CBR 600 F3 po lifcie Zablokowana ??? Pomocy !
• Strona 1 z 1
CBR 600 F3 po lifcie Zablokowana ??? Pomocy !
Witam mam taki mały problem ... kupiłem w Anglii Hondę CBR 600 f3 1998r po lifcie miała nie działać bo gościu w Anglii powiedział że jest elektryka spalona ale niska cena kusiła więc jest ... okazało się że były tylko świece spalone i akumulator do wymiany ... Honda stała przez 3 lata podobno ... i tu jest problem Honda kręci normalną ilość obrotów ale jej v-max wynosi 180 km/h .... o ile mi wiadomo ten model idzie prawie 250km/h więc coś tu śmierdzi a na dodatek jest strasznie mułowata słyszałem o blokadach na gaźnikach ale są oryginalne Hondy i nie ma w nich żadnych zwężek ani tym podobnych 100 % że na gaźnikach nie jest zablokowana ... Moto w ogóle nie jest elastyczne do 180 idzie na trzecim biegu a 4,5,6 tylko podtrzymuje prędkość lecz wogl nie przyspiesza .... spotkał się już ktoś może z czymś podobnym ? bardzo proszę o pomoc z góry wielkie dzięki
czy jest możliwe żeby była zablokowana elektronicznie ?
Przenosze do mechaniki. Rosiboj

Przenosze do mechaniki. Rosiboj
Piobar
-
Piotr2193372 - Świeżak
Masz oryginalne papiery? Powinno byc napisane w jaki sposob byla ograniczana.
W tym modelu w DE czesto zakladano tylko ogranicznik drogi gazu - poogladaj przy koncu linki. Moze byc wkrecona blaszka blokujace pelne otwarcie przepustnicy. Blaszka moze tez byc zabezpieczona przed demontazem przez przyspawanie.
W tym modelu w DE czesto zakladano tylko ogranicznik drogi gazu - poogladaj przy koncu linki. Moze byc wkrecona blaszka blokujace pelne otwarcie przepustnicy. Blaszka moze tez byc zabezpieczona przed demontazem przez przyspawanie.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
ona kosztowała 300 Funtów więc nie ma papierów ale jest angielska tablica więc pójdzie je załatwić tylko muszę wniosek wysłać o wydanie nowego Brifu , a ogranicznik gazu ? to chyba by nie zamykała skali obrotomierza ? i tak ma kompresje ... możliwe że jest zablokowana elektronicznie ?
Piobar
-
Piotr2193372 - Świeżak
Piotr2193372 napisał(a): to chyba by nie zamykała skali obrotomierza ?
Dlaczego nie? Na ograniczniku bez problemu zamknie jesli bedziesz testowal bez obciazenia.
Jesli zamyka pod obciazeniem, to sprawdz jeszcze, czy zebatki nie byly kombinowane.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Myślałem że moduł może być po prostu jakoś zablokowany albo jest wstawiony jakiś ogranicznik prędkości itp ...
no ale nic jutro siÄ™ za to zabieram
więc napiszę jak to wygląda .
no ale nic jutro siÄ™ za to zabieram

Piobar
-
Piotr2193372 - Świeżak
Wygląda to tak : nie ma na gaźnikach żadnego ogranicznika dysze są puste nie widać tam żadnej ingerencji , byłem sprawdzić kompresje , jest igła ... ktoś ma jakieś dalsze propozycje co może być nie tak ? dodam że moto ma przejechane prawie 50.000 km ....
Piobar
-
Piotr2193372 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości