Pierwszy "poważny" motocykl na co dzień do 10 tysięcy
• Strona 1 z 1
Pierwszy "poważny" motocykl na co dzień do 10 tysi
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)
Jak dotąd jeździłem na quadzie 110 cm3 i skuterze 50cm3, trochę tych kilometrów sie uzbierało.. daje że ze 20 tysięcy ("daje" ponieważ na quadzie nie ma licznika)
- Wiek, waga, wzrost
Wiek: 17, w styczniu 2015 będzie osiemnastka (ale zakup planuje dopiero po zdaniu prawa jazdy kat. A2), waga: 94kg, wzrost: 191cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Chcę go używać do jazdy na co dzień, do szkoły, w trase, dla rozrywki, jazda z plecaczkiem, po asfalcie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Na pewno kilkaset.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Pieniędzy myślę że.. około 10 tysięcy, tak, pomyślałem o ciuchach i mam już upatrzone.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
1-1,5 tysiąca złotych.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Podobają mi się oczywiście motocykle sportowe.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Myślałem nad Aprilią 125 RS, ale troszkę cienki ma ten swój głosik, buta ponoć ma (do 170km/h widziałem gdzieś nawet), wygląd całkiem, całkiem.
Jest jeszcze Kawasaki Ninja 250r i.. Yamaha YZF 125.
Proszę o dobrą radę, chce się dowiedzieć co nieco wcześniej żeby później już nie zrobić jakiegoś głupstwa na szybko.

Jak dotąd jeździłem na quadzie 110 cm3 i skuterze 50cm3, trochę tych kilometrów sie uzbierało.. daje że ze 20 tysięcy ("daje" ponieważ na quadzie nie ma licznika)
- Wiek, waga, wzrost
Wiek: 17, w styczniu 2015 będzie osiemnastka (ale zakup planuje dopiero po zdaniu prawa jazdy kat. A2), waga: 94kg, wzrost: 191cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Chcę go używać do jazdy na co dzień, do szkoły, w trase, dla rozrywki, jazda z plecaczkiem, po asfalcie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Na pewno kilkaset.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Pieniędzy myślę że.. około 10 tysięcy, tak, pomyślałem o ciuchach i mam już upatrzone.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
1-1,5 tysiąca złotych.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Podobają mi się oczywiście motocykle sportowe.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Myślałem nad Aprilią 125 RS, ale troszkę cienki ma ten swój głosik, buta ponoć ma (do 170km/h widziałem gdzieś nawet), wygląd całkiem, całkiem.
Jest jeszcze Kawasaki Ninja 250r i.. Yamaha YZF 125.
Proszę o dobrą radę, chce się dowiedzieć co nieco wcześniej żeby później już nie zrobić jakiegoś głupstwa na szybko.

Ostatnio edytowano 30/3/2014, 23:06 przez klekot, łącznie edytowano 1 raz
- klekot
- Świeżak
Tyle, ze porada z dzis za rok moze przestac byc aktualna.
W styczniu bedziesz mogl pojsc na kurs, wiec jazdy zaczniesz po zimie - byc moze dopiero w marcu/kwietniu. A w maju matura (powazne pytanie, nie pamietam ile sie ma lat podczas matury)? Jazdy troche trwaja, potem zapis na egzamin, ew. poprawka teorii, ew. poprawka praktyki, papierkologia i urzedy - przed czerwcem 2015 mozesz sie nie wyrobic. A do tego czasu, to moze juz ninja 300 stanieje (kwestia wzrostu).
W styczniu bedziesz mogl pojsc na kurs, wiec jazdy zaczniesz po zimie - byc moze dopiero w marcu/kwietniu. A w maju matura (powazne pytanie, nie pamietam ile sie ma lat podczas matury)? Jazdy troche trwaja, potem zapis na egzamin, ew. poprawka teorii, ew. poprawka praktyki, papierkologia i urzedy - przed czerwcem 2015 mozesz sie nie wyrobic. A do tego czasu, to moze juz ninja 300 stanieje (kwestia wzrostu).
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości