Większe kopcenie
• Strona 1 z 1
Większe kopcenie
Witam. W mojej Teresce jest mały problem którego nie mogę zrozumieć. Pali bardzo ładnie, można powiedzieć że od kopa. Wszystko jest ok tylko bardziej kopci z lewego cylka. Nie wiem o co chodzi bo nawet jakby uszczelniacz był wypchnięty to raczej by nie odpaliła nawet. Niżej załączam filmik. Dodam tylko że pod czas nagrywania filmiku silnik nie był zalany olejem. A drugi gara działa poprawnie. Czy to może być wina zużytej już świecy?
https://www.youtube.com/watch?v=bFLehJOyTe0&feature=youtu.be (otwórz link)
EDIT: Poprzedni właściciel twierdzi że tak było od zawsze gdy ją kupił a gdy robił remont wszystko zostało wymienione

https://www.youtube.com/watch?v=bFLehJOyTe0&feature=youtu.be (otwórz link)
EDIT: Poprzedni właściciel twierdzi że tak było od zawsze gdy ją kupił a gdy robił remont wszystko zostało wymienione
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Bo nie dopalało by oleju i mogłoby go zalewać. Ale to chyba jakby był już tak zdrowo j*bnięty
Jeszcze spróbuje zamienić świecę. Bo nie chcę mi się całego silnika rozbierać
Jeszcze spróbuje zamienić świecę. Bo nie chcę mi się całego silnika rozbierać
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Nie oleju tylko paliwa by nie zasysał, a później zamiast nad tłok szłoby do oleju
Jakby był zdrowo j*bnięty, tak to tylko spadek na mocy.
Możesz właśnie zobaczyć czy w oleju nie ma benzyny. Chociaż będzie niezależnie od tego czy to wina nieszczelności gdzieś na deklach, czy na uszczelniaczach. Jeszcze kwestia tego czy w komorze za simmeringiem jest olej, czy na przykład jakąś prądnicę, bo w sumie nie wiem jak jest w jawie

Możesz właśnie zobaczyć czy w oleju nie ma benzyny. Chociaż będzie niezależnie od tego czy to wina nieszczelności gdzieś na deklach, czy na uszczelniaczach. Jeszcze kwestia tego czy w komorze za simmeringiem jest olej, czy na przykład jakąś prądnicę, bo w sumie nie wiem jak jest w jawie

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości