Pierwszy Motocykl kat. AM
• Strona 1 z 1
Pierwszy Motocykl kat. AM
Witam,
jestem tu nowy, mam zamiar kupić pierwszy motocykl (właściwie motorower). Jestem w trakcie zdawania prawy jazdy AM rozglądałem się za (motocyklami) i na oku mam: Yamaha Tzr,Derbi Senda Drd Racing/Evo,Peugeot Xr7,Yamaha DT,Derbi Gpr. Najlepiej gdyby były po tuningu (70 ccm,80ccm) zarej. na 50ccm. Zależy mi na tym by motocykl był wygodny, w miarę łatwy w prowadzeniu,by nadawał się od czasu do czasu ma jakieś dłuższe przejażdżki (np. 100-maks. 200km)
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie):
Właściwie zerowe,parę przejażdżek motorem kolegi dla nauki.
Wiek, waga, wzrost
15 lat,50kg,169cm
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Do jazdy na co dzień po mieście,weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, wyjazd 50-150 km od czasu do czasu.Ewentualnie jakiś lekki teren (droga piaskowa,żużlowa).
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Około 3-5 tys.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Maks. 5 tys. na motocykl,do tego jakies 400-500 zł na kask,300-400 zł na kurtkę + ew. jakies spodnie (wiadomo nie kupuję Hayabusy).
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
W granicach 500zł
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
te wymienione na samoym początku,czyli:Yamaha Tzr,Derbi Senda Drd Racing/Evo,Peugeot Xr7,Yamaha DT,Derbi Gpr. Najlepiej gdyby były po tuningu (70 ccm,80ccm) zarej. na 50ccm.
Ogółem podchodzące pod sportowe oraz typu supermoto/enduro byle było wygodne.
Z góry dzięki za pomoc
jestem tu nowy, mam zamiar kupić pierwszy motocykl (właściwie motorower). Jestem w trakcie zdawania prawy jazdy AM rozglądałem się za (motocyklami) i na oku mam: Yamaha Tzr,Derbi Senda Drd Racing/Evo,Peugeot Xr7,Yamaha DT,Derbi Gpr. Najlepiej gdyby były po tuningu (70 ccm,80ccm) zarej. na 50ccm. Zależy mi na tym by motocykl był wygodny, w miarę łatwy w prowadzeniu,by nadawał się od czasu do czasu ma jakieś dłuższe przejażdżki (np. 100-maks. 200km)
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie):
Właściwie zerowe,parę przejażdżek motorem kolegi dla nauki.
Wiek, waga, wzrost
15 lat,50kg,169cm
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Do jazdy na co dzień po mieście,weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, wyjazd 50-150 km od czasu do czasu.Ewentualnie jakiś lekki teren (droga piaskowa,żużlowa).
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Około 3-5 tys.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Maks. 5 tys. na motocykl,do tego jakies 400-500 zł na kask,300-400 zł na kurtkę + ew. jakies spodnie (wiadomo nie kupuję Hayabusy).
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
W granicach 500zł
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
te wymienione na samoym początku,czyli:Yamaha Tzr,Derbi Senda Drd Racing/Evo,Peugeot Xr7,Yamaha DT,Derbi Gpr. Najlepiej gdyby były po tuningu (70 ccm,80ccm) zarej. na 50ccm.
Ogółem podchodzące pod sportowe oraz typu supermoto/enduro byle było wygodne.
Z góry dzięki za pomoc
- FeviX16
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości