PROBLEM Z DERBI SENDA 2006r+
• Strona 1 z 1
PROBLEM Z DERBI SENDA 2006r+
Witam. Mam Aprilię RS SWAP silnik z Derbi Sendy z 2006r. Tydzień temu jadąc sobie strzeliło mi tylko dymem z tłumika, zgasła i więcej nie odpaliła. Co mogło się stać? [/b]
- piterus11
- Świeżak
To powinieneś wymienić świecę najpierw. Jak to nic nie da to zostaje dużo innych rzeczy. Mój kolega miał ostatnio w Aprilii MX takie coś, że iskra była, później moto gasło, nie odpalało ani z kopa, ani na pych. Przeczyściliśmy dokładnie świecę i załapała. Później okazało się, że jakaś uszczelka mu poszła i olej przekładniowy mu wchodził do cylka. U Ciebie to mało prawdopodobne. Jak wymienisz i dalej nie będzie odpalał to daj znać.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
To przewód WN albo to z czego wychodzi (nie pamiętam dokładnej nazwy, a nie chcę zaraz dostać opieprzu za to, że mówię głupoty.) Chyba iskrownik, ale nie jestem pewnien
. Jedyna opcja to w sumie podmianka na sprawne. Skoro to jest SWAP to tak na prawdę mogło pójść co kolwiek w elektryce więc: Czy po przekręceniu kluczyka są jakiekolwiek oznaki życia?

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm