Trudne sprawy [+18]
wlasnie zauwayzlem, ze jestem slepy. jak macie te numerki w tych kolkach (na prawku, na badaniu wzorku), nic nie widze.
spoko, ze 4 lata temu jak robilem prawko to widzialem wszystko, a teraz nie widze nic.
spoko, ze 4 lata temu jak robilem prawko to widzialem wszystko, a teraz nie widze nic.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
ale tu nie chodzi o to, że mam coś rozmazane, tylko, że jak macie te cyferki w tych plamach, to tego nie widzę.
z ostrością etc nei mam problemu, odgległościowo też widzę dobrze.
z ostrością etc nei mam problemu, odgległościowo też widzę dobrze.
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Dobra, na razie jeszcze kawa zostaje
Gość zaproponował 10k zł
Mógł w sumie to powiedzieć przez telefon, to by zaoszczędził drogi

Gość zaproponował 10k zł

Mógł w sumie to powiedzieć przez telefon, to by zaoszczędził drogi

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Ogólnie ceny tych motocykli w miarę się zatrzymały. Ostatnio miałem najtańszą sztukę z wystawionych, teraz patrzę że się trochę ceny porozjeżdżały, ale te tańsze to już na zdjęciach nawet nie wyglądają...
Za 10k to nie kupi 2 lata starszej, wersji sprzed liftu (gdzie zmieniono naprawdę dużo, w tym sam wygląd, który znacznie upiększyli)
Ja się tam nie przejmuję, bo dopiero sezon się zaczyna, tylko dziwię się nastawieniu ludzi... Jak ktoś jedzie z przeświadczeniem że kupi coś za 2/3 ceny? to chyba jest coś nie tak... Mankamenty też są wypisane na aukcji, baaa nawet napisane było, że proponującym "10k zł" to ja z góry dziękuję.
Za 10k to nie kupi 2 lata starszej, wersji sprzed liftu (gdzie zmieniono naprawdę dużo, w tym sam wygląd, który znacznie upiększyli)
Ja się tam nie przejmuję, bo dopiero sezon się zaczyna, tylko dziwię się nastawieniu ludzi... Jak ktoś jedzie z przeświadczeniem że kupi coś za 2/3 ceny? to chyba jest coś nie tak... Mankamenty też są wypisane na aukcji, baaa nawet napisane było, że proponującym "10k zł" to ja z góry dziękuję.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Grynfix, jak popatrzyłem teraz na szybko, to faktycznie rozrzut cenowy spory się zrobił. Do niedawna stały 3-4 czarno złote, w tym moja była najtaniej za 13900zł, potem były po 14500zł i drożej.
Nie wiem co ludziom się stało że tak z cenami poschodzili, ale mam pewne podejrzenia - większość to roczniki do 2001r. czyli przedlift i taki faktycznie chodzi taniej. Do tego jest jedna sztuka niby 2003r za 11, ale widać że wszystko co możliwe to malowane, od kół do owiewek, to takie przemalowywane też są tańsze. Jakbym miał poprzecierane dekle z obu stron, to pewnie i za 10-11 bym sprzedał, ale dekle są całe, nie widzę sensu oddawać taniej niż szroty...
Ja nie mówię że nie zszedłbym z ceny, oddałbym na pewno taniej nawet się spodziewam że 13 to max jaki dostanę, no ale 10k to trochę przesada... Tym bardziej biorąc pod uwagę pierwszą cenę.
U mnie silnik chodzi perfekcyjnie, opony na prawdę jeszcze pojeżdżą (nie, że tylko są
) napęd zdrowy, owiewki mają kilka rys, ale tragedii nie ma.
Nie wiem czego się spodziewają ludzie jak przyjadą - nówkę z salonu nie dostaną, za grosze też nie kupią...
http://olx.pl/oferta/kawasaki-zx12r-zx- ... 5RWE3.html
Nie wiem co ludziom się stało że tak z cenami poschodzili, ale mam pewne podejrzenia - większość to roczniki do 2001r. czyli przedlift i taki faktycznie chodzi taniej. Do tego jest jedna sztuka niby 2003r za 11, ale widać że wszystko co możliwe to malowane, od kół do owiewek, to takie przemalowywane też są tańsze. Jakbym miał poprzecierane dekle z obu stron, to pewnie i za 10-11 bym sprzedał, ale dekle są całe, nie widzę sensu oddawać taniej niż szroty...
Ja nie mówię że nie zszedłbym z ceny, oddałbym na pewno taniej nawet się spodziewam że 13 to max jaki dostanę, no ale 10k to trochę przesada... Tym bardziej biorąc pod uwagę pierwszą cenę.
U mnie silnik chodzi perfekcyjnie, opony na prawdę jeszcze pojeżdżą (nie, że tylko są

Nie wiem czego się spodziewają ludzie jak przyjadą - nówkę z salonu nie dostaną, za grosze też nie kupią...
http://olx.pl/oferta/kawasaki-zx12r-zx- ... 5RWE3.html
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
senekkorzenna napisał(a):Marcin ciekawy jestem czy w tym roku Kawa zmieni w końcu właściciela i kibicuję Ci życząc aby jak najlepiej się sprzedała.
Jak się nie sprzeda, to w następnym sezonie sam mogę mieć na nią chrapkę

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Grynfix, to fakt, ZX12R to przepaść techniczna w stosunku do ZX9R.
Ze sprzedażą mi się nie śpieszy, bo mam ją wystawioną od lipca/sierpnia zeszłego roku. Jak kupiłem V-stroma, to od razu jej nie wystawiałem, bo powiedziałem sobie - pojeżdże jednym, drugim i zdecyduję się co sprzedam. A że sezon w zeszłym roku był jaki był, to na sam koniec ciężko sprzedać
Jeść nie woła, niech stoi w garażu, póki się nie znajdzie konkretny zainteresowany
Jakbym chciał ją sprzedać za 10k, to bym za tyle wystawił ogłoszenie i w tydzień motocykla nie miał
Przynajmniej nie jestem handlarzem i nic nie ukrywam, mankamenty od razu na wierzch.
Glenroy, wątpię żeby postała jeszcze rok
Ze sprzedażą mi się nie śpieszy, bo mam ją wystawioną od lipca/sierpnia zeszłego roku. Jak kupiłem V-stroma, to od razu jej nie wystawiałem, bo powiedziałem sobie - pojeżdże jednym, drugim i zdecyduję się co sprzedam. A że sezon w zeszłym roku był jaki był, to na sam koniec ciężko sprzedać

Jeść nie woła, niech stoi w garażu, póki się nie znajdzie konkretny zainteresowany

Jakbym chciał ją sprzedać za 10k, to bym za tyle wystawił ogłoszenie i w tydzień motocykla nie miał

Przynajmniej nie jestem handlarzem i nic nie ukrywam, mankamenty od razu na wierzch.
Glenroy, wątpię żeby postała jeszcze rok

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Pany jak to jest z prawem do zwrotu zakupionego towaru?
Czy jeżeli w danym sklepie widnieje kartka "nie przyjmujemy zwrotów" to sprzedający ma prawo nie przyjąć zwrotu pełnowartościowego towaru na podstawie kartki, którą wywiesił czy musi przyjąć zwrot zgodnie z ogólnym prawem?
Czy jeżeli w danym sklepie widnieje kartka "nie przyjmujemy zwrotów" to sprzedający ma prawo nie przyjąć zwrotu pełnowartościowego towaru na podstawie kartki, którą wywiesił czy musi przyjąć zwrot zgodnie z ogólnym prawem?
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):Glenroy, wątpię żeby postała jeszcze rok
Pamiętaj, nadzieja umiera ostatnia

Ja Ci ogólnie życzę, żebyś ją sprzedał jak najszybciej, za jak najlepszą kasę

Vergon napisał(a):Pany jak to jest z prawem do zwrotu zakupionego towaru?
"Zwrotów nie przyjmujemy" - chodzi tutaj o zwroty towaru po zakupie bez podania przyczyny. Niektóre sklepy umożliwiają swoim klientom zwrot towaru w określonym terminie, ale nie mają takiego obowiązku. Umieszczając taką wywieszkę sklep informuje o obowiązującym stanie prawnym.
"Po odejściu od kasy reklamacji nie przyjmujemy" dotyczy reklamacji gotówkowych (np. źle wydane pieniądze przez kasjerkę). Żaden sklep nie ma prawa wyłączyć uprawnień reklamacyjnych konsumenta.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Vergon napisał(a):Ale ja mogę podać przyczynę...towar jest chu*wy
Czyli co, mogę zapomnieć o zwrocie? To niech się gonią, a miałem zamiar zostawić jeszcze u nich sporo gotówki...
Jak maja sklep w necie to kup w nim, odbierz osobiście i jak coś Ci nie spasuje to oddasz:)
- esenem
- Świeżak
Grynfix napisał(a):Poczytaj - prawa konsumenta. Teraz dosyć głośno o tym jest więc na necie szybko znajdziesz co i jak.. ale chyba nie zaleznie od kartki masz 10 dni roboczych (2tyg) na zwrot towaru bez podania przyczyny.. Poczytaj dokładnie bo to troche powalony temat jest a może uzyskasz swojego
Od grudnia 2014, 14dni roboczych:) W stacjonarnych sklepach się nie orientuje to chyba jest inna ustawa niż w sklepach online. Jednak zawsze warto zapytać sprzedawcy co by nie było niedomówień. Myślę, że szkoda czasu bujać się po sądach rzecznikach i innych instytucjach.
- esenem
- Świeżak
Jakby kartka działała to każdy sprzedawca by ją sobie mógł napisać. Prawo ustanawia sejm, i ustawa obowiązuje wszystkich równo
A jak sprzedawca nie chce zwrotu to niech w ustawie znajdzie art. o tym, że nie dotyczy ona osób które mają przy kasie napis ,,zwrotów nie przyjmujemy po odejściu od kasy" bo to co się dzieje w tym kraju to są jakieś jaja...

A jak sprzedawca nie chce zwrotu to niech w ustawie znajdzie art. o tym, że nie dotyczy ona osób które mają przy kasie napis ,,zwrotów nie przyjmujemy po odejściu od kasy" bo to co się dzieje w tym kraju to są jakieś jaja...
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości