Jaka marka motocykli?????
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Jaka marka motocykli?????
Jaka marka motocykli jest najlepsza w eksploatacji i najczęściej kupowana :?: :?:
Dawno temu widziałem sondę na podobne pytanie jestem ciekaw czy coś uległo zmianie czy nadal Suzuki króluje jako marka motocykli najczęściej kupowanych.
dziękuje za odpowiedzi :D [/quote]
Dawno temu widziałem sondę na podobne pytanie jestem ciekaw czy coś uległo zmianie czy nadal Suzuki króluje jako marka motocykli najczęściej kupowanych.
dziękuje za odpowiedzi :D [/quote]
-
malin - Świeżak
chciałbym jakiś sportowy motor który by mi slużyl do jazdy po mieście a takze na wypady za masto. zeby to czasem nie byla pojemnosc 1100ccm :]
masz tez racje zle sprecyzowalem pytanie. nie chcialbym wladowac fortuny w czesci zamienne gdyby mi sie cos zepsulo dlatoge chce wiedziec jaka marka bedzie odpowiadnia zebym mial najmniej problemów
masz tez racje zle sprecyzowalem pytanie. nie chcialbym wladowac fortuny w czesci zamienne gdyby mi sie cos zepsulo dlatoge chce wiedziec jaka marka bedzie odpowiadnia zebym mial najmniej problemów
-
malin - Świeżak
według mnie odpowiedź jest prosta: każda znana marka na rynku. Jakby coś w naszych czasach było lipne, to by się nie sprzedawało i koncern by upadł. Bo to tak jakby ktoś miał Ci odpowiedzieć co jest lepsze: toyota nissan czy mitsubishi
btw nie dotyczy się to oczywiście motocykli szang-tzung znanej renomowanej japońskiej firmy chwilowo przebywającej na tajwanie
btw nie dotyczy się to oczywiście motocykli szang-tzung znanej renomowanej japońskiej firmy chwilowo przebywającej na tajwanie

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
nie zgadzam sie z toba "mar111cin" kazdy kto jezdzi na motocyklu np. marki Yamaha moze stwierdzic ze ten motor jest dobry w eksploatacji inny jezdzi Ducati ktory jest juz troche gorszy jego zdaniem i dlatego chce poznac zdania i spstrzezenia innych ludzi zajmujacych sie na codzien motoryzacja 

-
malin - Świeżak
nie musisz się ze mną zgadzać Malin, ale znajdź mi gościa który będzie aż tak psioczył na swój motor. Ja jak już to motory bym podzielił troche inaczej na: japońskie, włoskie, angielskie, ale to taki mój podział, bo sądzę że on je troche segreguje, właściwie jakby dodać do tego jeszcze bmw to by było japońskie i europejskie.
Ale nie znajdziesz jakiejś idealnej marki, poprostu każda jest dobra.
tak jak prawie każdy sie zachwyca R1, no fakt fajny motor, super ładny i wogóle, ale jak dla mnie to za mocno wychudzony, taka osa. Już bym sam osobiście wolał Kawasaki ZX12, może nie ma takiego wyglądu jak R1. W sumie jak dla mnie to się bardzo podoba i tam już widać że motor jest masywny (hayabusa jest już przesadzona jak dla mnie) zresztą też R1 nadaje się na tor a nie na nasze dziurawe drogi. To taki przykład najlepszego motocykla yamaha R1 przez wszystkich uważana za bóstwo, a tak naprawde nie musi być taka doskonała. (wiem że wielu mnie teraz za to pojedzie)
Btw. sorrka, ale naprawde, jakbyś chciał poznać odpowiedź na to pytanie, to tak jakbyś zadał pytanie "co było pierwsze, jajko czy kura?" poprostu ile osób tyle odpowiedzi
Ale nie znajdziesz jakiejś idealnej marki, poprostu każda jest dobra.
tak jak prawie każdy sie zachwyca R1, no fakt fajny motor, super ładny i wogóle, ale jak dla mnie to za mocno wychudzony, taka osa. Już bym sam osobiście wolał Kawasaki ZX12, może nie ma takiego wyglądu jak R1. W sumie jak dla mnie to się bardzo podoba i tam już widać że motor jest masywny (hayabusa jest już przesadzona jak dla mnie) zresztą też R1 nadaje się na tor a nie na nasze dziurawe drogi. To taki przykład najlepszego motocykla yamaha R1 przez wszystkich uważana za bóstwo, a tak naprawde nie musi być taka doskonała. (wiem że wielu mnie teraz za to pojedzie)
Btw. sorrka, ale naprawde, jakbyś chciał poznać odpowiedź na to pytanie, to tak jakbyś zadał pytanie "co było pierwsze, jajko czy kura?" poprostu ile osób tyle odpowiedzi
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
He, he...:)

-
Buker_90 - Świeżak
Re: He, he...:)
Buker_90 napisał(a):Hmmm... No co Ty??? Nie wiesz??? Romet, Osa i oczywiście WSK( czyli w wolnym tłumaczeniu wiejski sprzęt kaskaderski lub ewetualnie wariacie szajs kupiłeś; ) ). Tak na serio to wydaje mi się, żę Hondy są NAJLEPSZE!!!!! A tak na marginesie:HONDA FIREBLADE IS THE BEST!!!! I LOVE IT!!!!
![]()
Chłopie litosci ,prosze-daj sobie na wstrzymanie z tymi dennymi wypowiedziami.Czytam twoje wypowiedzi na tym forum i to jest jakaś awaria -piszesz byle żeby pisać a nie żeby pomóc

I niepodniecaj sie już tak FireBlade-m bo w swojej klasie zostaje w tyle przy innych maszynach.
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
Re: He, he...:)
Kwazi napisał(a):Buker_90 napisał(a):Hmmm... No co Ty??? Nie wiesz??? Romet, Osa i oczywiście WSK( czyli w wolnym tłumaczeniu wiejski sprzęt kaskaderski lub ewetualnie wariacie szajs kupiłeś; ) ). Tak na serio to wydaje mi się, żę Hondy są NAJLEPSZE!!!!! A tak na marginesie:HONDA FIREBLADE IS THE BEST!!!! I LOVE IT!!!!
![]()
Chłopie litosci ,prosze-daj sobie na wstrzymanie z tymi dennymi wypowiedziami.Czytam twoje wypowiedzi na tym forum i to jest jakaś awaria -piszesz byle żeby pisać a nie żeby pomóc

[quote]
popieram Kwazi 100%. Ile ty buker masz lat? z 13 masz??? bo na więcej Twoje wypowiedzi nie wskazują - są w większości przypadków po prostu żałośnie dziecinne! Dowartościowujesz się wypisując tu???
1. Romet ogar 200 (1989r.)
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać

-
xatt - Świeżak
Tak w ogóle to patrzycie na to pod złym kątem.
Np: kiedyś większość modeli kawasaki to było drewno, jeżeli chodzi o trwałość.
Teraz podobno się to zmieniło, ale to się okaże za parę lat, czy nie zaczną się sypać te nowe modele.
Technologicznie też odstawały, teraz to się zmieniło.
Honda obecnie odstaje od konkurencji osiągami, ale fireblady z lat 2000-2003 były wtedy w czołówce 152-154 konie Suzuki od 2001roku było mocniejsze, bo miało 160kucy przy tej samej wadze.
Ogólnie Hondy zawsze były uważane za najtrwalsze. Fireblade te starsze roczniki do 99r. są nie do zajechania, niestety odstają trochę osiągami.
Niestety nie ma nic za darmo im więcej wyciśniesz z silnika tym krócej pobiega.
Yamaha jest ładna, więc do lansu się nadaje idealnie.
Ogólnie, jeżeli chodzi o motocykl tani w eksploatacji to na pewno nie jest to R1 ani nic z tej klasy.
Zresztą tu nie jest nawet sprecyzowane, o jakim rodzaju motocykla mówimy.
Np: kiedyś większość modeli kawasaki to było drewno, jeżeli chodzi o trwałość.
Teraz podobno się to zmieniło, ale to się okaże za parę lat, czy nie zaczną się sypać te nowe modele.

Technologicznie też odstawały, teraz to się zmieniło.
Honda obecnie odstaje od konkurencji osiągami, ale fireblady z lat 2000-2003 były wtedy w czołówce 152-154 konie Suzuki od 2001roku było mocniejsze, bo miało 160kucy przy tej samej wadze.
Ogólnie Hondy zawsze były uważane za najtrwalsze. Fireblade te starsze roczniki do 99r. są nie do zajechania, niestety odstają trochę osiągami.
Niestety nie ma nic za darmo im więcej wyciśniesz z silnika tym krócej pobiega.
Yamaha jest ładna, więc do lansu się nadaje idealnie.
Ogólnie, jeżeli chodzi o motocykl tani w eksploatacji to na pewno nie jest to R1 ani nic z tej klasy.
Zresztą tu nie jest nawet sprecyzowane, o jakim rodzaju motocykla mówimy.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
a co poradzicie kobietce z waga 50kg i wzrostem 165cm...heh pierwsze koty za ploty sportowym moto wykonala suzi gsx600 :/ co o malo ja nie przydusilo z wrazenia... :/
Przed pijanymi katamaraniarzami chroń nas Boże,
i przed tymi w mundurach o niebieskim kolorze
i przed tymi w mundurach o niebieskim kolorze

-
kamus - Świeżak
kamus: a jak dlugie nogi masz? (foto moze byc - evil tez sie ucieszy:twisted: )
z tego co wiem to moto ktorym jechalas ma jakies 82-83 cm wysokosci siedzenia. przy wzroscie 165cm malo prawdopodobne jest ze siegasz nogami do ziemi na tyle by utrzymac ciezar motocykla. chyba ze masz dluuugie nogi
pytam bo moja kobieta ma 164cm, sredniej dlugosci nozki i niestety na b6 nie siega do ziemi zeby utrzymac moto a b6 ma jakies 79cm seat height
z tego co wiem to moto ktorym jechalas ma jakies 82-83 cm wysokosci siedzenia. przy wzroscie 165cm malo prawdopodobne jest ze siegasz nogami do ziemi na tyle by utrzymac ciezar motocykla. chyba ze masz dluuugie nogi

pytam bo moja kobieta ma 164cm, sredniej dlugosci nozki i niestety na b6 nie siega do ziemi zeby utrzymac moto a b6 ma jakies 79cm seat height

-
pirat! - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości