[Aktualności] Ucieczka przed Policją... dla sportu
• Strona 2 z 2 • 1, 2
To policjanci potrafią liczyć do 140?
Wracając do tematu-póki w Polsce nie będzie większej ilości torów takie sytuacje będą miały miejsce. Gość szukał adrenaliny i znalazł ją jeżdżąc ,,niezbyt mądrze" po mieście
<br><hr>marx

Wracając do tematu-póki w Polsce nie będzie większej ilości torów takie sytuacje będą miały miejsce. Gość szukał adrenaliny i znalazł ją jeżdżąc ,,niezbyt mądrze" po mieście

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jasne, a dlatego że kobiety tak rzadko dają to muszę "niezbyt mądrze" je gwałcić...<br><hr>sojers1Komentatorzy napisał(a):To policjanci potrafią liczyć do 140?
Wracając do tematu-póki w Polsce nie będzie większej ilości torów takie sytuacje będą miały miejsce. Gość szukał adrenaliny i znalazł ją jeżdżąc ,,niezbyt mądrze" po mieście<br><hr>marx<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak mozna dac sie zlapac litrowym moto jakiemus psu w wytachanej kiji, ktora ledwo sama siebie ciagnie????<br><hr>autorxxl
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kobiety często dają (dlatego jest mało gwałtów) a torów jednak jak na lekarstwo ...<br><hr>saKomentatorzy napisał(a):To policjanci potrafią liczyć do 140?
Wracając do tematu-póki w Polsce nie będzie większej ilości torów takie sytuacje będą miały miejsce. Gość szukał adrenaliny i znalazł ją jeżdżąc ,,niezbyt mądrze" po mieście<br><hr>marx<br>
Komentatorzy napisał(a):Jasne, a dlatego że kobiety tak rzadko dają to muszę "niezbyt mądrze" je gwałcić...<br><hr>sojers1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cóż, jedna czarna owca na drodze psuje wizerunek środowiska na równi z pieniaczami w necie. <br><hr>pawulon182
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cóż, jedna czarna owca na drodze psuje wizerunek środowiska na równi z pieniaczami w necie. <br><hr>pawulon182
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, ze jestes dzieckiem. Nikomu i nic w moim wieku nie musze dudowadniac. Przypadek, a robienie czegos bo sie jest debilem nic nie ma z tym wspolnego.Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach za tekie numery idzie sie siedziec. Polskie prawo jest poblazliwe i czas najwyzszy to zmienic.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach , takich jak np. Niemcy , liczba osadzonych na 1000 mieszkańców jest 4 razy mniejsza niż w Polsce.
W cywilizowanych krajach , jak np. kraje skandynawskie standard więzień i odbywania kary jest wysoki.
W cywilizowanych krajach dolegliwość kary więzienia polega na odebraniu obywatelowi wolności, a nie na zgnojeniu go i zdeprawowaniu.
Polski powyższe standardy cywilizacyjne nie dotyczą, więc wstrzymaj się z tymi radykalnymi postulatami.<br><hr>rami<br>Komentatorzy napisał(a):Chlopie, co mnie to kur..a obchodzi jak jest w wiezieniach. Jezeli nie umiesz jezdzic normalnie po drogach tylko jak DEBIL to najwyzej na to zaslugujesz. A drugie, to z jakiej racji kara ma byc wczasami???
Zamieszkajcie najpierw w innym kraju i zobaczcie jak tam sie jezdzi. Bo widze, ze tylko z dzikim krajem macie do czynienia.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):Powinno ciebie obchodzić jak jest w więzieniach, gdyż do więzienia sam możesz trafić np za przypadkowe potrącenie dziecka lub nieświadome złamanie nieznanego tobie prawa w kraju zamieszkania. Ponadto osadzony kiedyś z więzienia wychodzi i może spotkać na ulicy ciebie lub twojego dzieciaka - wtedy staje się ważne, czy nie wyszedł znacznie bardziej zdeprawowany.
Nie szpanuj na takiego światowca - na tym forum nie ma osób, które by nie jeździły w innych krajach, a wielu zapewne i tam mieszkało.
<br><hr>rami<br>
ps. jaki kraj tacy ludzie. Nie mieszkam w Polsce.<br><hr>xxtreme
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież jest napisane "operator"<br><hr>autorKomentatorzy napisał(a):Ale nie obrażaj autorze artykułu motocyklistów, bo to był zwykły debil a nie motocyklista. Myślę że ten portal pozwala na trochę swobody i można osoby dosłownie po imieniu nazywać. <br><hr>klops<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z braku argumentow najlepsza obrona jest atak, nie. Szkoda mi czasu na przepychanki z dziecmi co nie pojmuja. Milego dnia wsrod debili na polskich drogach.<br><hr>xxtremeKomentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach za tekie numery idzie sie siedziec. Polskie prawo jest poblazliwe i czas najwyzszy to zmienic.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):bzdura - za takie bzdety siedzi się w krajach opresyjnych, jak usa, które maja więcej wiezniow niż jakikolwiek kraj (nie licząc korei pln.) w Polsce na odsiadke oczekuje więcej ludzi niż jest osadzonych - jakby zaczeli jeszcze wsadzać za wykroczenia drogowe....nie ma przestępstwa = nie ma wiezienia<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Jak bys sie orietowal bardziej to bys wiedzial, ze w niektorych krajach Europy przekroczenie predkosci jest przestepstwem, a nie wykroczeniem. Nie wiesz, to zawitaj do UK.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):jakbys się skupił na rozumieniu przeczytanego tekstu, to bys pojal, ze pisałem o sytuacji w Polsce<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Jak bys przeczytal co napisalem w pierwszym moim poscie (ZE ZROZUMIENIEM) bys wiecej sie nie produkowal.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):takim jak ty, to miesiącami można tłumaczyć a i tak nie rozumieją nic poza "daj banana" - szkoda słów...<br><hr>txa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z litości dla ciebie i podobnych znawców kryminologii, penologii i prawa, którzy swoje poglądy opierają na krzykliwych tytułach w tabloidach, napisze ostatni raz: postulowałeś w pierwszym wpisie wprowadzenie - podobnie jak w UK - kary wiezienia dla takich jak w artykule "piratów drogowych"; ludzie ci tłumaczą, że jest to: 1 z powodu stany finansów publicznych w Polsce - niewykonalne, 2. nieskuteczne - bo w krajach takich jak Polska i wielu innych wiezienie jest instrumentem demoralizacji a nie resocjalizacji; kary izolacyjne powinny być stosowane tylko w przypadku najcięższych przestępstw, recydywistów, przestępców "zawodowych" lub socjopatów osadzanych w ośrodkach zamkniętych; niestety w krajach , w których więziennictwo jest choćby częściowo sprywatyzowane, m.in. USA i UK, politykom a nawet sądom stosowanie kar izolacyjnych jest na ręke wg schematu: więcej osadzonych - większe dochody z budżetu dla operatora wiezienia - większe wsparcie od takiej spółki dla kandydatów partii w wyborach; do największej patologii doszło w USA, szczególnie na południu w stanach tzw. Pasa Biblijnego: liczba osadzonych, głownie kolorowych, jest rekordowa, bo zapełnione wiezienia generują ogromne dochody dla spółek je prowadzących (także notowanych na giełdzie:, które hojnie wspierają wybieranych w wyborach (!!!) sedziow, szeryfów i lokalnych polityków, chętnie pakujących do wiezien kolejne tysiące Murzynów...kółko się zamyka; więcej pisać nie będę - poczytaj trochę, pomysl, może zrozumiesz<br><hr>txaKomentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach za tekie numery idzie sie siedziec. Polskie prawo jest poblazliwe i czas najwyzszy to zmienic.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):bzdura - za takie bzdety siedzi się w krajach opresyjnych, jak usa, które maja więcej wiezniow niż jakikolwiek kraj (nie licząc korei pln.) w Polsce na odsiadke oczekuje więcej ludzi niż jest osadzonych - jakby zaczeli jeszcze wsadzać za wykroczenia drogowe....nie ma przestępstwa = nie ma wiezienia<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Jak bys sie orietowal bardziej to bys wiedzial, ze w niektorych krajach Europy przekroczenie predkosci jest przestepstwem, a nie wykroczeniem. Nie wiesz, to zawitaj do UK.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):jakbys się skupił na rozumieniu przeczytanego tekstu, to bys pojal, ze pisałem o sytuacji w Polsce<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Jak bys przeczytal co napisalem w pierwszym moim poscie (ZE ZROZUMIENIEM) bys wiecej sie nie produkowal.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):takim jak ty, to miesiącami można tłumaczyć a i tak nie rozumieją nic poza "daj banana" - szkoda słów...<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Z braku argumentow najlepsza obrona jest atak, nie. Szkoda mi czasu na przepychanki z dziecmi co nie pojmuja. Milego dnia wsrod debili na polskich drogach.<br><hr>xxtreme<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem skad masz te dane ale w UK ok 10% to operatorzy prywatni, reszta to wiezienie panstwowe. Wiec ma sie to nijak i pieniadze z budgetu sa wydawane.Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach za tekie numery idzie sie siedziec. Polskie prawo jest poblazliwe i czas najwyzszy to zmienic.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):bzdura - za takie bzdety siedzi się w krajach opresyjnych, jak usa, które maja więcej wiezniow niż jakikolwiek kraj (nie licząc korei pln.) w Polsce na odsiadke oczekuje więcej ludzi niż jest osadzonych - jakby zaczeli jeszcze wsadzać za wykroczenia drogowe....nie ma przestępstwa = nie ma wiezienia<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Jak bys sie orietowal bardziej to bys wiedzial, ze w niektorych krajach Europy przekroczenie predkosci jest przestepstwem, a nie wykroczeniem. Nie wiesz, to zawitaj do UK.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):jakbys się skupił na rozumieniu przeczytanego tekstu, to bys pojal, ze pisałem o sytuacji w Polsce<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Jak bys przeczytal co napisalem w pierwszym moim poscie (ZE ZROZUMIENIEM) bys wiecej sie nie produkowal.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):takim jak ty, to miesiącami można tłumaczyć a i tak nie rozumieją nic poza "daj banana" - szkoda słów...<br><hr>txa<br>Komentatorzy napisał(a):Z braku argumentow najlepsza obrona jest atak, nie. Szkoda mi czasu na przepychanki z dziecmi co nie pojmuja. Milego dnia wsrod debili na polskich drogach.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):z litości dla ciebie i podobnych znawców kryminologii, penologii i prawa, którzy swoje poglądy opierają na krzykliwych tytułach w tabloidach, napisze ostatni raz: postulowałeś w pierwszym wpisie wprowadzenie - podobnie jak w UK - kary wiezienia dla takich jak w artykule "piratów drogowych"; ludzie ci tłumaczą, że jest to: 1 z powodu stany finansów publicznych w Polsce - niewykonalne, 2. nieskuteczne - bo w krajach takich jak Polska i wielu innych wiezienie jest instrumentem demoralizacji a nie resocjalizacji; kary izolacyjne powinny być stosowane tylko w przypadku najcięższych przestępstw, recydywistów, przestępców "zawodowych" lub socjopatów osadzanych w ośrodkach zamkniętych; niestety w krajach , w których więziennictwo jest choćby częściowo sprywatyzowane, m.in. USA i UK, politykom a nawet sądom stosowanie kar izolacyjnych jest na ręke wg schematu: więcej osadzonych - większe dochody z budżetu dla operatora wiezienia - większe wsparcie od takiej spółki dla kandydatów partii w wyborach; do największej patologii doszło w USA, szczególnie na południu w stanach tzw. Pasa Biblijnego: liczba osadzonych, głownie kolorowych, jest rekordowa, bo zapełnione wiezienia generują ogromne dochody dla spółek je prowadzących (także notowanych na giełdzie:, które hojnie wspierają wybieranych w wyborach (!!!) sedziow, szeryfów i lokalnych polityków, chętnie pakujących do wiezien kolejne tysiące Murzynów...kółko się zamyka; więcej pisać nie będę - poczytaj trochę, pomysl, może zrozumiesz<br><hr>txa<br>
Co do 1. podziekowac za to mozna tylko tym co teraz rzadza w pl
Co do 2. widocznie ciezki narod do resocjalizacji lub system niewlasciwy. btw. sa wiezienie o roznym stopniu zabezpieczen i takiego ''pirata'' wcale nie trzeba zamykac do najgorszych, zeby nauczyl sie funkcjonowac w spoleczenstwie.
Wiec jezeli napisalem, ze powinno, to znaczy tak karac, a sposob egzekwowania lub jego mozliwosc to inna sprawa. Zmienic system, poprawic prawo i moze kiedys bedzie sie jezdzilo normalnie po polskich drogach.
<br><hr>xxtreme
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Stajesz się agresywny i zadufany w swoich racjach , co skutkuje substytucją merytoryki wywodu wycieczkami osobistymi.Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach za tekie numery idzie sie siedziec. Polskie prawo jest poblazliwe i czas najwyzszy to zmienic.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach , takich jak np. Niemcy , liczba osadzonych na 1000 mieszkańców jest 4 razy mniejsza niż w Polsce.
W cywilizowanych krajach , jak np. kraje skandynawskie standard więzień i odbywania kary jest wysoki.
W cywilizowanych krajach dolegliwość kary więzienia polega na odebraniu obywatelowi wolności, a nie na zgnojeniu go i zdeprawowaniu.
Polski powyższe standardy cywilizacyjne nie dotyczą, więc wstrzymaj się z tymi radykalnymi postulatami.<br><hr>rami<br>Komentatorzy napisał(a):Chlopie, co mnie to kur..a obchodzi jak jest w wiezieniach. Jezeli nie umiesz jezdzic normalnie po drogach tylko jak DEBIL to najwyzej na to zaslugujesz. A drugie, to z jakiej racji kara ma byc wczasami???
Zamieszkajcie najpierw w innym kraju i zobaczcie jak tam sie jezdzi. Bo widze, ze tylko z dzikim krajem macie do czynienia.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):Powinno ciebie obchodzić jak jest w więzieniach, gdyż do więzienia sam możesz trafić np za przypadkowe potrącenie dziecka lub nieświadome złamanie nieznanego tobie prawa w kraju zamieszkania. Ponadto osadzony kiedyś z więzienia wychodzi i może spotkać na ulicy ciebie lub twojego dzieciaka - wtedy staje się ważne, czy nie wyszedł znacznie bardziej zdeprawowany.
Nie szpanuj na takiego światowca - na tym forum nie ma osób, które by nie jeździły w innych krajach, a wielu zapewne i tam mieszkało.
<br><hr>rami<br>Komentatorzy napisał(a):Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, ze jestes dzieckiem. Nikomu i nic w moim wieku nie musze dudowadniac. Przypadek, a robienie czegos bo sie jest debilem nic nie ma z tym wspolnego.
ps. jaki kraj tacy ludzie. Nie mieszkam w Polsce.<br><hr>xxtreme<br>
Z natury wykonywanego zawodu pracuję i zdarza mi się pomieszkiwać w różnych miejscach na świecie , stąd wiem, że Polska nie wyróżnia się pod względem szalonych i nieodpowiedzialnych motocyklistów. Różnią się natomiast normy prawne i liczba miejsc do cywilizowanego uprawiania motocyklizmu.
Natomiast większość życia jeżdżę na motocyklach, gdyż daje to nieskomplikowaną, wręcz dziecięcą , prostą radość z zabawy - tak, masz rację, w jakimś tam sensie na motocyklu jestem więc dzieckiem.<br><hr>rami
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach za tekie numery idzie sie siedziec. Polskie prawo jest poblazliwe i czas najwyzszy to zmienic.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):W cywilizowanych krajach , takich jak np. Niemcy , liczba osadzonych na 1000 mieszkańców jest 4 razy mniejsza niż w Polsce.
<br><hr>rami<br>Komentatorzy napisał(a):Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, ze jestes dzieckiem. Nikomu i nic w moim wieku nie musze dudowadniac. Przypadek, a robienie czegos bo sie jest debilem nic nie ma z tym wspolnego.
ps. jaki kraj tacy ludzie. Nie mieszkam w Polsce.<br><hr>xxtreme<br>Komentatorzy napisał(a):Stajesz się agresywny i zadufany w swoich racjach , co skutkuje substytucją merytoryki wywodu wycieczkami osobistymi.
Z natury wykonywanego zawodu pracuję i zdarza mi się pomieszkiwać w różnych miejscach na świecie , stąd wiem, że Polska nie wyróżnia się pod względem szalonych i nieodpowiedzialnych motocyklistów. Różnią się natomiast normy prawne i liczba miejsc do cywilizowanego uprawiania motocyklizmu.
Natomiast większość życia jeżdżę na motocyklach, gdyż daje to nieskomplikowaną, wręcz dziecięcą , prostą radość z zabawy - tak, masz rację, w jakimś tam sensie na motocyklu jestem więc dzieckiem.<br><hr>rami<br>
Ja czasem wpadne odwiedzic ojczyzne i to co sie dzieje na drogach az przeraza. A brak infrastruktury do bawienia sie w szybka jazde nie jest wytlumaczeniem. Placz jest dopiero jak krzywda wyrzadzona jest najblizszej rodzinie przez takich pajacow.
Ale widocznie zyjemy w innych swiatach i ja pojmuje to inaczej. Pewnie zrozumie sie to dopiero jak ma sie juz z gorki.<br><hr>xxtreme
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
takie zabawy są bardzo niebezpieczne. Pomijam niebezpieczną jazdę. Uciekający "dla sportu" do końca nie wie, z jakiego powodu jest ścigany. Policja zajmuje się różnymi sprawami i nigdy nie wiadomo, czy nie zostaniemy pomyleni z jakimś rzeczywiście niebezpiecznym bandytą, przeciw któremu policjanci nie zawahają się użyć mocniejszej broni, niż stara KIA.<br><hr>buu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości