Prawo jazdy AM a 125ccm
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy AM a 125ccm
Witam.
Jako, że chcę zacząć swoją przygodę z motocyklami, to najpierw muszę Go mieć. Ale pojawia się problem. Mam 15 lat, karty AM nie robiłem, ale na początku wakacji mam zamiar wyrobić takową. Znalazłem motor sportowy z pojemnością 50ccm, ale od znajomych usłyszałem, że ma wejść rzekomo ustawa, że karta AM będzie obowiązywać również 125ccm. I nie wiem jak to jest. I teraz nasuwa się pytanie, czy słyszeliście coś o tej karcie, bo nie wiem czy kupować tę 50ccm czy 125ccm. Z góry dziękuje.

- Sgha
- Świeżak
1. nie karta, tylko prawo jazdy kategorii AM.
2. nie przewiduje się takich zmian, prawo jadzdy kat. AM upoważnia tylko i wyłącznie go jazdy pojazdami po pojemności do 50 ccm
3. zamiast słuchać znajomych i tracić czas, skoro potrafiłeś dotrzeć do tego forum, to równie dobrze mogłeś dotrzeć do poważnych portali o nauce jazdy.
2. nie przewiduje się takich zmian, prawo jadzdy kat. AM upoważnia tylko i wyłącznie go jazdy pojazdami po pojemności do 50 ccm
3. zamiast słuchać znajomych i tracić czas, skoro potrafiłeś dotrzeć do tego forum, to równie dobrze mogłeś dotrzeć do poważnych portali o nauce jazdy.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość