Yamaha R6 1999 - Wahania mocy
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 1999 - Wahania mocy
Witam,
od jakiegoś czasu posiadam yamahe r6 z roku 1999. Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie przy przyspieszaniu z manetką odkręconą do końca przy obrotach 8,5-10 tys. obrotów silnik tak jakby tracił moc (przyspiesza, ale tak jakby się wahał lub jakbym lekko falował manetką) i dopiero po przekroczeniu 10 tys. obrotów dostaje kopa i jedzie dalej jak powinien.
Moto miało synchro gaźników zaraz po zakupie, wymieniony olej i filtry. Powiedziałem mechanikowi żeby sprawdził także ciśnienie sprężania i mówi że jest wszystko ok. Faktycznie wszystko wskazuje na to że silnik jet zdrowy, ale nie spotkałem się jeszcze z takimi wahaniami nastroju...
od jakiegoś czasu posiadam yamahe r6 z roku 1999. Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie przy przyspieszaniu z manetką odkręconą do końca przy obrotach 8,5-10 tys. obrotów silnik tak jakby tracił moc (przyspiesza, ale tak jakby się wahał lub jakbym lekko falował manetką) i dopiero po przekroczeniu 10 tys. obrotów dostaje kopa i jedzie dalej jak powinien.
Moto miało synchro gaźników zaraz po zakupie, wymieniony olej i filtry. Powiedziałem mechanikowi żeby sprawdził także ciśnienie sprężania i mówi że jest wszystko ok. Faktycznie wszystko wskazuje na to że silnik jet zdrowy, ale nie spotkałem się jeszcze z takimi wahaniami nastroju...
- edding141
- Świeżak
skład mieszanki
podaj mi kolor świec
synchro do poprawy
jesli nie to trzeba grzebac w zawory filtr swiece ale ja obstawiam gazniki
daj kolor swiec
podaj mi kolor świec
synchro do poprawy
jesli nie to trzeba grzebac w zawory filtr swiece ale ja obstawiam gazniki
daj kolor swiec
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości