FZ6 vs SV1000
• Strona 1 z 1
FZ6 vs SV1000
Panowie pomóżcie. Stoję przed wyborem motocykla i sam już nie wiem co wybrać.
Przez ostatnie 2 sezony jeździłem na Kawie GPZ500. W tym sezonie chciałem kupić popularnego fzs 600 (kocie oczy) lub fz6. No ale dziś się okazało że mogę odkupić z pewnego źródła Suzuki SV 1000 S.No i mam teraz dylemat co zrobić? Czy kupić FZ6 czy jednak SV1000?
Motocykl ma mi służyć do jazdy po mieście oraz w województwie (taka praca ale mogę sbie pozwolić po dołożeniu kufra na jazdę na motocyklu a nie autem), w weekendy z kumplem gdzieś polatać bez celu albo pojechać 200-300 km na obiad w jakieś fajne miejsce. Raz na jakiś
czas na bank wycieczka z plecaczkiem bo moja będzie zła że tyle wydaję i jej nie zabieram
Tak więc reasumując cokolwiek bym nie kupił potrzebny będzie kufer do tego.
Pozycja za sterami kawy całkiem mi odpowiadała. Przynajmniej do czasu jak się przejechałem XJ600 kolegi i wtedy doceniłem prostą kierę
Mam 32 lata więc myślę że w głowie poukładane chociaż czasem lubię odkręcić
wzrost 182cm i 90kg wagi. Ciuchy mam, na serwis też będę miał. Chociaż też nie chciałbym żeby moto paliło mi 10-12 litrów
Doradźcie proszę co mam wybrać? pchać się w tego litra? Nie powiem i SV i FZ6 bardzo mi się podobają i stać mnie na ich zakup. Nie wiem tylko jak pozycja i wygoda w SV.
Przez ostatnie 2 sezony jeździłem na Kawie GPZ500. W tym sezonie chciałem kupić popularnego fzs 600 (kocie oczy) lub fz6. No ale dziś się okazało że mogę odkupić z pewnego źródła Suzuki SV 1000 S.No i mam teraz dylemat co zrobić? Czy kupić FZ6 czy jednak SV1000?
Motocykl ma mi służyć do jazdy po mieście oraz w województwie (taka praca ale mogę sbie pozwolić po dołożeniu kufra na jazdę na motocyklu a nie autem), w weekendy z kumplem gdzieś polatać bez celu albo pojechać 200-300 km na obiad w jakieś fajne miejsce. Raz na jakiś
czas na bank wycieczka z plecaczkiem bo moja będzie zła że tyle wydaję i jej nie zabieram

Pozycja za sterami kawy całkiem mi odpowiadała. Przynajmniej do czasu jak się przejechałem XJ600 kolegi i wtedy doceniłem prostą kierę

Mam 32 lata więc myślę że w głowie poukładane chociaż czasem lubię odkręcić

Doradźcie proszę co mam wybrać? pchać się w tego litra? Nie powiem i SV i FZ6 bardzo mi się podobają i stać mnie na ich zakup. Nie wiem tylko jak pozycja i wygoda w SV.
Ostatnio edytowano 11/4/2014, 22:50 przez marciing, Å‚Ä…cznie edytowano 2 razy
- marciing
- Świeżak
To jak już patrzysz na SV1000, to FZ1, CBF1000 albo GSF1250 były by w tej lidze konkurencją, bo FZ6 to trochę inna półka
.

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
No dobra Panowie.Okazało się że ta SV to wersja N a ja jednak szukam czegoś z owiewkami żeby nie walczyć z wiatrem na trasie. Inna sprawa że nie podobają mi się Nakedy.
A co polecicie z tych motocykli: Bandit 600, Z750, FZ6, CBF600. Oczywiście wszystkie w wersji S z owiewkami.
Najbardziej mi się podobaą FZ6 i Z750. Pytanie który lepiej wybrać
A co polecicie z tych motocykli: Bandit 600, Z750, FZ6, CBF600. Oczywiście wszystkie w wersji S z owiewkami.
Najbardziej mi się podobaą FZ6 i Z750. Pytanie który lepiej wybrać
- marciing
- Świeżak
a jak wygoda w Zecie w mieście i trasie oraz czy plecaczek ma w miarę komfortowo? Bo fazer wiem że wygodny. Jak wygląda dół w zecie? Jest mocniejszy niż w fz6? Czy spalanie w obu motocyklach porównywalne? Jak dostępność i cena części zamiennych?
- marciing
- Świeżak
http://www.scigacz.pl/Kawasaki,Z750,821 ... ,4531.html
http://www.scigacz.pl/Uzywane,Honda,Hor ... 17843.html
zajęło mi to mniej niż 60 sekund
http://www.scigacz.pl/Uzywane,Honda,Hor ... 17843.html
zajęło mi to mniej niż 60 sekund
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość