszyta, większość szwów podwójna.
Redline ma za to ochraniacze Knoxa.
W Bikerze jeżdżę już 3 sezon i nic sie nie urwało, nie pokosmaciło itp. Zamki nadal działają.
Latam w tym głownie po mieście do jeansów moto. Owszem dwa wloty powietrza na wysokości klatki piersiowej to czasem mało. Wkładam też krotkierękawice zeby powietrze wlattywalo mankietami

W Tshulu (model 901) też jeździłem i też chwaliłem - sprzedałem jedynie dlatego, że zmieniłem moto i kolorystycznie mi nie pasowała. Poza tym 'napaliłem' się na Redlina.
-
qubus333 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe