Zobacz wÄ…tek - Kawasaki kxf450 nie pali pomocy !!!
NAS Analytics TAG

Kawasaki kxf450 nie pali pomocy !!!

Enduro, Cross
_________

Kawasaki kxf450 nie pali pomocy !!!

Postprzez Mlodyleny » 1/6/2015, 16:18

Witam mam problem z moim kawasaki kxf450 z 2008r. a mianowicie chodzi o to że kupiłem ja w Holandi była tam jeszcze przez tydzień odpaliłem je praktycznie codziennie bez najmniejszego problemu w zwykłych butach dzień przed transportem do Polski postanowiłem jeszcze zrobić rundke w koło bloku ale nie zdążyła się porządnie zagrzac( ze względu na sąsiadów nie chciałem tak halasowac) i ruszyłem przejechałem może 50 metrów i przy zawracaniu zgasła ponownie próbowałem kopać żeby odpalić ale nawet nie zagadala więc dałem spokój z tym (wydaje mi się że była jeszcze większą kompresja ale nie jestem pewien )następnego dnia przyjechał kurier po crossa żeby zawieźć do Polski więc motorek stał tydzień bez opalania i czekał na mnie :)
Gdy przyjechałem to na pewniaka już się odpowiednio ubranek buty itp ale po pół godziny już nie miałem sił i zwątpilem :? Bo Motor nawet nie pierdnalnie nie mam pojęcia co się stalo bo jestem zielony w tym temacie więc zadzwoniłem do kumpla który ma yamaszke 450 i jest napewno bardziej ogarnięty lecz podobnie jak w moim przypadku kopanie nic nie dało więc sprawdziliśmy świece iskra była więc namawiamy do cylindra troszkę benzyny i też zero odzewu świecą mokra iskra jest ciśnienie na tłoku sprawdzone nie mam pojęcia co mogło się tam stać więc proszę was o pomoc może ktoś z was miał podobny przypadek? Dodam jeszcze że motorek bardzo zadbany uszczelki wyglądają na nowe olej jasniutki opony nowki a poprzedni właściciel mówił że na rozrządzie przejechane jest 10 mth Pozdrawiami jeszcze raz proszę pomóżcie :(
Mlodyleny
Świeżak

Postprzez Croowab » 1/6/2015, 18:06

Po 1 temat w złym dziel.
Po 2 naucz się pisać po Polsku używając interpunkcji.
Po 3 może być wiele przyczyn. Skoro nie masz zielonego pojęcia to oddaj to komuś kto się na tym zna.
Kolega ma taki sam motocykl i miał podobną usterkę.
Okazało się, że przeskoczył rozrząd.
Croowab
Bywalec

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê