Co znaczy "duży przebieg" w 50cm?
• Strona 1 z 1
Co znaczy "duży przebieg" w 50cm?
Zastanawiam się właśnie nad zakupem jakiegoś skutera, 50 lub 125 ccm. Mam na to jakies 4000zł i nie chciałbym kupować Rometa czy innego Junaka tylko coś z japońców ale używanego.
Czy silniki 50/125cm mają jakąś wytrzymałość na przebieg? Jakie to jest przelicznik km/lata? Czy np. skuter 6-7 letni z przebiegiem 15-20k km to dużo? Nie mam odniesienia bo to pierwsze dwa kółka i boję się żeby nie kupić odpowiednika samochodowej benzyny z przebiegiem 400.000km. Jaką wtrzymałość ma skrzynia biegów? Bo liczę się z tym że jak kupie używke to coś tam będzie trzeba wymienić.
Czy silniki 50/125cm mają jakąś wytrzymałość na przebieg? Jakie to jest przelicznik km/lata? Czy np. skuter 6-7 letni z przebiegiem 15-20k km to dużo? Nie mam odniesienia bo to pierwsze dwa kółka i boję się żeby nie kupić odpowiednika samochodowej benzyny z przebiegiem 400.000km. Jaką wtrzymałość ma skrzynia biegów? Bo liczę się z tym że jak kupie używke to coś tam będzie trzeba wymienić.
- duncanlove
- Świeżak
Teraz małe dwusuwy nie katowane zbytnio potrafią przeciągnąć nawet do ponad 30tyś km (czytałem o Suzuki RG80 2t który padł przy 40tyś km). Najlepiej przy zakupie weź ze sobą kogoś, kto naprawdę się zna, a jeśli nikogo takiego nie masz to lepiej dać stówkę za sprawdzenie w warsztacie niż stracić kilka tysi. (Tylko nie bierz za eksperta kuzyna brata stryjka szwagra żony, który jeździł dziesięć lat temu WSKą) Samemu też możesz sprawdzić kompresję zwykłym manometrem za 30zł. Poza tym patrz na całość, silnik wyremontujesz i jeździsz do bólu, a popękane plastiki czy krzywe lagi po wymianie nie dodadzą przebytych kilometrów.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości