rękawice dobrze tłumiącie wibracje
• Strona 1 z 1
rękawice dobrze tłumiącie wibracje
Witam,
Jak w temacie - czy ktoś mógłby coś polecić?
Jak w temacie - czy ktoś mógłby coś polecić?
- Dr_Evil
- Świeżak
A istniejÄ… takie?
Rolą rękawic nie jest tłumienie wibracji. Weź się Kolego za wyregulowanie silnika, a jeżeli masz moto z dużymi wibracjami (HD, MG itp.) to zastanów się nad zmianą motocykla.

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Zimny72 napisał(a):A istnieją takie?Rolą rękawic nie jest tłumienie wibracji. Weź się Kolego za wyregulowanie silnika, a jeżeli masz moto z dużymi wibracjami (HD, MG itp.) to zastanów się nad zmianą motocykla.
Może ty swój wyregulujesz ?
https://www.******/rekawice- ... ne,p,59045
To znalazłem coś takiego ale jest tego więcej wystarczy poszukać i poczytać opinie.

CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Jeśli masz uliczne moto i uciążliwe wibracje na kierze, to jest kilka opcji:
- jeśli są ciągłe albo w określonym zakresie obrotów - sprawdź obciążniki kiery. Jesli masz wkręcone zamienniki o nikłej wadze - wymień na oryginalne. długi ciężarek w kierownicę i na końcu dekielek / końcówka.
- jeśli przy hamowaniu, to: albo krzywa tarcza lub łożysko główki ramy. Niedokręcone, albo wytłuczone.
Co do samych rękawic - im cieńsza skóra między dłonią a kierownicą, tym precyzyjniej pokierujesz sprzętem. Dlatego sportowe rękawice często są robione ze skóry kangurzej, która mimo tego że jest bardzo cienka, to jest bardzo wytrzymała.
Rękawica z dodatkową gąbką od środka to np. D-Tour od Shimy.
pzdr
- jeśli są ciągłe albo w określonym zakresie obrotów - sprawdź obciążniki kiery. Jesli masz wkręcone zamienniki o nikłej wadze - wymień na oryginalne. długi ciężarek w kierownicę i na końcu dekielek / końcówka.
- jeśli przy hamowaniu, to: albo krzywa tarcza lub łożysko główki ramy. Niedokręcone, albo wytłuczone.
Co do samych rękawic - im cieńsza skóra między dłonią a kierownicą, tym precyzyjniej pokierujesz sprzętem. Dlatego sportowe rękawice często są robione ze skóry kangurzej, która mimo tego że jest bardzo cienka, to jest bardzo wytrzymała.
Rękawica z dodatkową gąbką od środka to np. D-Tour od Shimy.
pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Zimny72 napisał(a):A istnieją takie?Rolą rękawic nie jest tłumienie wibracji. Weź się Kolego za wyregulowanie silnika, a jeżeli masz moto z dużymi wibracjami (HD, MG itp.) to zastanów się nad zmianą motocykla.
regulacja silnka, na co zwrócić uwagę?
być może truizm, ale nie znam się

- Dr_Evil
- Świeżak
Miczab odpowiedział wyczerpująco.
Ja jeżdżę Gutkiem i też kiedyś szukałem odpowiedzi jak zmniejszyć wibracje przenoszące się przez kierownicę na ręce i przez podnóżki na stopy, a które wydawały mi się zbyt duże. Kombinowałem z jakimiś podkładkami absorbującymi drgania. Na rękawice i buty z wkładkami żelowymi (jak w tym linku co podałeś) nie wpadłem, bo dla mnie istotniejszy jest pewny chwyt manetki i czucie w bucie (ładnie mi się zrymowało?).
Wyregulowanie gaźników trochę pomogło, ale nieznacznie. Ogólna rada którą dostałem od innych Guzzistów była: "Przyzwyczaj się albo zmień motocykl." W dalszym ciągu jeżdżę Gutkiem.

-
Zimny72 - Zimny Drań
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości