Jak wytłumaczyc koledze
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak wytłumaczyc koledze
Jak wytłumaczyć koledze ze 600 to nie zbyt dobry poczatek z pasja motocyklowa.Na początku bylo git mówił ze. kupi nsr,cbr albo yzf az doszedł do wniosku ze za malo mocy beda miec i upiera sie ze przy 6 lub bandicie
[/u]

Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym!
- AudiMasT3R
- Świeżak
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Fugu napisał(a):Wszystkie nowe maszyny maja nowe opony. Jakos nie widze, zeby przed salonami dzialo sie cos takiego codziennie.
Swoją R6 odebrałem z komisu też na nowej gumie i to jeszcze w trakcie kursu na prawko (z praktycznie zerowym doświadczeniem) i zaraz po deszczu, gdzie drogi dopiero przesychały i parę km do domu pokonałem!
Ten filmik nie jest po prostu według mnie idealnym przykładem, który może zniechęcić do zakupu 600tki na pierwsze moto. Widziałem lepsze

Ten np. pokazuje gościa, który w ogóle nie umie skręcać i pewnie zrobiłby to samo na "motorynce":
https://www.youtube.com/watch?v=C0imDxWqPqg (otwórz link)
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
RSSSS napisał(a):Swoją R6 odebrałem z komisu też na nowej gumie i to jeszcze w trakcie kursu na prawko (z praktycznie zerowym doświadczeniem) i zaraz po deszczu, gdzie drogi dopiero przesychały i parę km do domu pokonałem!
Jak sam piszesz - nowe opony nie sa problemem.
Filmikow jest pelno, wystarczy poszukac.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Jesteśmy na etapie związków partnerskich, gender, itp...więc to może coś więcej niż kolega...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
nowe opony pewnie żę nie są problem, co innego jak moto jest mega uber pro (tak jak ten gix, pewnie był miesiąc stary i stał na wystawie) to czasmai moto ma smarowane opony (już nie chodzi mi o środki, żęby guma się nie starzała) ale o coś co daje zwykły połysk i moto wygląda lepiej na wystawie (a w 2012 roku, litrowy gix w słusznym malowaniu z rocznika 2012 mógł się podobać). gość odebrał wystawowe moto i się wy**ał. prosta sprawa
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Movi napisał(a):Bandit akurat nie jest złym pomysłem. Tak jak powiedział kolega wyżej 600 600 nie równa. R6 to słaby pomysł, bandit się nada.
Bandit to nieporęczny żelbetonowy kloc z którym trzeba się szarpać zamiast uczyć... jest masa fajnych 500/600ccm które są lekkie i poręczne więc w sam raz do nauki. np CBF 500.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
A na przykład r6 na początek bedzie dobra
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym!
- AudiMasT3R
- Świeżak
AudiMasT3R napisał(a):A na przykład r6 na początek bedzie dobra
ale lepsza jest R1 bo w r6 trzeba się odpychać nogami żeby ruszyła z miejsca gdyż jest to model typowo sportowy i moc ma dopiero powyżej 10k.rpm.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Moim skromnym zdaniem r6 nie jest dobrym pomyłem, jeżeli ktoś nie ma doświadczenia i umiejętności. Wiadomo, że są tacy co zaczynali od r6 i dali rade ale po co się w to pchać i bać nim jeździć. Motocykl jest mocny, ma agresywne przełożenia, narwany i nie wygodny model z 06r taki był. Mam dwóch kolegów co zaczynali od r6 jeden skończył w lesie na szczęście nic mu się nie stało tylko moto oberwało a drugi już poważniej śruby w łokciu i kręgosłupie. Wiec lepiej zacząć od czegoś spokojniejszego. Tu już padły chociaż by cb500, xj600
Braci się nie traci
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
-
madman88 - Świeżak
sam widziałem jak w salonie pastowali pastą do butow gumy w nowym moto.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
no ale wytłumacz pokoleni r6 na pierwsze moto, że to nie powodem nie było brak umiejętności skręcania kierowcy. fakt, nieogarnął, że gumy na mega śliskie, ale skręcił jak każdy
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2