Zobacz wątek - Moduł od simsona Aprilia rs 125 gs zblokowana
NAS Analytics TAG

Moduł od simsona Aprilia rs 125 gs zblokowana

i inne małe pojemności
_________

Moduł od simsona Aprilia rs 125 gs zblokowana

Postprzez Adassss » 15/4/2014, 07:52

Mam taki problem kupiłem aprilie rs 125 gs z niemiec rocznik 96. odpala i wszystko ok ale jedzie tylko 100 w króćcu sącym ma dużą miedzianą "podkładke" zmieści się przez nią zaledwie mój mały palec. gaźnik 34 dysza 175 po wyjęciu tej "podkładki" wkęca się tylko do 8 tyś dyfuzor czysty.co mnie dziwi włożony jest moduł zapłonowy od simsona . czy to moze go blokować ? gdzie mogą być jeszcze jakieś blokady ?
Adassss
Świeżak

Postprzez MarSen » 15/4/2014, 09:35

Na pewno zmieniłbym moduł. On ma kąt wyprzedzenia zapłonu i ogólnie odpowiada za iskrę (poprawcie mnie jak się mylę). Jak masz zły kąt to nie wkręci. Poza tym skoro wyjąłęś blokadę z króćca to musisz wyregulować gaźnik.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez Adassss » 15/4/2014, 21:07

ale przecież normalnie na 1 2 wkręca się i ma mocne przyśpieszenie na 2BIEGU 80km/h a potem jakby stanoł. rozpędzi się do tej samej prędkości i nic na wyższych biegać nie przyśpiesza wgl wręcz zwalnia. pobawić się tą śrubką na module ? gaźnik jak wyregulować ? tam jest chyba tylko jedna śrubka od obrotów tak mi się wydaje.
Adassss
Świeżak

Postprzez MarSen » 15/4/2014, 21:14

W gaźniku masz dwie śrubki: Mieszanka i obroty. Poszukaj w internecie jak wyregulować gaźnik. Każdy reguluje się tak samo. Nawet jeżeli jest tak jak mówisz to weź to na logikę. Czy moduł z niemieckiego simsona z przed x lat jest dobry do włoskiej Aprilii? Ja tylko mówię co ja bym zrobił. A co do śrubki na module: Nie wiem, najlepiej nic nie kręć, bo jak zmienisz kąt to przestanie odpalać wgl. i nie zrobisz tego jak się na tym nie znasz.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez Adassss » 15/4/2014, 21:40

a co do modułu to kupiłbym od razu tylku tu jest tak poprzerabiane. a mianowicie
obecny moduł co mam w apce ma 5 wyjść jedno gaszenia 2 masa 3 cewka pozostałe 2 idą w silnik a na oryginalnym module jest 6 wejść o ile się nie myle. wgl pierwszy raz się spotkałem zeby do gs wsadzili moduł od simka
Adassss
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê