Wibracje silnika .. Junak 901
• Strona 1 z 1
Wibracje silnika .. Junak 901
Witam
Jestem posiadaczem Junaka 901 rocznik 2012 , przebieg 3,5 tysiÄ…ca . Wstawiony cylinder 80ccm .
Od samego początku jak przyjechałem z salonu Junak ten posiadał wibracje i to nie małe , przez te wibracje które przechodzą na dosłownie cały motorek musiałem już wymienić bak , ślimak , liczniki , czujnik stopu w przednim hamulcu . Z czego ślimak i liczniki siadły po ok 2 tygodniach jeżdżenia .
Pytanie do was , Czy wszyscy posiadacze tego junaka mają takie wibracje ? Czy mam wadliwy model ? Próbowałem zastosować gumowe podkładki pod łączenie silnika z ramą , ale na nic się nie zdały ..
Jeżeli macie jakiś pomysł jak temu zaradzić byłbym wdzięczny za pomoc
LwG!
Jestem posiadaczem Junaka 901 rocznik 2012 , przebieg 3,5 tysiÄ…ca . Wstawiony cylinder 80ccm .
Od samego początku jak przyjechałem z salonu Junak ten posiadał wibracje i to nie małe , przez te wibracje które przechodzą na dosłownie cały motorek musiałem już wymienić bak , ślimak , liczniki , czujnik stopu w przednim hamulcu . Z czego ślimak i liczniki siadły po ok 2 tygodniach jeżdżenia .
Pytanie do was , Czy wszyscy posiadacze tego junaka mają takie wibracje ? Czy mam wadliwy model ? Próbowałem zastosować gumowe podkładki pod łączenie silnika z ramą , ale na nic się nie zdały ..
Jeżeli macie jakiś pomysł jak temu zaradzić byłbym wdzięczny za pomoc

LwG!
- bata112
- Świeżak
mam dla Ciebie jeszcze jedną propozycje, pozbądź sie paliwa jakie lejesz (95?) i zalej mu najlepszej 98 jaką znajdziesz, np jakąś verve czy coś innego wzbogacanego. Zobacz jak się zachowa na większej ilości oktanów. (ięcej oktanów lepsza kultura wybuchów w silniku może drgania zmaleją ;e.) to tylko takie moje gdybanie. Silnika od benzyny 98 nie zepsujesz więc warte spróbowania a cenowo wyjdzie 20zł za test mogący pomóc ^^
- Ulvarin
- Świeżak
;O? A nie próbowałeś w tym szukać problemu??
Ogólnie podrzuciłem ten pomysł bo mogło pomóc ale nie zaleca się lania 98 do takich silników a szczególnie nie na stałe. To nie dodaje mocy, nie pomaga zazwyczaj w niemal niczym a jedynie pali więcej na 100km.
Jak zalejesz zwykłą 95 jest tak samo?
Ogólnie podrzuciłem ten pomysł bo mogło pomóc ale nie zaleca się lania 98 do takich silników a szczególnie nie na stałe. To nie dodaje mocy, nie pomaga zazwyczaj w niemal niczym a jedynie pali więcej na 100km.
Jak zalejesz zwykłą 95 jest tak samo?
- Ulvarin
- Świeżak
Hm.. Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to może od tego , że mam źle wyprofilowany wydech ? Tzn. W łączeniu rury z cylindrem po wkręceniu rury zostaje mały prześwit który musiałem zaklejać pastą do montażu wydechów . Może przez to , że spaliny nie idą prosto w rurę , tylko część z nich najpierw odbije się od tej pasty zanim wejdzie do rury powodują wibracje ?
Nie śmiejcie się jak coś xD Próbuję wykluczyć każdą z możliwości :/
Nie śmiejcie się jak coś xD Próbuję wykluczyć każdą z możliwości :/
- bata112
- Świeżak
Re: Wibracje silnika .. Junak 901
endriu12 co do junaka901 z wibracją ja mam benuco hunter 110cmm mjałem to samo poprostu dałe po czteru wycięte z dętki gumy w kształcie podkłade i załozyłe po kazdej stronie mocowania silnika i drgania sie zmiejszyły
- endriu12
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości