honda rebel 125, 2 pytania
• Strona 1 z 2 • 1, 2
honda rebel 125, 2 pytania
Witam!
dzis poslyszalem ze lancuch tak jakby nachodzil mi na zebatke wiec wrocilem do domu, zdjalem oslone i widze ze zembatka jest troche wytarta, zlapalem ja i zauwarzylem ze ma luz kiedy ruszam nia w strone motocykla i w druga tak okolo 1 cm (nie jezdzi po walku tylko sie wychyla). czy to norma? obrocilem ja na druga strone (mniej wytarte zeby) i problem z lancuchem znikl, ale czy ten luz jest normalny? czy za duzy?
mam na hondzie przejechane ponad 31k i szykuje sie remont silnika :/ (brak sprezania, wrzuce 1 i popchne z miejsa bez mocnege zapierania sie
no i olej ubywa :/) czy wie ktos ile kosztuja pierscionki do tego modelu? 
dzis poslyszalem ze lancuch tak jakby nachodzil mi na zebatke wiec wrocilem do domu, zdjalem oslone i widze ze zembatka jest troche wytarta, zlapalem ja i zauwarzylem ze ma luz kiedy ruszam nia w strone motocykla i w druga tak okolo 1 cm (nie jezdzi po walku tylko sie wychyla). czy to norma? obrocilem ja na druga strone (mniej wytarte zeby) i problem z lancuchem znikl, ale czy ten luz jest normalny? czy za duzy?
mam na hondzie przejechane ponad 31k i szykuje sie remont silnika :/ (brak sprezania, wrzuce 1 i popchne z miejsa bez mocnege zapierania sie

- kravter
- Świeżak
Ten luz to luz
Czyli nic się nie dzieje jeszcze trochę pośmigiesz ale jakby go nie było to dobrze by było.
Pierścionki są to raczej znikome koszta na pewno 25 zł za same pierścienie nie przekroczysz, ale dochodzą takie pierdoły jak uszczelki, silikon

Pierścionki są to raczej znikome koszta na pewno 25 zł za same pierścienie nie przekroczysz, ale dochodzą takie pierdoły jak uszczelki, silikon

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
wlasnie
ale jeszcze nic nie wiadomo bo nie rozebralem jej
byc moze cylindry tloki i pierscienie do wymiany :/
a orientujesz sie ile by kosztowaly cylindry? czy lepiej szlif zrobic?
EDIT
rozebralem silnik i cylindry sa dobre, pierscienie i tloki podjedzone i na prawym cylindrze zawor wydechowy puszcza :/
ktos pomoze mi znalezc tloki i pierscienie? bo uszczelki znalazlem

ale jeszcze nic nie wiadomo bo nie rozebralem jej

byc moze cylindry tloki i pierscienie do wymiany :/
a orientujesz sie ile by kosztowaly cylindry? czy lepiej szlif zrobic?
EDIT
rozebralem silnik i cylindry sa dobre, pierscienie i tloki podjedzone i na prawym cylindrze zawor wydechowy puszcza :/
ktos pomoze mi znalezc tloki i pierscienie? bo uszczelki znalazlem
- kravter
- Świeżak
tak, allegro przejrzalem cale. popisalem dzis emaile do wielu sklepow z tym zapytaniem teraz czekam na odp. wgl nie moge znalezc takiego tloka jak mam (same chinole o standardzie) pierscienie jak pisalem te 0,8 znalazlem ale olejowego 2,0mm juz nie
straszne unikaty :/
woj lubelskie powiat hrubieszowski

woj lubelskie powiat hrubieszowski
- kravter
- Świeżak
a i jak jade to mam tylko jakies 2/3 manetki moze nawet tyle nie i lapie odcine. Czy to moze byc blokada na gazniku? za mala dysza?
a i jeszcze pytanie. bo mam honde cmx 250 rebel i tam jest taki sam silnik tylko ze wieksze cylindry i czy z niej mozna podlaczyc modul zaplonowy do 125?
a i jeszcze pytanie. bo mam honde cmx 250 rebel i tam jest taki sam silnik tylko ze wieksze cylindry i czy z niej mozna podlaczyc modul zaplonowy do 125?
- kravter
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 19 gości