Zobacz wÄ…tek - zamiennik amortyzatora kawasaki!!!
NAS Analytics TAG

zamiennik amortyzatora kawasaki!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zamiennik amortyzatora kawasaki!!!

Postprzez romanium » 13/4/2014, 16:22

witam.
to mój pierwszy post na forum.
mam problem z moim kawasaki kl650a TENGAI ostatnio gdy chciałem pojechać na miasto zauważyłem plamę oleju pod motorem, okazało się że amortyzator mi wylał, nie wiem jak to możliwe i jak to się stało, ale się stało...
w warsztacie dowiedziałem się że mój amortyzator jest nierozbieralny, czyli nie ma możliwości naprawy...
doszedłem do wniosku że kupić drugi taki sam używany to jest tzw "skóra nie warta wyprawki" jeżeli za chwilę mi się znowu rozkraczy.
jedyne sensowne wyjście według mnie to kupno amortyzatora od innego motoru o takich samych parametrach z tą różnicą aby była możliwość naprawy...
i teraz problem bo nawet nie wiem jaki motocykl miałby podobny amortyzator...
proszÄ™ o pomoc w doborze...

wymiary:
długość od otworu do otworu mocującego 400mm
średnica otworu górnego fi 12mm i szerokość montażowa 21,5mm
średnica otworu w dolnych widełkach amortyzatora fi 15mm i szerokość po między widełkami 30mm
romanium
Świeżak

Postprzez romanium » 15/4/2014, 06:37

myślałem nad amortyzatorem z jakiegoś BMW bo jest sporo bmw o podobnym przeznaczeniu:)
albo może od dominatora...
kto ma jeden z tych motocykli nich mi pomoże:)
najważniejsze jest rozstaw widełek i długość....
aby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, trzeba też mieć olej w głowie.
romanium
Świeżak

Postprzez henio12323 » 15/4/2014, 10:04

1) nie pisz post pod postem
po 2) nie licz że ktoś ci z głowy powie jaki amortyzator bedzie pasował ;P ja swój robiłem, mierzyłem bawiłem sie a nawet zadnego wymiaru nie pamiętam. wiec jak ktoś w swoim motocyklu moze znac te wymiary., na prawde nie liczył bym na konkretną wypowiedź.... jak juz to szukaj na allegro podobnych motocykli, a najlepiej kawasaki bo mogły do róznych motocyklu stosowac te same zawieszenia. i pytaj sprzedawców o wymiary, jak chca sprzedac to chętniej podzielą sie wymiarami, niz uzytkowicy forum. pozatym nie zawsze łątwo zmierzyc to na motocyklu, a oni mają juz zdemontowane....

no i wrzuc fotke amorka, moze jest do regenerowania a tylko twoja firma nie potrafiła go zregenerowac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez RUTRA.RD » 15/4/2014, 11:26

popatrz w necie na ebayu i kup akcesoryjny jak bedziesz mial farta tanio kupisz :)
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez vardana » 15/4/2014, 14:35

Ja po ostatniej wizycie w intercarsie jestem pod lekkiem wrażeniem że koleś szukał każdej pierdoły w książkowym i elektronicznym katalogu, sprawdził wszystko jeśli chodzi o wymiary a nie tylko dedykacje do danego moto, potem jeszcze poszedłem na magazyn zobaczyć czy się zgadza co trzeba i dopiero kupiłem. Całkiem niezła sprawa. Bo można lawirować w doborze części nieco "uniwersalnych".

A poza tym ktoś puszcza używane lagi za 220 zł, nie wiem czy są coś warte, ale jest w czym wybierać.
http://allegro.pl/kawasaki-kl-650-klr-6 ... 89733.html
Yamaha FZR 1000
vardana
Świeżak

Postprzez romanium » 27/4/2014, 09:50

w kocu sam naprawiłem ten amortyzator za 30z i działa jak nowył. ale dziękuje za pomoc...
aby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, trzeba też mieć olej w głowie.
romanium
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê