Jaki wybrać strój na Yamahe R125?
• Strona 1 z 1
Jaki wybrać strój na Yamahe R125?
Witam!
Zakupiłem Yamahe YZF-R125 i zastanawiam się nad strojem. Wiele osób poleca mi kombinezon skórzany, lecz wiele też poleca tekstylia i nie wiem co jest lepsze. Ogólnie będę dojeżdżał do szkoły, ale gdy pogoda jest dobra to jestem w stanie zrobić 100-200km. Zaczynam sezon, gdy nie ma śniegu i nie jest ślisko, więc musi on być też ciepły, ale zarazem musi chłodzić latem. Nie chce wydać więcej niż 1000zł. Myślałem nad ozone focus. Z góry dzięki
Zakupiłem Yamahe YZF-R125 i zastanawiam się nad strojem. Wiele osób poleca mi kombinezon skórzany, lecz wiele też poleca tekstylia i nie wiem co jest lepsze. Ogólnie będę dojeżdżał do szkoły, ale gdy pogoda jest dobra to jestem w stanie zrobić 100-200km. Zaczynam sezon, gdy nie ma śniegu i nie jest ślisko, więc musi on być też ciepły, ale zarazem musi chłodzić latem. Nie chce wydać więcej niż 1000zł. Myślałem nad ozone focus. Z góry dzięki
- Ducati07
- Świeżak
Dojeżdżał do szkoły - czyli bierzesz pod uwagę to, że będziesz musiał się za każdym razem przebierać? Latanie w skórze jest bardzo fajne, ale mniej praktyczne jak tekstylia. Dzisiaj jadąc do lekarza musiałem zrezygnować z dolnej części kombi. Moim zdaniem lepiej dołożyć 200zł i kupić Tschula jak Ozone.
MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
Marsjanin napisał(a):Nie każdego stać na 2 komplety. Najwyżej straci na komforcie, ale bezpiecznie będzie.
Wiadomo, nic nie sugerowałem, tylko trzeba jasno powiedzieć, że nie ma jednych ciuchów do wszystkiego!
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
"Skora czy tekstyl" do pytanie klasy "maslo, czy margaryna", albo "piwo jasne, czy ciemne" - co kto lubi.
W lecie jedze do pracy w krotkiej skorzanej kurtce + spodniach tekstylnych, nalozonych na zwykle spodnie. Na krotkich dystansach jest ok (7km).
Jezdze w wysokich butach na moto, a w pracy trzymam na stale buty do pracy.
W sumie to chyba najprostsze/najtansze rozwiazanie.
W lecie jedze do pracy w krotkiej skorzanej kurtce + spodniach tekstylnych, nalozonych na zwykle spodnie. Na krotkich dystansach jest ok (7km).
Jezdze w wysokich butach na moto, a w pracy trzymam na stale buty do pracy.
W sumie to chyba najprostsze/najtansze rozwiazanie.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Odpowiadając na pytanie - ja proponuje strój płetwonurka !
sory za offtop
troche humoru musi być na forum 

sory za offtop

<a href="http://www.2befast.pl">
</a><b><a href="http://www.2BeFast.pl">- szkolenia motocyklowe, treningi na torach, części wyścigowe.</a></b>

-
Luku - Świeżak
Ja tam jeżdżę zawsze z jakimś, choćby cienkim ubraniem pod kombi, co niestety w ciepłe dni sprawia, że topię się, dlatego też myślę nad bielizną. Na "gołe" ciało to słabo się jeździ, bo szybciej się brudzi wyściółka a i mokra skóra lepi się i mniej komfortowo się czujesz.
MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości