Puszka i dwa czujniki w SC59 / SC57, flapper mod
• Strona 1 z 1
Puszka i dwa czujniki w SC59 / SC57, flapper mod
Kiedyś chyba zakładałem podobny temat ale nie mogę znaleźć, tak czy siak chciałbym nieco odświeżyć.
W każdej CBR 1000 RR SC59 znajduje się taki układ:
Puszka pod czaszą i czujniki po bokach w owiewkach, z dwóch stron, w tunelach wlotu powietrza.
Gdzieś czytałem, że Honda zamontowała takie coś, aby ograniczyć hałas na niskich obrotach. Czy tylko po to ten cały układ? Czytałem, że działa to w ten sposób, że we wlotach jest klapka, która otwiera się przy iluś tam tys. obrotów.
Do tego pytania:
1. Czy mogę to po prostu wywalić? (potrzebuje miejsce w owiewkach)
2. Czy spalanie wzrośnie?
3. Czy nie trzeba będzie niczego regulować? Obroty nie będą falowały?
4. Czy motocykl będzie dużo głośniejszy?
Pytam, bo nie chcę nic zj*bać, wiem że coś takiego też jest w modelach SC57, tylko puszka jest gdzie indziej zamontowana i nieco mniejsza.
Na zagranicznych forach nazywają to "flapper mod". Ludzie to wywalają i jeżdzą, ale nie wiem czy są jakieś skutki uboczne? (poza większym hałasem na niskich).
ProszÄ™ o wypowiedzi, kto coÅ› wie na ten temat.
W każdej CBR 1000 RR SC59 znajduje się taki układ:

Puszka pod czaszą i czujniki po bokach w owiewkach, z dwóch stron, w tunelach wlotu powietrza.
Gdzieś czytałem, że Honda zamontowała takie coś, aby ograniczyć hałas na niskich obrotach. Czy tylko po to ten cały układ? Czytałem, że działa to w ten sposób, że we wlotach jest klapka, która otwiera się przy iluś tam tys. obrotów.
Do tego pytania:
1. Czy mogę to po prostu wywalić? (potrzebuje miejsce w owiewkach)
2. Czy spalanie wzrośnie?
3. Czy nie trzeba będzie niczego regulować? Obroty nie będą falowały?
4. Czy motocykl będzie dużo głośniejszy?
Pytam, bo nie chcę nic zj*bać, wiem że coś takiego też jest w modelach SC57, tylko puszka jest gdzie indziej zamontowana i nieco mniejsza.
Na zagranicznych forach nazywają to "flapper mod". Ludzie to wywalają i jeżdzą, ale nie wiem czy są jakieś skutki uboczne? (poza większym hałasem na niskich).
ProszÄ™ o wypowiedzi, kto coÅ› wie na ten temat.
-
Kirgeron - Świeżak
wywaliłem to z tl1000r i z hayabusy wiec i ty możesz, uzywaja tego chyba do wszystkiego - w jednych bedzie zeby bylo ciszej w innym zeby normy emisji spalin spelnial, zeby charakterystyke wygladzic
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości