Zobacz wątek - Problem z uruchomieniem YAMAHY FZR 600 3HE

Problem z uruchomieniem YAMAHY FZR 600 3HE

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Problem z uruchomieniem YAMAHY FZR 600 3HE

Postprzez jameslach » 8/5/2014, 20:10

Witam.
Mam problem z moją FZR'ką a mianowicie : nie otwierają mi się przepustnice gdy dodaje gazu:/
i nie mogę jej uruchomić :/ ktoś ma jakieś propozycje czemu tak jest?
Prosze umieszczac posty we wlasciwych dzialach. Przenosze
Rosiboj
jameslach
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 8/5/2014, 20:05
Lokalizacja: Małogoszcz


Postprzez tomek2102 » 8/5/2014, 21:57

Może linka się zerwała, sprawdź tą od gazu i od ssania. A właściwie to po co ci gaz do uruchamiania silnika. Zaciągasz ssanie i ma palić bez gazu. Jak sprawdziłeś że przepustnice się nie otwierają? Manetka gazu nie chodzi dziwnie lekko?
tomek2102
Świeżak
 
Posty: 152
Dołączył(a): 3/3/2013, 14:20
Lokalizacja: Chełm

Postprzez jameslach » 9/5/2014, 06:11

Linka od gazu właśnie została wymieniona na nową, ta od ssania też jest okey :) Dodam, że silnik kręci normalnie :) a po dłuższym kręceniu strzeli z tłumika (ale to chyba normalne-w ten sposób uchodzą z niego te spaliny). Jeśli
jameslach
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 8/5/2014, 20:05
Lokalizacja: Małogoszcz

Postprzez jameslach » 9/5/2014, 06:59

Sprawdziłem to w ten sposób, że ściągnąłem filtr powietrza i mam je na wierzchu :)
jameslach
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 8/5/2014, 20:05
Lokalizacja: Małogoszcz

Postprzez miki1406 » 9/5/2014, 10:03

Na to co patrzysz to przepustnice podciśnieniowe, które unoszą się samoczynnie po wejściu na wyższe obroty - tak ma być...

Sprawdź świece... Spróbuj odpalić go na plaka... Rzucaj mgłę na gardziele i kręć...
Imbrola faza - "Detailing" ;)
Avatar użytkownika
miki1406
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2846
Dołączył(a): 16/8/2009, 22:37
Lokalizacja: Skierniewice

Postprzez tomek2102 » 9/5/2014, 15:59

Świece są nowe czy już stare? Po tylu próbach odpalania są pewnie zalane i dostały przebicia. Miałem tak w swojej cbr po zimie. Pomogła dopiero wymiana świec. Spróbuj je jeszcze wysuszyć i wyczyścić, ale to działanie na krótką metę.
tomek2102
Świeżak
 
Posty: 152
Dołączył(a): 3/3/2013, 14:20
Lokalizacja: Chełm

Postprzez jameslach » 9/5/2014, 19:07

Dzięki Panowie za pomoc :) wykręciłem świece przepaliłem je, przeczyściłem i motocykl działa :) teraz wymienie świece na nóweczki i będzie śmigał :] Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
jameslach
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 8/5/2014, 20:05
Lokalizacja: Małogoszcz



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




na gr