malowanie plastików kawasaki kmx 125
• Strona 1 z 1
malowanie plastików kawasaki kmx 125
Witam proszę was o rady jak pomalować plastiki w kawasaki kmx 125 wiadomo motor jest dosyć mocno porysowany ale to nic dziwnego ważne że plastiki są całe chodzi mi o to jak je pomalować zdemontować nałożyć podkład a potem farbę i jaki podkład farbę itp proszę o szybką odpowiedź
- msremo97
- Świeżak
Najlepsze jest chyba malowanie proszkowe, ale malowanie plastików jest słabe :/
Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
- sylwek199888
- Świeżak
Wiadomo papier ścierny i szorować aż się wygładzi, potem warstwa dobrego podkładu (polecam hs fuller 5:1 z utwardzaczem ) i na to farba akrylowa i ewentualnie lakier bezbarwny z utwardzaczem by wzmocnić farbę, na miejscach gdzie ewentualnie była by szpachla będzie pękać i jest to nieuniknione. Podpytaj jeszcze na temat zmiękczacza do plastiku (by farba była bardziej elastyczna)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Nie ma sensu malowania. Zaopatrz się w papier ścierny i opalarkę.
Testowałem to na kilku błotnikach i fajny efekt końcowy, oczywiście w 100% gładki nie będzie, ale siedząc naprawdę długo nad plastikiem można super powierzchnie otrzymać.
Generalnie z dwóch kolorów jakie regenerowałem były : niebieski i czarny.
Niebieskie błotniki straciły duże rysy i zniknęło większość drobnych, dodatkowo białe odkształcenia(w wyniku upadków) poznikały.
Czarne elementy tak super nie wyszły, być może za krótko nad nimi siedziałem.
Myjesz plastiki dokładnie i szlifujesz, różnymi papierami, musisz je mocno zmatowić i dodatkowo porysować, aby podczas opalania nowe i stare rysy lekko się stopiły i utworzyły nową powierzchnię, zabieg powtarza się kilka-kilkanaście razy aż do widocznego efektu, ważne jest, żeby nie przesadzić z tym opalaniem, bo opalarka wytwarza ponad 400C*.
Zdjęć niestety nie mam, ponieważ to były testy, spodziewałem się spalonych plastików, choć efekt końcowy mnie pozytywnie zaskoczył.
Jak pomalujesz plastiki to prędzej czy później farba będzie odpadać, lekkie uderzenie, nawet wkrętak ci na błotnik spadnie i już masz rysy widoczne.
Testowałem to na kilku błotnikach i fajny efekt końcowy, oczywiście w 100% gładki nie będzie, ale siedząc naprawdę długo nad plastikiem można super powierzchnie otrzymać.
Generalnie z dwóch kolorów jakie regenerowałem były : niebieski i czarny.
Niebieskie błotniki straciły duże rysy i zniknęło większość drobnych, dodatkowo białe odkształcenia(w wyniku upadków) poznikały.
Czarne elementy tak super nie wyszły, być może za krótko nad nimi siedziałem.
Myjesz plastiki dokładnie i szlifujesz, różnymi papierami, musisz je mocno zmatowić i dodatkowo porysować, aby podczas opalania nowe i stare rysy lekko się stopiły i utworzyły nową powierzchnię, zabieg powtarza się kilka-kilkanaście razy aż do widocznego efektu, ważne jest, żeby nie przesadzić z tym opalaniem, bo opalarka wytwarza ponad 400C*.
Zdjęć niestety nie mam, ponieważ to były testy, spodziewałem się spalonych plastików, choć efekt końcowy mnie pozytywnie zaskoczył.
Jak pomalujesz plastiki to prędzej czy później farba będzie odpadać, lekkie uderzenie, nawet wkrętak ci na błotnik spadnie i już masz rysy widoczne.
-
Street4Fun - Bywalec
zalezy jakie masz plastiki, jak fabryczne barwione w masie - czyli masz plastik, a jak go np zatniesz nozykiem to w srodku masz ten sam kolor to jak koega wyzej mówi, opalarka i działa cuda.
jak masz juz malowane albo fabryczne jakis lakier, to mozna malowac, najlepiej dorwac fabre - lakier samochodowy z dodatkowym uelastyczniaczem
jak masz juz malowane albo fabryczne jakis lakier, to mozna malowac, najlepiej dorwac fabre - lakier samochodowy z dodatkowym uelastyczniaczem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości