KMX odłączenie zbiorniczka dozownika.
• Strona 1 z 1
KMX odłączenie zbiorniczka dozownika.
Witam.
Chcę się pozbyć zbiorniczka dozownika z mojej kawy.
Słyszałem że jeśli pompka nie będzie miała oleju to się zatrze i przeważnie
zostawia się zbiornik z tego względu.
Zastanawiam się czy jeśli złączę te 2 wężyki które idą od zbiorniczka do silnika
i złączy ze sobą podczas gdy w nich będzie olej to czy wtedy uda mi się zapobiec
zatarciu dozownika?
Chcę się pozbyć zbiorniczka dozownika z mojej kawy.
Słyszałem że jeśli pompka nie będzie miała oleju to się zatrze i przeważnie
zostawia się zbiornik z tego względu.
Zastanawiam się czy jeśli złączę te 2 wężyki które idą od zbiorniczka do silnika
i złączy ze sobą podczas gdy w nich będzie olej to czy wtedy uda mi się zapobiec
zatarciu dozownika?
Kawasaki KMX 125
-
0lzon - Świeżak
uda
ale lepiej jest w miare mozliwosci sciągnąc pompe całkowicie - raz że odchudzisz moto ze wsdzystkich przewodów, pompy i zbiorniczka, dwaze na pewno jej nie zatrzesz jak bedzie leżała w garazu.
ale nie zawsze sie da ją zdemontowac, w DTtkach chyba jest na wałku na stałe. i jak wyjmiesz wałek to by wyciekał olej...
dlatego jest opcja taka zazwyczaj skuteczna że sie sciąga koło zebate z wałka i wtedy sie nie kręci. tez najbezpieczniejsza opcja
ale lepiej jest w miare mozliwosci sciągnąc pompe całkowicie - raz że odchudzisz moto ze wsdzystkich przewodów, pompy i zbiorniczka, dwaze na pewno jej nie zatrzesz jak bedzie leżała w garazu.
ale nie zawsze sie da ją zdemontowac, w DTtkach chyba jest na wałku na stałe. i jak wyjmiesz wałek to by wyciekał olej...
dlatego jest opcja taka zazwyczaj skuteczna że sie sciąga koło zebate z wałka i wtedy sie nie kręci. tez najbezpieczniejsza opcja
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 46 gości