GSXR k1 -k2
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GSXR k1 -k2
Witam nie wiem czy dobry dział jak coś prosze o przeniesienie ...
mam małe pytanie co do tych motocykli suzuki gsxr z roku 2001-2002 sa to udane modele czy nie bardzo ?? na co zwrócic uwage sypały się tam skrzynie czy sa mocne ??jak tam w nich z silnikiem z pierścieniami tulejami itp ?? warte są uwagi ??
mam małe pytanie co do tych motocykli suzuki gsxr z roku 2001-2002 sa to udane modele czy nie bardzo ?? na co zwrócic uwage sypały się tam skrzynie czy sa mocne ??jak tam w nich z silnikiem z pierścieniami tulejami itp ?? warte są uwagi ??
- toschiba198903
- Świeżak
- toschiba198903
- Świeżak
Są bez wad i biją konkurencję ze swoich lat, aczkolwiek raczej moto do "profesjonalnych" zastosowań, niż miejska popierdułka, na miasto kup sobie chądę
Ale jak ty pytasz o pierścienie i tuleje...
Pierścienie nie robią problemów, a tulei nie ma bo to nie stara chąda żeby miała kawał żeliwa w cylindrze 

Ale jak ty pytasz o pierścienie i tuleje...

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
jeszcze jedno pytanie które mnie zastanawia jak oglądam własnie aukcje k1-k2-k3 to do 9 tys można już coś ładnego wyrwać (ze zdj) hondy f4i w sporcie raczej za to nie kupie.... skąd te ceny?
- toschiba198903
- Świeżak
Jak szukałem dla siebie motocykla to 600 k3 w dobrym stanie poniżej 10 tyś nie znalazłem. I z tego co zjeździłem to 4/5 maszyn to trupy ładnie odpicowane.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
toschiba198903 napisał(a):jeszcze jedno pytanie które mnie zastanawia jak oglądam własnie aukcje k1-k2-k3 to do 9 tys można już coś ładnego wyrwać (ze zdj) hondy f4i w sporcie raczej za to nie kupie.... skąd te ceny?
Bo chąda to chąda

Za 9k, wątpię. Ogólnie to o dobrego K1-K3 bardzo ciężko. Ja dałem 10k, ale szukałem kilka miesięcy.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Nie wiem jak w klasie 600ccm ale mając bezpośrednie porównanie 929 do k4 to właśnie honda robi z suzuki co chce pod względem dołu, jakości wykonania, zawieszenia (mimo iż w k4 mam sprężyny progresywne a lagi w 929 miałem wyje*ane jak dziwka przed emeryturą) waga to to samo, kultura pracy w hondzie robi robotę, a hamulce są wręcz kosmiczne w porównaniu do spowalniaczy z k4. Seryjny amortyzator skrętu, daje coś tylko na papierze, bo do jazdy się praktycznie nie nadaje i nawet mimo wymiany oleju na gęstszy jest po prostu średnio...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Mi tam po zmianie uszczelniaczy i zalaniu gęstszym olejem jest cacy. W najgorszym wypadku raz solidnie szarpnie kierownicą i z shimmą jest spokój. Czyli swoją funkcję spełnia, wiadomo że nie jest to jakieś cudo.
929 miała "trochę" lepszy zawias od (EDIT:D)F4i
F4i to małe tarcze i drogowe zawieszenie. Hamulce ciężko porównać w starym sprzęcie, bo to zależy od stanu i klocków, na czymś innym niż najtańsze działają lepiej niż w f4/f4i którymi jeździłem.
W sumie tu i tu teleskopy, ja czułem że przód w K3 dużo lepiej się zachowywał, a w f4i prawie pływał, ale może to kwestia przyzwyczajenia.
7KM w 600 to sporo, charakterystyka K1-K3 na pewno jest lepsza niż w pierwsze RR, bo tam to dopiero była depresja na dole
Jeśli chodzi o odczucia to silnikowo F4i jak na sportowe 600 moim zdaniem zamula zwyczajnie.
Chociaż F4i na pewno jest bardziej kompromisowe, moim zdaniem GSXR do napier*alania, F4i na szybkie wycieczki.
929 miała "trochę" lepszy zawias od (EDIT:D)F4i

W sumie tu i tu teleskopy, ja czułem że przód w K3 dużo lepiej się zachowywał, a w f4i prawie pływał, ale może to kwestia przyzwyczajenia.
7KM w 600 to sporo, charakterystyka K1-K3 na pewno jest lepsza niż w pierwsze RR, bo tam to dopiero była depresja na dole

Chociaż F4i na pewno jest bardziej kompromisowe, moim zdaniem GSXR do napier*alania, F4i na szybkie wycieczki.
Ostatnio edytowano 12/5/2014, 16:13 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
niby nie da sie kupić ale ze zdj http://olx.pl/oferta/suzuki-gsxr-600-k2 ... d2f199c143 co Wy od tego gixa chcecie ??
- toschiba198903
- Świeżak
raz jechałem 600 rr i to dla mnie kibel i 1000 metrów mulu
za to gsxr 600 k4 to jezus maria tylko nie wygodny jak dla mnie chyba ze ktos jest niski i chudy, ale jedzie jak wsciekly v max 286 km/h

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
Ja patrze na przeszłość i ilości serwisowe... Srad, na poważną awarie to święto i fenomen, a F3, czy 929 na panewkę non stop, yamahy na 2ki i panewki, kawasaki na wszystko....
Suzuki to świetny motocykl... Znajomy ma K3 w 1000, przekracza granice... Ląduje z dymem przedniej opony, dopina 6ke w powietrzu, zjada oponę za oponą i co?? Na cały sezon?? Padła mu świeca...
Pewnie, że czasem trafi się padaka, ale przy suzuki padaka to rarytas...
Miałem różne motocykle, różne widywałem na serwisie... Wiem jedno - TYLKO SUZUKI!!!
Nie doceniasz tematu... Ja śmigam miękko 230km/h gsx750f z 1993roku, żonie po sól do sklepu...
Suzuki to świetny motocykl... Znajomy ma K3 w 1000, przekracza granice... Ląduje z dymem przedniej opony, dopina 6ke w powietrzu, zjada oponę za oponą i co?? Na cały sezon?? Padła mu świeca...
Pewnie, że czasem trafi się padaka, ale przy suzuki padaka to rarytas...
Miałem różne motocykle, różne widywałem na serwisie... Wiem jedno - TYLKO SUZUKI!!!
malomi napisał(a):RUTRA.RD napisał(a):jedzie jak wsciekly v max 286 km/h
Chyba z przepaści...
Nie doceniasz tematu... Ja śmigam miękko 230km/h gsx750f z 1993roku, żonie po sól do sklepu...

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Obiektywnie 286km/h jest to prędkość, której żadna seryjna maszyna klasy 600 nie osiągnie litry może i to nie wszystkie a to, że licznik pokazał to można między bajki wsadzić moja f4 też jedzie 273km/h bo tyle licznik pokazuję ?
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
miki1406 napisał(a): 929 na panewkę non stop,
no weź proszę cie, mieliśmy w ekipie już 7sztuk 929, jedna to był pies a dwie seryjne katowane na gumie non stop, tylko w mojej poleciała skrzynia (ale z mojej winy) poza tym żadna nie miała poważnej awarii poza alternatorami. W przypadku mojej temperatura 123st.C nie była jej obca, gumy po 2-3km w balansie, swego czasu miałem na nią wyje**** więc odciny na zimnym też widziała i jak ją sprzedawałem gość przyjechał z pewnym znamienitym mechanikiem który osłuchał moto i stwierdził że piec na 100%zdrowy (rozpoławiałem go przy wymianie skrzyni i panewy zdrowe) co najważniejsze lałem 4loleju, czyli 400 albo 600ml więcej niż przewiduje producent (nie pamietam ile tam wchodziło dokładnie) Więc sypiące się panewki w tych motocyklach to bajki wymyślone przez kretynów którzy gumują bez oleju, ewentualnie kupili zajechane/poskładane na sztukę moto i panewka po prostu się odezwała...
moje byłe moto lata do tej pory, widziałem je przed majówką na mieście.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Bo moto łojone się nie psuje!
Bez czepiania się, skoro wszyscy gadamy o wskazaniach licznika to jest to jakiś punkt odniesienia, przecież nikt nie jeździ non stop z GPS.
Na zdjęciach to połowa moto z allegro wygląda dobrze.
Ale że co? Świeci się bo jest świeżo umyty to warto kupić?
Półka wytarta jak w moim starym SRADzie, a nie wygląda jakby była obijana jakimś twardym breloczkiem, ale mój miał ze 200 000 nakręcone
Po cholerę ktoś mu malował lusterka
Z opony kawał gumy wyrwało
Sprowadzony i pewnie nie opłacony, dolicz rejestrację i cena nie będzie już tak piękna
Badziewne "karbony" na wlotach do airboxu
Czasza malowana
Trochę zadrapań to on też ma
Ale warto obejrzeć, całkiem możliwe że jest wart swojej ceny.
Napisałem że ciężko znaleźć, nie że nie ma

malomi napisał(a):Obiektywnie 286km/h jest to prędkość, której żadna seryjna maszyna klasy 600 nie osiągnie litry może i to nie wszystkie a to, że licznik pokazał to można między bajki wsadzić moja f4 też jedzie 273km/h bo tyle licznik pokazuję ?
Bez czepiania się, skoro wszyscy gadamy o wskazaniach licznika to jest to jakiś punkt odniesienia, przecież nikt nie jeździ non stop z GPS.
toschiba198903 napisał(a):niby nie da sie kupić ale ze zdj http://olx.pl/oferta/suzuki-gsxr-600-k2 ... d2f199c143 co Wy od tego gixa chcecie ??
Na zdjęciach to połowa moto z allegro wygląda dobrze.
Ale że co? Świeci się bo jest świeżo umyty to warto kupić?

Półka wytarta jak w moim starym SRADzie, a nie wygląda jakby była obijana jakimś twardym breloczkiem, ale mój miał ze 200 000 nakręcone

Po cholerę ktoś mu malował lusterka

Z opony kawał gumy wyrwało

Sprowadzony i pewnie nie opłacony, dolicz rejestrację i cena nie będzie już tak piękna

Badziewne "karbony" na wlotach do airboxu

Czasza malowana

Trochę zadrapań to on też ma

Ale warto obejrzeć, całkiem możliwe że jest wart swojej ceny.
Napisałem że ciężko znaleźć, nie że nie ma

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
mi tam zadrapania nie przeszkadzają możę i mieć cały bok przetarty to akurat idzie zrobic i to nie problem ma być prosty nie jakiś wyjeb i mieć zdrowy silnik a że coś jest wytarte to musi miec bo to nie nowe moto ... bo za 8 to dobra cena jak za taki statek chyba
- toschiba198903
- Świeżak
malomi
gsxr 600 k5 z góry " baranowskiej " w skarzysku kamiennej 286 km/h odcinka 6 biegu w 2013, na prostych lapalem licznikowe okolo 276 pamietam ze do 282 doszedłem, wyniku z zeszytego roku nie powtórzyłem
załóż rurki i na moto kolego
obraz się
notabene gsxr 600 z lat 2001 w gore to super sprzety
gsxr 600 k5 z góry " baranowskiej " w skarzysku kamiennej 286 km/h odcinka 6 biegu w 2013, na prostych lapalem licznikowe okolo 276 pamietam ze do 282 doszedłem, wyniku z zeszytego roku nie powtórzyłem
załóż rurki i na moto kolego

obraz się

notabene gsxr 600 z lat 2001 w gore to super sprzety
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
melvin napisał(a):miki1406 napisał(a): 929 na panewkę non stop,
(...) Więc sypiące się panewki w tych motocyklach to bajki wymyślone przez kretynów którzy gumują bez oleju, ewentualnie kupili zajechane/poskładane na sztukę moto i panewka po prostu się odezwała...
moje byłe moto lata do tej pory, widziałem je przed majówką na mieście.
Sporo w tym co piszesz jest prawdy, ale kupić sprawny silnik do SC28/33, 929 czy 954, to jak los na loterii...
Może mam takie podejście bo sporo się ich u brata trafia na awarie pieca, a to kompy, a to wtryski, a to 2ka, to panewka, to ładowanie...
Może być jeszcze inna przyczyna - ilość sztuk. VW Passat w sumie też jest awaryjny bo codziennie ktoś tam coś do niego kupuje, ale nikt nie patrzy, że co drugi samochód w kraju to passat...

Może moja opinia, częściowo podparta jest faktem, że w SC28 3 razy skończył mi się piec...

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2