Kask na motorower do 250zł
• Strona 1 z 1
Kask na motorower do 250zł
Witam. Zamierzam zakupić kask integralny do około 250zł. Jeżdżę Simsonem s51, więc raczej nie będę przekraczał prędkości 70 km/h. Chyba, że jako pasażer większego motocykla. Upatrzyłem takie modele:
Naxa F16 - min. blenda przeciwsłoneczna
Naxa F15 - min. pompowane boczne wyściółki
Ls2 FF384 - min. blenda i mocowanie pinlock
Który z nich będzie najbardziej odpowiedni? A może jakiś inny model?
Naxa F16 - min. blenda przeciwsłoneczna
Naxa F15 - min. pompowane boczne wyściółki
Ls2 FF384 - min. blenda i mocowanie pinlock
Który z nich będzie najbardziej odpowiedni? A może jakiś inny model?
- majek159
- Świeżak
f15 z tym pompowaniem to kicz. Kolega ma to i przez kilka km jest okey ale później powietrze jakoś ucieka czy coś, bądź razie kask wtedy lata.
F16 mierzyłem fajny, trochę słaba jakość wykonania ale nie ma co oczekiwać cudów za te pieniądze.
Ls2 nie mam pojęcia..
Zresztą zaraz wpadnie ktoś kto powie żebyś dozbierał kase na "lepszy" kask firmowy
F16 mierzyłem fajny, trochę słaba jakość wykonania ale nie ma co oczekiwać cudów za te pieniądze.
Ls2 nie mam pojęcia..
Zresztą zaraz wpadnie ktoś kto powie żebyś dozbierał kase na "lepszy" kask firmowy

-
Tristello - Świeżak
kravec napisał(a):Zobacz jeszcze Lazera Bynamo
Takiego nie znajdziesz. Jest za to Lazer Bayamo i jest to dużo lepszy kask od LS2 i podobnych i jeśli ma coś służyć na długo to warto dołożyć - nie tylko ze względu na bezpieczeństwo ale przede wszystkim komfort codziennej jazdy. Mam porównanie bo posiadam na drugi kask tego lazera, a kumpel ma ls2 w tym samym rozmiarze w którym kilka razy jeździłem i ls2 wydawał się przy nim tandetą za 30zł, za to lazer powiedziałbym, że nie odstaje zbytnio od mojego sharka s900c za 2x tyle. Niestety cena regularna tego lazera to 349zł i nikt raczej taniej tego nie sprzedaje, chyba że będziesz szukał z drugiej ręki..
-
SlowMotion - Świeżak
http://www.motogen.pl/Wielki-test-porow ... 18489.html
Ja tam niewiele wiem o kaskach z tej półki cenowej więc się nie wypowiem, ale tutaj masz test budżetowych kasków gdzies są oba wymienione, może się czegoś dowiesz. Polecam jednak patrzeć na to z przymróżeniem oka, ja tylko zajrzałem pobieżnie co piszą o takim ls2 351 i w oczy mi się rzuciło że niby według motogenu ma 4 gwiazdki w teście sharp, a w rzeczywistości uzyskał tylko jedną gwiazdkę..
Ja tam niewiele wiem o kaskach z tej półki cenowej więc się nie wypowiem, ale tutaj masz test budżetowych kasków gdzies są oba wymienione, może się czegoś dowiesz. Polecam jednak patrzeć na to z przymróżeniem oka, ja tylko zajrzałem pobieżnie co piszą o takim ls2 351 i w oczy mi się rzuciło że niby według motogenu ma 4 gwiazdki w teście sharp, a w rzeczywistości uzyskał tylko jedną gwiazdkę..
-
SlowMotion - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości