Zobacz wÄ…tek - Barton Ranger Classic
NAS Analytics TAG

Barton Ranger Classic

i inne małe pojemności
_________

Barton Ranger Classic

Postprzez Darkhighway » 25/5/2014, 12:56

Co sądzicie o Bartonie Ranger Classic? Miał ktoś? Planuję takiego właśnie kupić, ale boje się, że po okresie gwarancyjnym trzeba będzie go oddać na złom :/
Get your motor runnin' head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way <3
Darkhighway
Świeżak

Postprzez jackal_pl » 25/5/2014, 15:28

Jeżeli chodzi o silnik to jest to dość dobra jednostka FMB139, do której jest w razie czego setki części i to bardzo tanich. Przebiegi rzędu 10-20k nie są problemem.
Gorsza sprawa to rama, jej jakość jest stricte przygotowana pod 45kmh. Podczas szybszych jazd może nie wytrzymać przeciążeń.
Gorsza sprawa to bębnowe hamulce o raczej dość kiepskiej skuteczności. Także jeżeli stricte chcesz tym jeździć góra 45kmh, to ok. Z hamowaniem będzie kiepsko :)
Kawasaki ER-5, 98r.
jackal_pl
Świeżak

Postprzez Darkhighway » 31/5/2014, 15:08

Hmmm miał mi służyć raczej jako coś do nauki jazdy, więc z zawrotną prędkością nie ma problemu :D
A sam masz/miałeś ten motorower? Jeśli tak to teraz kupiłbyś go ponownie?
Get your motor runnin' head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way <3
Darkhighway
Świeżak

Postprzez MarSen » 31/5/2014, 21:30

Ja mam do teraz coś podobnego: Bartona Fightera. Na pierwsze moto do nauki - ekstra. Można sobie spokojnie pojeździć. Części tanie, mało pali. Jak masz jakieś konkretne pytania co do tego typu motorowerów (bo różnią się tylko plastikami, bakiem itp.) to śmiało pisz.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê