Jazda motocykle na A2 posiadajÄ…c A
• Strona 1 z 1
Jazda motocykle na A2 posiadajÄ…c A
Witam,
Mam takie pytanie bo niestety nie udało mi się go "wygooglowac"
Otóż posiadam prawo jazdy kategori A, mam możliwość zakupienia moto przyblokowanego przy przepustnicy co umożliwiło rejestracje na A2 . I tutaj właśnie mam problem czy np w momencie w którym bym go kupił, odblokował bez zmieniania mocy w papierach czyli dalej pozostaje 35 kw moge mieć jakieś nieprzyjemności podczas kontroli lub wypadku ? Bo tego właśnie nie udało mi sie znaleść w necie. Teoretycznie mam prawo jeździć odblokowanym motocyklem ale jednak realna moc jest inna niż w papierach.
Proszę podpowiadacie mi jak to jest w naszym polskim prawie, ponieważ nie chce się naciąć na jakieś nieprzyjemności.
Pozdrawiam
Sroczy
Zapoznaj sie z forum zanim zaczniesz pisac byle gdzie. Przenosze.
Rosiboj
Mam takie pytanie bo niestety nie udało mi się go "wygooglowac"
Otóż posiadam prawo jazdy kategori A, mam możliwość zakupienia moto przyblokowanego przy przepustnicy co umożliwiło rejestracje na A2 . I tutaj właśnie mam problem czy np w momencie w którym bym go kupił, odblokował bez zmieniania mocy w papierach czyli dalej pozostaje 35 kw moge mieć jakieś nieprzyjemności podczas kontroli lub wypadku ? Bo tego właśnie nie udało mi sie znaleść w necie. Teoretycznie mam prawo jeździć odblokowanym motocyklem ale jednak realna moc jest inna niż w papierach.
Proszę podpowiadacie mi jak to jest w naszym polskim prawie, ponieważ nie chce się naciąć na jakieś nieprzyjemności.
Pozdrawiam
Sroczy
Zapoznaj sie z forum zanim zaczniesz pisac byle gdzie. Przenosze.
Rosiboj
- Sroczy
- Świeżak
Nie ma czegos takiego jak rejestracja na A2.
Po przerobkach jezdzisz motocyklem ktorego moc nie odpowiada papierom. Masz w zwiazku z tym dwa problemy - ubezpieczenie nie dziala oraz pojazd ktorego stan techniczny zagraza bezpieczenstwu.
Nie kombinuj - odblokuj i popraw papiery.
Po przerobkach jezdzisz motocyklem ktorego moc nie odpowiada papierom. Masz w zwiazku z tym dwa problemy - ubezpieczenie nie dziala oraz pojazd ktorego stan techniczny zagraza bezpieczenstwu.
Nie kombinuj - odblokuj i popraw papiery.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
No dobrze dlatego sie upewniam. A powiedzcie mi czy w te stronę tzn nie mam jakiś ograniczeń z mocą łatwiej jest zarejestrować? Bo wiemy jak to wyglada w przypadku rejestracji na A2, zachodu przy tym co niemiara a i tak mogą odmówić rejestracji.
- Sroczy
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości