Zobacz wÄ…tek - Nowy silnik 4t 100 ccm :)
NAS Analytics TAG

Nowy silnik 4t 100 ccm :)

i inne małe pojemności
_________

Nowy silnik 4t 100 ccm :)

Postprzez wawa50 » 19/5/2014, 17:36

Witajcie mam otóż pewny problem , kupiłem sobie nowy mocniejszy silnik 4t 100 ccm ( 9 koni), w tym gażnik oraz moduł NARAKU sportowy odblokowany ;) Zamieniłem stary 50 ccm silnik na nowy 100 ccm , wszystko przełożone . Na poczatku uruchomiłem moc posiada ogromną wyczułem po przejechaniu nawet z drugą osobą :) Dobra wyjechałem na ulice a tu muł jak nic 20-30 km/h max . zdjąłem tłumik nadal to samo ;/ Zdjąłem obudowe filtra powietrza i normalnie odżył ;) Lecz tak z 50/60 km/h max ;) Okay tłumik założyłem i filtr powietrza także lecz tu wyjąłem taką mała rurke co zmniejszała dawke powietrza i jedzie skuterek normalnie 50/60 km/h max . Pojechałem do znajomego wyregulowaliśmy gaźnik tzn dawke itd , lecz teraz momentami jest lepiej jedzie tak pewnie do 50 km/h potem zalezy od drogi czasami 60 a nawet jak bujnie to 65 - 70 km/h lecz to wyjątek i ciągnie do tej prędkości bardzo wolno jakby chciał a niemógł i pomysły się skończyły co tu by mogło być ? Silnik nowy na dotarciu przejechane około 50 km dopiero . Wiem cisnąć go aż tak też niemożna lecz zdziwił mnie fakt że tak wolno , dzwoniłem do kolesia od silnika i to samo powiedział że silnik powinien odrazu cisnąć . Brakuje pomysłów co tu może być przyczyną ? Okres docierania ? Brak jeszcze dobrej kompresji ?
wawa50
Świeżak

Postprzez MarSen » 20/5/2014, 16:04

Ale do czego do jest silnik? Skutera czy biegówki? (Ja osobiście nie mam pomysłów ogólnie, może ktoś inny Ci podpowie).
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez wawa50 » 20/5/2014, 16:07

Jest to silnik do skutera czyli automacik ;)
wawa50
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości

na górê