KXF 250 mało oleju
• Strona 1 z 1
KXF 250 mało oleju
Mam problem z moja kawa. Problem tkwi w tym ze w okienku raz jest duzo tyle ze musze odchylac moto na lewa strone, a raz tyle ze bardzo musze nachylic na prawo, zeby cokolwiek sie pokazalo. Najlepsze jest to, ze zatarly sie lozyska na wale. Nie chcialbym zrobic remontu i po 2 wyjazdach to samo. Co to moze byc ? Pozdrawiam.
Michal
- michalex123
- Świeżak
w ksiązce serwisowej sprawdź jak powinienes dokonac pomiaru. ale w 4T to juz tak jest, u mnie też po jeździe jest inaczej po minucie, po pół godziny inaczej, a na zimnym silniku jeszcze inaczej i to norma.
najlepiej prawdopodobnie to jest odpalic moto na minutke, ciagle miec go w pozycji pionowej, zgasic i po 2 minutach sprawdzic stan oleju.
najlepiej prawdopodobnie to jest odpalic moto na minutke, ciagle miec go w pozycji pionowej, zgasic i po 2 minutach sprawdzic stan oleju.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mierzylem podobnie jak pisales i jest ogromna roznica nawet po wymianie oleju wlalem tyle ile podaje serwisowka. Niepokoi mnie to nie chcialbym zaraz po tym remoncie robic nastepny...
Michal
- michalex123
- Świeżak
moze nie trzymasz moto w pionie ? jakl jest czasami kapke za duzo, a czasami dobry stan, to raczej tego oleju jest za duzo. aby nigdy nie było ponizej okienka
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- michalex123
- Świeżak
a stoi na równym i czy nie dociskasz zawieszenia gdzieś?
Ja jak postawię w garaży pod lekkim skosem tzn przednie niżej niż tylne o jakieś 5 cm to mam tak dużo że okienko jest przelane a gdy jest na równym to jest pod górną granicę. Może to jest u Ciebie problemem
Ja jak postawię w garaży pod lekkim skosem tzn przednie niżej niż tylne o jakieś 5 cm to mam tak dużo że okienko jest przelane a gdy jest na równym to jest pod górną granicę. Może to jest u Ciebie problemem
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Zasada 3 minut. 3min. grzania i 3 odczekania.
Rozgrzany olej jest spieniony, więc może pokazywać, że jest go za dużo. Na zimnym, może pokazywać, że jest go mało, albo wcale(jak np. w przypadku DRZ gdzie olej znajduje się w ramie)
Motocykl musi stać na równo, w książce raczej taka informacja powinna być.
Rozgrzany olej jest spieniony, więc może pokazywać, że jest go za dużo. Na zimnym, może pokazywać, że jest go mało, albo wcale(jak np. w przypadku DRZ gdzie olej znajduje się w ramie)
Motocykl musi stać na równo, w książce raczej taka informacja powinna być.
-
Street4Fun - Bywalec
tak wlasnie robile 3min grzania i czekania a stac stoi na rownym wczesniej bylo dobrze a teraz zatarly sie lozyska i tak pokazuje boje sie ze po remoncie znow bedzie to samo i dlatego pytam.
Michal
- michalex123
- Świeżak
- michalex123
- Świeżak
bez pompoki nic by nie chodziło
najlepiej to sciągnąc pokrywe, i kręcic wałem, czyli np kopać, sprawny układ nawet przy kopaniu spokojnie poda olej na głowice.
i na przyszłosc edytuj posty

i na przyszłosc edytuj posty
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Własnie nic na głowice nie daje. Sciągnąłem pokrywke i kope tylko tyle co łancuszek rzuci.
No i własnie a jednym wałku(wydech) porobiły sie spore ryski a jakies 10 mth temu tego wgl nie było.
No i własnie a jednym wałku(wydech) porobiły sie spore ryski a jakies 10 mth temu tego wgl nie było.
Michal
- michalex123
- Świeżak
ulala, to ja bym zajrzał do pompy oleju, moze ma juz luzy i nie podaje, moze sie przytkała. kiedy ostatnio robiony remont silnika a dokładniej rozpoławianie ? kxf ma średnio pomyslame filterki które sie czysci tylko przy rozpoławianiu, w sumie ciezko je zarzucic tak żeby nie przepuszczały ale jednak ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
rozpoławianie 40mth temu filtr oleju z olejem 2mth wszystko porobiłem zalałem nowym olejem teraz z filtrem i niby wszystko jest ok.
Michal
- michalex123
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości