Suzuki TL 1000 S jaki olej i świece?
• Strona 1 z 1
Suzuki TL 1000 S jaki olej i świece?
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy. Zostałem szczęśliwym posiadaczem Suzuki TL 1000 S
jestem bardzo zadowolony z tego diabła. Proszę o podpowiedź jaki jest najlepszy olej dla tego silnika oraz filtr? Oraz jak bezpiecznie wymienić świece. Moto pali od 2 strzału, więc jeśli się tak stanie na nowych świecach to może je szlag trafić?
Jestem tu nowy. Zostałem szczęśliwym posiadaczem Suzuki TL 1000 S

Suzuki TL 1000 S
- MarcinTL
- Świeżak
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Ja do SV650S leję właśnie 5100 10W40, a świece właśnie wybierałem pomiędzy CR8 a CR9. Gdzieś na svforum znalazłem, że go gaźnika lepsze 9.
Jeżeli chodzi o świece, to najgorzej dopchać się do przedniej - trzeba demontować plastiki po obu stronach, opuścić chłodnicę i zdemontować wiatrak, jeżeli nie masz specjalnego klucza, który się zmieści. Z tyłu to luzik, bak do góry i jazda. Nie wiem już ile jest prawdy w wygrzewaniu świec, bo różne opinie widziałem, ale dla zdrowotności przejechałem po wymianie od razu ok. 40km.
Jeżeli chodzi o świece, to najgorzej dopchać się do przedniej - trzeba demontować plastiki po obu stronach, opuścić chłodnicę i zdemontować wiatrak, jeżeli nie masz specjalnego klucza, który się zmieści. Z tyłu to luzik, bak do góry i jazda. Nie wiem już ile jest prawdy w wygrzewaniu świec, bo różne opinie widziałem, ale dla zdrowotności przejechałem po wymianie od razu ok. 40km.
MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
olej to jakikolwiek byle smarował :0
tl zawsze ciezko palil raz lepiej raz gorzej niczym stare olejaki
zobaczysz po zimie
co do swiec to ja ku zdrowotnosci bym je przegonil po wymianie
tl zawsze ciezko palil raz lepiej raz gorzej niczym stare olejaki

co do swiec to ja ku zdrowotnosci bym je przegonil po wymianie
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8