KASK SHOEI jaki kupić
• Strona 1 z 1
KASK SHOEI jaki kupić
Witam proszę o pomoc jaki kask kupić zastanawiam się nad Xr-1100 słynnym (choć kształt średnio mi się podoba) lub nowy NXR i GT-Air. Proszę o poradę w opisach są niewielkie różnice ale chciałbym poczytać opinie od osób które używają tych kasków, 2 ostatnie modele są nowe i ciężko znaleść jakiekolwiek opinie
- BiKeRboy22
- Świeżak
nxr i xr-1100 to to samo tykko nowsze. Nie ma rewolucyjnych zmian. GT-air ma blende, nie ma mechanizmu uchylania szybki. Powinien byc cichszy, do sprawdzenia czy ciezszy. Nxr sprawia wrazenie najbardziej kompaktowego. Przymierz- troche inaczej leza na glowie.
przepraszam za forme posta- pisze z telefonu
przepraszam za forme posta- pisze z telefonu
-
kravec - Administrator
- BiKeRboy22
- Świeżak
Ja mam Gt-aira i przyznam szczerze, że jest bardzo cichy, wentylacja się dobrze sprawdza no i jest blenda, która często się przydaje! Najlepiej przymierz wszystkie 3 i wybierz ten, który lepiej będzie leżał!
Lisuu
- Lisuu
- Świeżak
NXR jest nastepca XR-1100 – zmiany niewielkie, troche inaczej rozwiazana wentylacja.
XR-1100 uzywam od dwoch lat (na przemian z S2) – dla mnie idealny garnek do jazdy po miescie. Jest przewiewny, stosunkowo cichy, ale przy szybkosciach > 100km/h ma tendencje do podnoszenia sie. Dla porownania S2 tego nie robi – za to jest duzo cieplejszy i jeszcze ciut cichszy.
XR-1100 uzywam od dwoch lat (na przemian z S2) – dla mnie idealny garnek do jazdy po miescie. Jest przewiewny, stosunkowo cichy, ale przy szybkosciach > 100km/h ma tendencje do podnoszenia sie. Dla porownania S2 tego nie robi – za to jest duzo cieplejszy i jeszcze ciut cichszy.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Kasku nigdy sie nie kupuje na model, bo ludzie tak pisza tylko na glowe, bo na ta sie go zaklada. Jeden ma glowe jak dynia a inny jak jajo, trzeci zas przypomina nieco aljena i dla kazdego inny kask bedzie inaczej lezal. Jak ja kupuje kask to znajduje 4-5 modeli ktore maja dobre oceny, nastepnie ide do sklepu i kazdy wkladam na glowe po czym biore ten ktory najlepiej lezy i najlepiej sie w nim czuje. I tak powinno sie wlasnie kupowac kask.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości