kontrolka f1 fl
• Strona 1 z 1
kontrolka f1 fl
Witam,
w mojej kawie zx6r 636 z 06r zaczęła migać kontrolka f1 raczej to wygląda na fl. Miga tylko jak moto jest wyłączone bo jak przekręcę kluczyk to nie miga i podczas jazdy też nie. Co to może oznaczać i czy jest to coś poważnego?
w mojej kawie zx6r 636 z 06r zaczęła migać kontrolka f1 raczej to wygląda na fl. Miga tylko jak moto jest wyłączone bo jak przekręcę kluczyk to nie miga i podczas jazdy też nie. Co to może oznaczać i czy jest to coś poważnego?
Braci siÄ™ nie traci
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
-
madman88 - Świeżak
Z tego co wyczytałem to większość problemów kiedy zapala się kontrolka jest podczas jazdy i wydech może być przyczyna jak został zmieniony ja mam serie tylko że pusty jest. A druga opcja jak miga to immobilizer mam bo po przekręceniu gaśnie
Braci siÄ™ nie traci
-
madman88 - Świeżak
To jest kontrolka FI( od fuel injection). Przy wyłączonym zapłonie mruga jako kontrolka od immobilisera. Po włączeniu zapłonu powinna świecić się i zgasnąć po kilku sekundach.
Jak się zapala w czasie jazdy to jest problem, w tym modelu jak się odłączy linki exup'a od jego silnika(przy zmianie na akcesoryjną puszkę) to wywala błąd ale tym masz seryjny wydech tylko wybebeszony więc exup pewnie został nieruszany.
Ta kontrolka służy też do zczytywana błędów z komputera, wyświetla kody po uziemieniu kabelka pod siedzeniem. Wszystko jest opisane w serwisówce.
Jak się zapala w czasie jazdy to jest problem, w tym modelu jak się odłączy linki exup'a od jego silnika(przy zmianie na akcesoryjną puszkę) to wywala błąd ale tym masz seryjny wydech tylko wybebeszony więc exup pewnie został nieruszany.
Ta kontrolka służy też do zczytywana błędów z komputera, wyświetla kody po uziemieniu kabelka pod siedzeniem. Wszystko jest opisane w serwisówce.
Er 5 -> ZX6-R
- Corr
- Świeżak
w takim razie znajdź zworkę i ja zepnij, zobacz jakie błędy ci wywali na wyświetlaczu, dodam ze w sm masz rozwiązanie kodów błędów
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości