Jaki pierwszy cross do 15,000zl
• Strona 1 z 1
Jaki pierwszy cross do 15,000zl
Cześć, ostatnio tak złapałem "zajoba" na punkcie motocykli motocrossowych. Chciałem was zapytać co doradzacie na początek. Lat mam 21, wzrost 178cm i waga 65kg. Zastanawia mnie przedewszystkim jaka pojemność 85 czy 125. Póki co jedyna styczność z motorami jaką miałem to bawienie się pojemnością 49cm3 i parę lat temu przez pół roku jeździłem na 500cm3 w szkółce żużlowej. Interesuje mnie teraz głównie kawasaki 125sx bądź ktm 125exc. Choć może macie jakieś pozytywne opinie na temat hondy cr, yamahy yzf czy suzuki. Oczywiście w grę wchodzi tylko 2 suv.
- mirolbn
- Świeżak
Sam nie wiem, może coś w dziale o crossach znajdziesz?
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Moge napisać troche o Hondzie cr 125
Mialem dwie , jedna miala duzy strzał z obrotow dosć fajnie chodzila , mocy nie brakowalo , kazdy podjazd mój . Teraz mam drugą młodszą i ma pare tuningowych cześci . Tutaj zawor wydechowy jest inaczej ustawiony i jest mniejszy strzal z obrotów , z 4 sie nie prosi zeby ją na gume wyrwać , ogólnie według mnie sprzęt godny polecenia

Mialem dwie , jedna miala duzy strzał z obrotow dosć fajnie chodzila , mocy nie brakowalo , kazdy podjazd mój . Teraz mam drugą młodszą i ma pare tuningowych cześci . Tutaj zawor wydechowy jest inaczej ustawiony i jest mniejszy strzal z obrotów , z 4 sie nie prosi zeby ją na gume wyrwać , ogólnie według mnie sprzęt godny polecenia

- Biniu176
- Świeżak
czemu oczywiscier tylko 2T ? czemu nie chcesz 4T?
jeżeli chcesz 2T to w tym wieku tylko 125tka, 85tka za mała i za słaba moze byc, ( chociaz wcale nie jest duzo słabsza od 125tki ) 250tka to juz jest dla kogos kto wie co robic motocyklem na torze.
wiec 125 w 2T - marka model dowolna, wybierz co chcesz, z kazdego sprzętu o ile dobrą sztuke kupisz bedziesz zadowolony. lubisz ktma kup ktma, lubisz kawasaki bierz kawasaki. wszystko jeździ bardzo podobnie
jeżeli chcesz 2T to w tym wieku tylko 125tka, 85tka za mała i za słaba moze byc, ( chociaz wcale nie jest duzo słabsza od 125tki ) 250tka to juz jest dla kogos kto wie co robic motocyklem na torze.
wiec 125 w 2T - marka model dowolna, wybierz co chcesz, z kazdego sprzętu o ile dobrą sztuke kupisz bedziesz zadowolony. lubisz ktma kup ktma, lubisz kawasaki bierz kawasaki. wszystko jeździ bardzo podobnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości