Wymiana sprzęgła Honda CBF 125
• Strona 1 z 1
Wymiana sprzęgła Honda CBF 125
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem hondy CBF 125 2009r. Motocykl posiadam już od jakichś 7 miesięcy i przyszedł czas na to aby powymieniać zużyte części. Ogólnie to potrzebował bym pare dobrych tipów i rad aby wymienić sprzęgło. kolega mówił mi coś o jakimś oleju przekładniowym, ale oglądając filmiki nigdzie takiego czegoś nie dojrzałem. Z góry dziękuję za pomoc :)
EDIT: Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie opon. Otórz opony jakie powinienem mieć nałorzone powinny być wymiarów:
Przód- 80/100-17M/C
Tył- 100/90-17M/C
Czy jezeli umiescił bym szerszą oponę na tyle miało by to duży wpływ na poruszanie się nim?
EDIT: Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie opon. Otórz opony jakie powinienem mieć nałorzone powinny być wymiarów:
Przód- 80/100-17M/C
Tył- 100/90-17M/C
Czy jezeli umiescił bym szerszą oponę na tyle miało by to duży wpływ na poruszanie się nim?
-
ciotex123 - Świeżak
wymiana prosta, odkręcasz dekiel po spuszczeniu oleju, dekiel prawy. rozkręcasz pokrywe sprzęgła. wsadzasz nowe tarcze, skręcasz i gotowe. tak na prawde to jakies 30 minut roboty. nowe tarcze posmaruj nowym olejem silnikowym ( mozesz nawet dzien wczesniej sobie zalac tarcze żeby nasiakły )
większa opona z tyłu to niekoniecznie lepsze prowadzenie a na pewno zmulenie motocykla, bedzie wolniejszy itp wiec zmiana na szerszą to troche bezsens ;D
większa opona z tyłu to niekoniecznie lepsze prowadzenie a na pewno zmulenie motocykla, bedzie wolniejszy itp wiec zmiana na szerszą to troche bezsens ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości