pomozcie w wyborze
• Strona 1 z 1
pomozcie w wyborze
Mam pytanie poniewaz nosze sie z zamiarem zakupu motoru i zastanawiam sie nad 2 mozliwosciami albo honda magna vf 750 lub yamaha virago 535 do tej pory jezdzilem odrestaurowanymi zabytkami np. Junak iż itp. Teraz przyszedl mi do glowy pomysl zeby kupic cos do jezdzenia tylko nie chce odrazu motocykli z wyzszych polek cenowych tylko na poczatek cos do 7 tys rozejrzalem sie po komisach itp i nie wiem co wybrac czy honde magne czy yamahe jezeli mozecie to doradzcie.
- dp99
- Świeżak
Boziu.....

-
Buker_90 - Świeżak
Te motocykle to żadna alternatywa. Wylosowałeś je sobie? 535 to spokojny chopperek a Magna ma 86 KM i lata powyżej 200 kmph. Poza tym potrafi w winklu rzucić tyłem, bo to sprzęgło antyhoppingowe jest stare jak cała konstrukcja. Virago to też stara konstrukcja i nie pozbawiona wad.
Na dłuższe trasy Virago średnio się nadaje, ja wybrałbym Magnę, no chyba, że to Twoje pierwsze moto, to bierz 535
Na dłuższe trasy Virago średnio się nadaje, ja wybrałbym Magnę, no chyba, że to Twoje pierwsze moto, to bierz 535
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
To nie chodzi o brak kasy tylko o lagodne wejscie w swiat bardziej zawansowanych motocykli wole poprostu uczyc sie na motorze za 7000 i dopiero na nastepny sezon kupic sobie cos drozszego lub jezeli mi motor bedzie pasowal to go zostawie.Co do wyboru tych 2 motocykli i rozbieznosci miedzy nimi spowodowane jest to tym ze najpierw chcialem magne ale znajomy jak zaczal opowiadac o jej awaryjnosci to sie troche przestraszylem wiec pomyslalem o virago ale biorac pod uwage uklad chlodzenia w obu motocyklach to sadze ze jednak kupie honde magne ze wzgledu na odleglosci jakie chcialbym ,,od czasu do czasu pokonac'' !!!
Dziekuje wszystkim za pomoc !!!
Ew. mam jeszcze prosbe do posiadaczy hondy magny o jakies porady na co zwrocic uwage przy zakupie.
Dziekuje wszystkim za pomoc !!!
Ew. mam jeszcze prosbe do posiadaczy hondy magny o jakies porady na co zwrocic uwage przy zakupie.
- dp99
- Świeżak
Na codzień jeżdżę magną, co można o niej powiedzieć? mocny choper, na tyle mocny że przy gwałtownym ruszeniu trzeba uwazac zeby nie nakrył. co do awaryjności to tak: w ciągu 10 dni przebyłem drogę z koszalina do Łodzi, z Łodzi do Gdyni, później do Papy na zakończenie sezonu 2006 (pozdro) i wróciłem do Łodzi, ZERO PROBLEMÓW oprócz zatankowania 2 razy złego paliwa (SHELL i jakaś podrzędna) tak to cały czas petrochemia i orlen. virago jeździłem trochę, spokojna jest rzeczywiście, ale można sie tym znudzić, magna ciężko sie znudzi, magna jest ciężka, nie wiem ile yamaha ale moja magna ma w dowodzie 247 kg co jest powodem problemów z wyprowadzaniem ale jeździ sie cudownie, pozdrowionka.
- wild
- Świeżak
osobiście tez miałem taki dylemat
ale chyba dobrze że wybrałem magnę, moto mniej widowiskowe, mało chromu, ale za to jakie, virago jechałem 150, ta 160 i lepiej sie prowadzi (osobiście nie polecam takiej jazdy, to wirago było na lotnisku bednary). virago bodajze ma 4 biegi, magna ma 6. pozdrawiam,

jeśli ktoś nie pamięta historii, będzie skazany na ponowne jej przeżycie,
- wild
- Świeżak
ja kupilem suzuki vs 600, chyba dobra jak na poczatek choc troche ciezka (215kg). kosztowala 10tys wiec wiecej niz ty chcesz przeznaczyc. Po swietach bede mial tablice (oby snieg nie padal!).
Ale wracajac do twojego postu to magna bardziej mi sie podoba. I gdzies wyczytalem ze w virago jest problem z chlodzeniem tylnego cylindra ale sam nie jezdzilem wiec na 100% nie wiem.
Pozdrawiam i zycze udanego zakupu!
Ale wracajac do twojego postu to magna bardziej mi sie podoba. I gdzies wyczytalem ze w virago jest problem z chlodzeniem tylnego cylindra ale sam nie jezdzilem wiec na 100% nie wiem.
Pozdrawiam i zycze udanego zakupu!
noobie na Suzuki VS 600
-
Dayan - Świeżak
Dayan napisał(a):ja kupilem suzuki vs 600, chyba dobra jak na poczatek choc troche ciezka (215kg).
magna waży 249 kg (tak mam w dowodzie, sam jej nie ważyłem ale w sezonie to zrobię

jeśli ktoś nie pamięta historii, będzie skazany na ponowne jej przeżycie,
- wild
- Świeżak
• Strona 1 z 1