Honda CR 250 2t 99r - Nadmiernie kopci.
• Strona 1 z 1
Honda CR 250 2t 99r - Nadmiernie kopci.
Witam. Problem z moto polega na tym że od pewnego wypadu zaczął on bardzo kopcić na biało. Nie znam się na mechanice ale pobrałem serwisówke i zacząłem szukać. Wymieniłem uszczelke pod głowicą jednak problem dalej występuje, i nie wiem gdzie dalej szukać. Wydaje mi się że kompresja dostaje mi się obiegu wody bo przy otwartym wlewie chłodnicy po dodadniu gazu robii mi się fontanna. Jak mówiłem jestem zielony i nie wiem co teraz mogę jeszcze zrobić, do mechanika oddać też nie mam za bardzo możliwośći. W serwisówce wydziałem że jeszcze mógłbym pozmieniać uszczelki w pompie wody, jest ich tam pare. Moje pytanie brzmi czy ma to sens i czy może jakoś pomóc, a może ktoś wie co mogło się stać ? Pozdrawiam.
- Deffff
- Świeżak
a czy podczas normalnej jazdy wody z chłodnicy ubywa ?
mi w CR też mocno woda wirowała w chłodnicy co było widać. ale nic w sumie nie wylatywało ( chyba ze troche od wybracji )
jeżeli dostaje sie cisnienie do chłodnicy często zaczyna wyrzucać płyn - i jest ubytek, płyn jest mętny i smierdzi spalinami. często jest bardziej spieniony.
jeżeli tak to opcji jest kilka - jeżeli zmieniłes uszczelke to dokręcałes głwoice odpowiednio i kluczem dynamometrycznym? sprawdzałeś liniowosć głowicy ? moze wymaga planowania, moze cylinder ma jakies uszkodzenia?
mi w CR też mocno woda wirowała w chłodnicy co było widać. ale nic w sumie nie wylatywało ( chyba ze troche od wybracji )
jeżeli dostaje sie cisnienie do chłodnicy często zaczyna wyrzucać płyn - i jest ubytek, płyn jest mętny i smierdzi spalinami. często jest bardziej spieniony.
jeżeli tak to opcji jest kilka - jeżeli zmieniłes uszczelke to dokręcałes głwoice odpowiednio i kluczem dynamometrycznym? sprawdzałeś liniowosć głowicy ? moze wymaga planowania, moze cylinder ma jakies uszkodzenia?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Tak dokręcałem kluczem dynamometrycznym zgodnie z serwisówką jednakże nie sprawdzałem liniowości nie planowałem itp wszystko to było tak trochę na oko. Olej z silnika raczej nie to ewidentnie jest płyn chłodniczy bo go ubywa. Czyli mówicie żeby przed grzebaniem w pompie wody i jej uszczelkach porządnie zająć się głowicą i cylindrem ? Źle to wróży dla porfela... :/
- Deffff
- Świeżak
oryginalna uszczelka kupiona na sztuki pewnie nbie bedzie mocno droga. tak cyz siak wydasz moze z 60 zł plus planowanie nie kosztuje duzo.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nic inneg byc nie moze, jeżeli cylinder i głowica sa proste, uszczelka dobrej jakosci i dobrze skręcona to musi to działać.
chyba że było za duzo planowań robione i po prostu jest zbyt duzy stopien kompresji, wtedy sie wsadza grubszą uszczelke pod cylinder
chyba że było za duzo planowań robione i po prostu jest zbyt duzy stopien kompresji, wtedy sie wsadza grubszą uszczelke pod cylinder
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
na przyczyny trzeba szukac raczej w okolicy cylindra/glowicy. moze glowica lub cylinder ma mikropekniecie i moze tamtedy brac plyn chociaz to duzo mniej prawdopodobne od uszczelki . a co do pompy to wydaje mi sie ze nie ma co ruszac bo jak dymi to spala plyn a spalac moze tylko w glowicy 

- fh1216
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości