Zobacz wÄ…tek - Leone RK 50 czy Honda NSR 125?
NAS Analytics TAG

Leone RK 50 czy Honda NSR 125?

i inne małe pojemności
_________

Leone RK 50 czy Honda NSR 125?

Postprzez Nemix » 19/5/2014, 17:16

Witam, rejestruje się tutaj gdyż mam problem. Chciałbym śmigać motocyklem ale teraz jest problem jakim ? I Jak śmigać?

Czytałem wiele tematów, wątków i na tej stronie i na różnych forach.
Z tego co dowiedziałem się mam do wyboru tylko Honde NSR 125 i Leona RK 50 a jak nie to zippa. Czemu nie Yamahe 125? Za droga, wole za pare lat kupić R1, R6.
CBR 125? Wygląda jak rower tak jak inni mówią i piszą.
Chodzi mi teraz o NSR. Jest w miare fajna z wyglądu, malowanie całkiem całkiem te czarne nawet. Lecz popatrzmy na rocznik, nie dosyć że rocznik to jeszcze jej już nie produkują. Ile to będzie wart za kilka lat... Zresztą już rzadko się spotka zadbane i z miłym przebiegiem..
Chodzi mi coś w styli podobnego do ścigacza i żeby nie był maly bo ma sie te jednak 186cm wzrostu i 17 lat za 8 miesięcy 18.

Czekać na A2? Chyba sensu nie ma jeżeli chce się zmieści z budżecie do 4 tysięcy złoty.

Myślałem nad Leone RK 50 i tam jakiś silnik 125'tki włożyć ale ma to sens? będzie miał lepsze osiągi a szczególnie rozpęd... Co prawda Leone jest "chińszczyzną" ale jednak ten przód wygląd robi swoje tego już nie ma w hondzie. Jestem świeży w tej motoryzacji więc proszę o wyrozumiałość i nie krytykownia jeżeli coś źle napisałem.
Chyba, że w ogóle inny motocykl polecacie. Po prostu głupio jest takim Leonem jechać o sportowym wyglądzie a tu skuter Cię wyprzedza bo jedzie to maks 70km/h.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Nemix
Świeżak

Postprzez MarSen » 20/5/2014, 16:02

Ja bym poczekał i zrobił sobie w przyszłym sezonie A2. Do tego czasu może Ci się zwiększyć budżet albo zrobisz B i już Ci nie będzie potrzebny motocykl. Jeżeli jednak koniecznie chcesz coś na A1 to na pewno nie pchaj się w te całe 125/50 tak jak chcesz to zrobić. Za 4k nie kupisz nowego Leone, a używanych chinoli nie polecam jak nie znasz się na mechanice/elektromechanice. Poza tym musiałbyś jeszcze 800-1000zł dać za silnik 125cc, a poruszanie się 125cc rejestrowaną na 50cc jest nielegalne. Honda NSR? Sam posiadam, z częściami najmniejszego problemu, a cena stoi od wielu lat na takim samym poziomie. Z tym, że to jest 2T i spali więcej (za cenę mocy). Jest na prawdę dużo 125cc. Jak chcesz "ścigacza" to w tej cenie przychodzi mi na myśl jedynie CBR 125. Masz jeszcze Yamahę YZF-125R (poza budżetem), Aprilię RS 125 (w budżecie, ale musisz wziąć pod uwagę wysokie spalanie i częstsze remonty, jako że to 2T [nawet częstsze niż w NSR, ze względu na bardziej wysilony silnik. Spalanie też wyższe niż w NSR]). Z tańszych jest jeszcze Hyosung na pewno jakiś, ale w modelach i cenach się nie orientuję.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez Nemix » 20/5/2014, 17:52

Dzięki za odpowiedź.

A2? ale z tego co widziałem nie ma za fajnych motocykli na A2. Ogólnie teraz w tym roku chciałem sobie pośmigać. Mogę czekać do 2015 roku wtedy będę mógł wydać 8 tysięcy. Ale biorę tutaj już po uwagę prawko droższe o 250zł bo u mnie A1 - 950zł a A2 1200zł jeszcze ubiór/kask.
I w tym budżecie mogę sobie śmiało kupić Yamahe YZF 125 ale za taką sumę to ona za wolna...
jak już mam tyle wkładać to coś szybszego właśnie Aprilie RS 125 lecz ona strasznie pali i podobno nie za fajny dźwięk też daje bo to 2T + często się psuje.
To może jednak NSR wziąć ? I tak muszę zacząć jakoś od mniejszego sprzętu.
Miałem zamiar kupić w tym roku Leone, sprzedać go a w następnym coś wiekszego.

Co do CBR fajny lecz faktycznie nie jest poteżny, jest mniejszy od NSR a weźmy pod uwagę mój wzrost.
Nemix
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê