Jeansy motocyklowe - do pracy i na miasto
• Strona 1 z 1
Jeansy motocyklowe - do pracy i na miasto
Siemka załoga,
Poszukuje spodni motocyklowych w których będę mógł dojeżdżać do pracy, a po dotarciu na miejsce nie będzie konieczności przebierania się w inne ciuchy. Zależy mi na tym, by spodnie nie rzucały się specjalnie w oczy, oraz by były przewiewne. Chciałbym również, by była możliwość spięcia spodni z kurtką, delikatny zamek, nie rzucający się w oczy który zapewni komfort termiczny moim nerą.
Zastanawiam się nad firmą mottowear i gareth.
Nie wiem na co się zdecydować, chciałbym również się dowiedzieć jak wygląda przewiewność takich jensów, oraz jakie rozwiązanie jest lepsze, kevlar w postaci nici wszytej w jeans czy kevlar jako oddzielna warstwa. Priorytetem jest dla mnie komfort użytkowania.
Kwota jaką mogę przeznaczyć na ten cel nie powinien przekroczyć 500 zł, mile widzane również tańsze propozycje.
Poszukuje spodni motocyklowych w których będę mógł dojeżdżać do pracy, a po dotarciu na miejsce nie będzie konieczności przebierania się w inne ciuchy. Zależy mi na tym, by spodnie nie rzucały się specjalnie w oczy, oraz by były przewiewne. Chciałbym również, by była możliwość spięcia spodni z kurtką, delikatny zamek, nie rzucający się w oczy który zapewni komfort termiczny moim nerą.
Zastanawiam się nad firmą mottowear i gareth.
Nie wiem na co się zdecydować, chciałbym również się dowiedzieć jak wygląda przewiewność takich jensów, oraz jakie rozwiązanie jest lepsze, kevlar w postaci nici wszytej w jeans czy kevlar jako oddzielna warstwa. Priorytetem jest dla mnie komfort użytkowania.
Kwota jaką mogę przeznaczyć na ten cel nie powinien przekroczyć 500 zł, mile widzane również tańsze propozycje.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
Mam Mottowear City NT i wyglądają jak normalne gacie, są wygodne, mają prawie wszędzie panele kevlarowe. Dałem coś koło 350zł. Co do spięcia- nie mogę znaleźć na allegro ale były takie pasy zakładane jak szlufki na pasek z suwakiem do przypięcia kurtki. Ja jeżdżę z pasem nerkowym jak jest chłodniej.
-
kravec - Administrator
Najbliżej twoich potrzeb są Mottowear Debonair - mam i jestem zadowolony, poza tym że protektory kolan nie zawsze wchodzą na swoje miejsce. Niemniej Debonairy wyglądają tak, że po wyjęciu protektorów wszyscy biorą je za jeansy cywilne. Natomiast moimi ulubionymi jeansami motocyklowymi są Vanucci Estivio II, tyle że wyglądają na ewidentnie motocyklowe, za to ergonomia jest super.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Zimny- nie masz tam całej "kieszeni" na protektor z panelem na rzep? Ja trochę pokombinowałem, ale ostatecznie dopasowałem tak żeby układały się tam gdzie trzeba. Parę razy przepinać trzeba niestety zanim znajdzie się optymalne ustawienie. Rozwiązaniem alternatywnym są ochraniacze zakładane na nogi (mam Dainesa- są niezłe, jednak na dłuższą metę poci się pod nimi noga i nie jest to zbyt przyjemne- dlatego częściej jeżdżę w ochraniaczach w spodniach).
-
kravec - Administrator
Miałem Debonair, ale sprzedałem po zakupie kombiaka, m.in też dlatego, że były bardzo szerokie, fason mało na czasie, przy moich chudych nogach.
Drugie jeansy, które sobie zostawiłem to model Gallante, ale te są za to bardzo dopasowane i na wysokiego buta już nie wejdą (trzeba wkładać do środka).
Fotka poglądowa:
Oba modele wyglądają jak zwykłe jeansy.
Drugie jeansy, które sobie zostawiłem to model Gallante, ale te są za to bardzo dopasowane i na wysokiego buta już nie wejdą (trzeba wkładać do środka).

Fotka poglądowa:

Oba modele wyglądają jak zwykłe jeansy.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
kravec napisał(a):Co do spięcia- nie mogę znaleźć na allegro ale były takie pasy zakładane jak szlufki na pasek z suwakiem do przypięcia kurtki
To może być faktycznie ciekawe rozwiązanie, po Twoim poście też próbowałem tego poszukać, ale bez skutecznie.
kravec napisał(a):Mottowear City NT
Podobają mi się, nogawki wchodzą na wysokie buty (sidi vertigo) czy do środka?
Zimny72 napisał(a):Mottowear Debonair
Fajne, ale trochę drogie i jeżeli faktycznie takie szerokie jak pisze RSSSS to nie będą pasować do zwykłych butów.
RSSSS napisał(a):bardzo dopasowane i na wysokiego buta już nie wejdą (trzeba wkładać do środka)
Właśnie, lepiej wkładać do środka, czy na wierzch buta ??
-
Na moje s-mx plusy da rade je naciągnąć (a mają dość gruby ochraniacz piszczeli), jednak ja wkładam je do środka tak jak kolega RSSSS. Według mnie ma to taką zaletę że spodnie się nie przesuwają bo są trzymane przez buta. Są ludzie którzy zarzucają że to wiocha... trudno.. mam to gdzieś- mi tak jest dobrze to tak jeżdżę. Według mnie bezpieczniej- mniejsze ryzyko że ochraniacze się przesuną.
Co do tego spięcia ze spodniami- coś mi się kojarzy że kiedyś na forum ktoś coś takiego oferował. Jutro postaram się poszperać. Jak coś znajdę to wrzucę.
Co do tego spięcia ze spodniami- coś mi się kojarzy że kiedyś na forum ktoś coś takiego oferował. Jutro postaram się poszperać. Jak coś znajdę to wrzucę.
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Co do tego spięcia ze spodniami- coś mi się kojarzy że kiedyś na forum ktoś coś takiego oferował. Jutro postaram się poszperać. Jak coś znajdę to wrzucę.
Tak, znalazłem to:
about16713-0.html
Problem jest taki, że gościa od 5 lat nie ma na forum...
-
Nie wiem czy się otworzy, ale na zdjęciu 4-tym od lewej masz Vanucci Estivio II, a na 5-tym Mottowear Debonair:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31.0-8/10333363_10200956501353635_4482865223274810167_o.jpg (otwórz link)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31.0-8/10333363_10200956501353635_4482865223274810167_o.jpg (otwórz link)
-
Zimny72 - Zimny Drań
Vanucci Estivio II nie są takie złe.
Debonair faktycznie trochę zbyt szeroki, gdy ściągnę buty motocyklowe i założę adidasy będzie wiocha.
Pozostałe spodnie to jakie modele? wyglądają jak zwykłe jeansy.
Debonair faktycznie trochę zbyt szeroki, gdy ściągnę buty motocyklowe i założę adidasy będzie wiocha.
Pozostałe spodnie to jakie modele? wyglądają jak zwykłe jeansy.
-

-
Zimny72 - Zimny Drań
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe