Zobacz wÄ…tek - Jazda motocykle na A2 posiadajÄ…c A
NAS Analytics TAG

Jazda motocykle na A2 posiadajÄ…c A

Przepisy, prawo
_________

Jazda motocykle na A2 posiadajÄ…c A

Postprzez Sroczy » 11/5/2014, 10:41

Witam,

Mam takie pytanie bo niestety nie udało mi się go "wygooglowac"
Otóż posiadam prawo jazdy kategori A, mam możliwość zakupienia moto przyblokowanego przy przepustnicy co umożliwiło rejestracje na A2 . I tutaj właśnie mam problem czy np w momencie w którym bym go kupił, odblokował bez zmieniania mocy w papierach czyli dalej pozostaje 35 kw moge mieć jakieś nieprzyjemności podczas kontroli lub wypadku ? Bo tego właśnie nie udało mi sie znaleść w necie. Teoretycznie mam prawo jeździć odblokowanym motocyklem ale jednak realna moc jest inna niż w papierach.
Proszę podpowiadacie mi jak to jest w naszym polskim prawie, ponieważ nie chce się naciąć na jakieś nieprzyjemności.

Pozdrawiam
Sroczy
Zapoznaj sie z forum zanim zaczniesz pisac byle gdzie. Przenosze.
Rosiboj
Sroczy
Świeżak

Postprzez lagiboy » 11/5/2014, 13:04

dobry prawnik na pewno zrobi z tego problem jeśli sprawa z wypadku trafi do sądu. Ja bym nie kombinował za dużo bo i po co. zarejestruj odblokowany.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez Fugu » 11/5/2014, 13:30

Nie ma czegos takiego jak rejestracja na A2.

Po przerobkach jezdzisz motocyklem ktorego moc nie odpowiada papierom. Masz w zwiazku z tym dwa problemy - ubezpieczenie nie dziala oraz pojazd ktorego stan techniczny zagraza bezpieczenstwu.

Nie kombinuj - odblokuj i popraw papiery.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez Sroczy » 11/5/2014, 14:04

No dobrze dlatego sie upewniam. A powiedzcie mi czy w te stronę tzn nie mam jakiś ograniczeń z mocą łatwiej jest zarejestrować? Bo wiemy jak to wyglada w przypadku rejestracji na A2, zachodu przy tym co niemiara a i tak mogą odmówić rejestracji.
Sroczy
Świeżak

Postprzez Fugu » 11/5/2014, 14:32

Ile razy jeszcze: nie ma rejestracji na A2.

O procedure zapytaj w UK - powinna byc prostsza - warsztat wyciaga blokade, stacja diagnostyczna potwierdza, UK poprawia papiery.
Fugu
Mieszkaniec forum

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości

na górê