Odszkodowanie za wypadek motocyklowy.
• Strona 1 z 1
Odszkodowanie za wypadek motocyklowy.
Witam. Mam pytanie, może ktoś umie określić jak to będzie wyglądać.
Dwa dni temu miałem kolizję motocyklową, ja jestem osobą poszkodowaną. Zostało spisanie oświadczenie, sprawca przyznał się bez problemu, ja całe szczęście wyszedłem bez szwanku, parę siniaków tylko, chodzi mi o to jak podejdzie teraz do mojego problemu ubezpieczenie (PZU), mianowicie mam rozbity cały tył motocykla, głównym miejscem uderzenia był wahacz, zniszczony jest cały tłumik, cały ogon, felga, opona, prawy set oraz cały ten stelaż metalowy pod siedzeniem, wszystko przesunęło się do przodu, czy mogło dojść do skrzywienia ramy ? A jeśli tak to czy PZU mi uwzględni szkodę całkowitą w przypadku skrzywienia ramy i czy w ogóle rzeczoznawca będzie potrafił to stwierdzić ? Bo trochę lipa jakby mi naprawili motocykl a miałbym latać z krzywą ramą...
Bardzo proszÄ™ o pomoc w mojej sprawie.
Mój motocykl to Suzuki GSX-R 600 K4
Dwa dni temu miałem kolizję motocyklową, ja jestem osobą poszkodowaną. Zostało spisanie oświadczenie, sprawca przyznał się bez problemu, ja całe szczęście wyszedłem bez szwanku, parę siniaków tylko, chodzi mi o to jak podejdzie teraz do mojego problemu ubezpieczenie (PZU), mianowicie mam rozbity cały tył motocykla, głównym miejscem uderzenia był wahacz, zniszczony jest cały tłumik, cały ogon, felga, opona, prawy set oraz cały ten stelaż metalowy pod siedzeniem, wszystko przesunęło się do przodu, czy mogło dojść do skrzywienia ramy ? A jeśli tak to czy PZU mi uwzględni szkodę całkowitą w przypadku skrzywienia ramy i czy w ogóle rzeczoznawca będzie potrafił to stwierdzić ? Bo trochę lipa jakby mi naprawili motocykl a miałbym latać z krzywą ramą...

Mój motocykl to Suzuki GSX-R 600 K4
- Hakarat
- Świeżak
Z tego, co piszesz, to na pewno będzie szkoda całkowita.
Do motocykli nie ma/jest mało/prawie nie ma zamienników i nie opłaca się ich naprawiać po kosztach liczonych przez ubezpieczalnie, o ile nie są to praktycznie nowe sztuki.
Suzuki K4 raczej już najnowsze nie jest.
Co do skrzywienia ramy - przez internet nikt tego nie oceni.
Pamiętaj zgłosić też ciuchy i upewnij się, czy nie odniosłeś ubytku na zdrowiu.
Do motocykli nie ma/jest mało/prawie nie ma zamienników i nie opłaca się ich naprawiać po kosztach liczonych przez ubezpieczalnie, o ile nie są to praktycznie nowe sztuki.
Suzuki K4 raczej już najnowsze nie jest.
Co do skrzywienia ramy - przez internet nikt tego nie oceni.
Pamiętaj zgłosić też ciuchy i upewnij się, czy nie odniosłeś ubytku na zdrowiu.
-
Pan Jasiek - Świeżak
Dzwonisz do ubezpieczyciela SPRAWCY:
-zgłaszasz szkoda,
-umawiasz sie na oględziny,
-przyjezdza likwidator- udostepniasz mu moto, kask, rękawiczki i super nowego laptopa którego wiozłes w plecaku
- czekasz na wycenę na którą sie godzisz lub nie
Jeśli na ramie znajdziesz jakiekolwiek uszkodzenia ( lub możesz oddac na serwisu zeby pomierzyli) szkoda całkowita bedzie na 100% ponieważ sama rama bedzie kosztować ponad 7k zl
P.S. Nie zapomnij sie odwoływać
Dodatkowo możesz skodzystać z usług firm,które w Twoim imieniu i za ok 20-25% bedą odzyskiwały kase z OC sprawcy za szkody zdrowotne wiec wszystkie opinie lekarskie, rachunki zbieraj !
-zgłaszasz szkoda,
-umawiasz sie na oględziny,
-przyjezdza likwidator- udostepniasz mu moto, kask, rękawiczki i super nowego laptopa którego wiozłes w plecaku
- czekasz na wycenę na którą sie godzisz lub nie
Jeśli na ramie znajdziesz jakiekolwiek uszkodzenia ( lub możesz oddac na serwisu zeby pomierzyli) szkoda całkowita bedzie na 100% ponieważ sama rama bedzie kosztować ponad 7k zl
P.S. Nie zapomnij sie odwoływać

Dodatkowo możesz skodzystać z usług firm,które w Twoim imieniu i za ok 20-25% bedą odzyskiwały kase z OC sprawcy za szkody zdrowotne wiec wszystkie opinie lekarskie, rachunki zbieraj !
- stareRadio
- Świeżak
stareRadio napisał(a):Dodatkowo możesz skodzystać z usług firm,które w Twoim imieniu i za ok 20-25% bedą odzyskiwały kase z OC sprawcy za szkody zdrowotne wiec wszystkie opinie lekarskie, rachunki zbieraj !
Bez firm też można to robić, a te firmy są g***o warte.
Poza tym:
+1
-
Pan Jasiek - Świeżak
- stareRadio
- Świeżak
Ewentualnie mozesz wrzucić tu jakies foto, choć rzeczoznawca lepiej sie wypowie.
baza firm ubezpieczeniowych (otwórz link)
- marko988
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości